Connect with us

Diverse

Nu intraţi în panică şi nu vă grăbiţi să plătiţi un produs pe care l-aţi spart, din greşeală, într-un magazin! Iată cum trebuie să procedaţi!

Published

on

Dacă vi se întâmplă să răsturnaţi ceva de pe raftul unui supermarket, nu vă faceţi griji şi nu vă grăbiţi să plătiţi pagubele. Nu întotdeauna sunteţi de vină.

Dacă daunele nu sunt din vina dumneavoastră, nu sunteți obligat să plătiți pentru ele.

De exemplu, dacă ați atins accidental o sticlă și aceasta a căzut și s-a spart, va trebui să vă uitaţi dacă pe raft există bare de protecție. Acestea sunt necesare pentru stabilitatea produselor. Dacă acestea lipsesc, deteriorarea produselor este din vina lucrătorilor din magazin. Există și alte standarde pentru amplasarea mărfurilor. De exemplu, distanța dintre rafturi ar trebui să fie de cel puțin 1,4 metri. Cu cât suprafața magazinului este mai mare, cu atât distanța dintre rafturi crește:

1,4 m – pentru suprafețe de până la 100 m2

1,6 m − pentru suprafețe de 100-150 m².

2 m − pentru suprafețe de 150 – 400 m².

2,5 m − pentru suprafețe de 400 m².

Nu permiteți ca angajații magazinului să vă intimideze sau să vă amenințe. Numai instanța vă poate obliga să plătiți pentru bunurile distruse. Nu trebuie să faceți acest lucru imediat! Mai bine cereți personalului să vă dea cartea de reclamații. Descrieți detaliat tot ce s-a întâmplat. Este foarte posibil ca în acest moment, administrația magazinului să-și schimbe atitudinea. La urma urmelor, se tem foarte tare de litigii și de inspecții.

Dacă angajații magazinului continuă să vă preseze, propuneți să rezolvați problema în instanță. Amenințați că veți depune plângere la Agenția pentru Protecția Consumatorilor.

Sursa: citeste.info

Loading...
Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. adrian

    10 februarie 2019 at 8:18 pm

    Nu e nevoie deloc de plata mai ales daca aceasta nu este intentionata.

    Mentionez ca am lucrat in comert ca si sef de tura intr-un magazin de marca si niciodata nu s-a pus problema ca este nevoie neaparat de plata produselor sparte, nici macar la insistentele clientilor; mergand dupa principiul clientilor multumiti, care de asemenea era si principiul meu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Diverse

Savant japonez, laureat al Premiului Nobel pentru Medicină, a dovedit cât bine face postul organismului uman

Published

on

By

Premiul Nobel pentru Fiziologie şi Medicină, în 2016, a fost acordat profesorului japonez Yoshinori Ohsumi, de la Tokyo Institute of Technology, care a descoperit mecanismele autofage, dovedind ştiinţific că postul este benefic pentru organism.

Descoperirile savantului au impus o nouă paradigmă cu privire la procesele prin care celulele îşi reciclează propriul conţinut şi au deschis calea pentru înţelegerea importanţei fundamentale a autofagiei în multiple procese fiziologice, de la capacitatea de adaptare la foame şi până la răspunsul organismului în cazul unor infecţii.

Autofagia celulară reprezintă un proces care care are loc la nivelul celulelor, când ele îşi pot distruge propriile elemente constitutive, izolându-le în membrane şi formând un fel de vezicule, ca nişte saci, ce sunt apoi transportate în „zona de reciclare”, pentru descompunere şi reciclare.

Autofagia are loc mai intens atunci când organismul este în stare de stres. De exemplu, este înfometat. În acest caz, celulele produc energie pe baza resurselor interne, chiar şi din gunoiul acumulat, inclusiv din bacteriile patogene.

Descoperirea laureatului dovedeşte că înfometarea organismului şi postirea sunt de un real folos, organismul într-adevăr se curăţeşte. Confirmat de către Comitetul Nobel.

Sursa: ganduridinierusalim.com

Loading...
Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.
Citește mai departe>>

Articole recente

Facebook

Articole interesante

Cele mai citite articole de astăzi

Copyright © 2018*stiinta-mister.ro* Unele drepturi rezervate Stiinta si Mister este un site ce va propune sa parcurgeți articole, speram noi interesante, din toate domeniile științei, sa aflați lucruri pe care nimeni nu vi le-a spus pana acum si astfel sa va lărgiți cat mai mult domeniul cunoașterii. Sub sloganul celebrului EInstein, "Cea mai frumoasă şi mai profundă trăire omenească este misterul, vă invităm să intrați în această lume necunoscută multora dintre noi. Pentru eventuale idei, sugestii și de ce nu critici vă invităm să ne lăsați mesajele dumneavoastră la contact@stiinta-mister.ro De asemenea puteți accesa si pagina noastre de Facebook www.facebook.com/stiintasimister