Articole adăugate recent

Cercetătorii consideră că a existat apocalipsa în istoria omenirii. Faptul este relatat și în scrierile vechi precum Epopeea lui Ghilgames și Biblia. „Apocalipsa” este un eveniment dramatic, crucial, sfârșitul  lumii.

În scrierile sumeriene se menționează că un astfel de eveniment s-ar fi produs cu mult timp în urmă. Sunt opinii conform cărora scrierile sumeriene au inspirat versiunea biblică a Apocalipsei. Dacă până acum aceste prezentări erau considerate legende, o descoperire de ultimă oră ne arată că un cataclism de proporții apocaliptice a avut loc în trecut.

Dovada este urma unui gigantic crater de meteorit, descoperită în deșertul iordanian la Jabal Waqf es Swwan, aflat la circa 200 Km de guvernoratul Karak. Uriașul meteorit s-a prăbușit pe Pământ cu câteva mii ani de ani în urmă, probabil in epoca de piatră.

Epopeea lui Ghilgames, ne arată evenimentul: „Zeii lui Anunnaki si-au aprins tortele, îndreptându-le spre Pământ… Cerurile s-au umplut de deznădejde și lumina zilei a fost înghițită de bezna cea mai neagră. Și atunci întreg Pământul a fost sfărâmat, aidoma unui vas de lut”.

Mitul „distrugerii lumii” din cauza mâniei zeilor se regăsește și în Apocalipsa Sf. Ioan din Patmos…

Elias Salameh si Hani Khouri, doi cercetători care cercetau desertul Iordaniei au identificat urmele unei catastrofe de proporții.

Simulările realizate pe computer ne arată că acel crater ar fi fost produs de un meteorit cu diametrul de peste 100 m, in urma cu zece mii de ani. Inițial craterul fusese considerat a fi conul unui vulcan stins, dar studiile efectuate de geologii germani la Universitatea Tehnica din Braunschweig au scos la lumină adevărul. „Am găsit minerale de cuarț cu structura modificata și cantități importante de iridiu, dispuse în cercuri concentrice, în interiorul și în jurul craterului și pietre calcinate sau chiar topite. Apreciem că viteza meteoritului la impactul cu solul a fost de circa 160.000 Km/h, fapt ce a generat o explozie de cinci mii de ori mai puternică decât cea de la Hiroshima. Milioane de tone de pulbere au fost ridicate în atmosferă si pe o suprafață de sute de kilometri în jurul locului de impact totul a fost pârjolit de foc”, declara geologul Werner Schneider pentru revista „Spiegel”.

Citește și:
Cei doi oameni despre care Biblia spune că nu au murit niciodată şi rolul lor în momentul Apocalipsei

Un incident de asemenea proporții a lăsat asupra locuitorilor din această regiune, o amintire de neșters, materializată prin apariția de mituri și legende despre Apocalipsă.

Sursa: mixdecultura.ro


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:


Nu ratați !

Nu ratați !

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here