Articole adăugate recent

Să fie oare distanţarea socială bine înrădăcinată în cultura thailandeză – cu obiceiul de a saluta o persoană de la distanţă şi nu printr-o îmbrăţisare – una dintre cauzele care au dus la menţinerea sub control a epidemiei? Sau poate politica de a impune timpuriu purtarea măştilor, în combinaţie cu un sistem medical bine pus la punct?

Acestea sunt doar unele dintre întrebările pe care experţii şi le pun cu privire la situaţia din Thailanda, unde numărul cazurilor de Covid-19 este foarte scăzut, scrie Digi 24.

În ciuda fluxului mare de turişti care au intrat în ţară la începutul anului, când virusul era deja prezent în Asia, Thailanda a înregistrat doar 3240 de cazuri şi 58 de decese. De asemenea, autorităţile au anunţat că nu a mai existat niciun caz de transmitere comunitară de aproape 7 săptămâni.

Cazul Thailandei nu este unul singular, iar rata de infectare scăzută se înregistrează şi în alte ţări din regiune. Vietnam, de exemplu, nu a avut niciun deces cauzat de Covid-19 şi nu a mai raportat niciun caz de transmitere comunitară de 3 luni de zile.

Myanmar, un alt stat din bazinul râului Mekong are 336 de pacienţi confirmaţi cu Covid-19, în timp ce Cambodgia are doar 166 şi Laos numai 19.

„Nu cred că este vorba de imunitate sau despre genetică. Are legătura cu cultura, thailandezii nu au contact fizic atunci când se întâlnesc unii cu ceilalţi. La fel se întâmplă şi în celelalte ţări din regiune”, a declarat Dr. Taweesin Visanuyothin, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii din Thailanda.

Totuşi, lucrurile nu au stat bine pentru thailandezi la începutul pandemiei. În ianuarie, ei au raportat primul caz din lume înregistrat în afara Chinei – un turist din Wuhan.

Citește și:
Misterul profeției din 1996 a scriitorului american Dean Koontz despre virusul-armă biologică WUHAN 400

Un doctor de la Universitatea din Bankok a declarat, potrivit New York Times, că 90% dintre cei testaţi au fost asimptomatici, un procent mult mai mare decât media din alte ţări.

Thailanda a impus o carantină cetăţenilor ei în luna martie, dar acum lucrurile revin la normal, însă nu fără costuri uriaşe pentru economie: se estimează că 60% din afacerile din domeniul HoReCa se vor închide până la sfârşitul anului, iar economia va scădea cu 6.5%, într-o ţară dependentă de activităţile din turism.

Sursa: digi24.ro


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:


Nu ratați !

Nu ratați !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here