Intr-un articol publicat pe site-ul sursata.ro, jurnalista Camelia Bădulescu, ea însăși mamă, face o radiografie tranșanta a societății bolnave în care ne ducem astăzi traiul, dar si a felului în care adolescenta din Caracal a ajuns sa fie ucisă de incompetenta și neputința sistemului românesc în care trăim acum.

Am citit toate materiale posibile și imposibile despre cum stricăm noi, părinții obsesivi și ultraprotectori ai generației de față, încrederea în sine, sănătatea naturală și spiritul liber al copiilor noștri. 

Știți voi… materialele alea despre „vremea noastră”, despre cum ne dădeam cu sania pe strada mare, cu mucii înghețați și uzi la picioare, despre cum mergem singuri la școală din prima zi preț de 6 km, despre cum ne prindea noaptea jucându-ne hoții și vardiștii în cartierele comuniste și despre cum mâncam cireșe nespălate oferite de băbuțele ieșite pe bancă în satul bunicilor, despre educația țărilor nordice și despre cum sunt căliți copiii ălora ca să rezulte rasa superioară a următorilor 50 de ani. 

Toate, dar toate materialele astea care pun la zid grija părintelui modern, obsesia lui de a proteja, care ne explică cum trimitem în lume copii anxioși și labili psihic din vina noastră de proști și patetici ce suntem! Toate bălegoșenia aia comunistă de doi lei revărsată în texte de parenting, toate poezioarele, mesajele motivaționale, toate textele care te fac să te simți psihotic, deplasat, părinte rău, cretin și frustrat. 

Și dup-aia vine unul de vârsta lui tata, Dumnezeu să-l ierte!, ia o fată de 15 ani, își bate joc de ea, o tranșează și apoi o arde într-un cazan din curtea casei. Într-o societate în care telefonul mobil îți spune și ce rahat ai mâncat ieri, dar în care serviciile specializate și plătite să te apere și să îți apere copiii nu au fost in stare vreme de 19 ore să găsească locația în care monstrul ăla hăcuia o fetiță suficient de deșteaptă și de curajoasă să sune la 112, dar mult prea ghinionistă să trăiască în România, cu legile, procedurile și specialiștii de doi bani din țara asta! 

Așa că… hai să fim înțeleși! Să o lase ăla care mai scrie texte de parenting comunist pe fi-sa  să fie un spirit liber, să facă auotostopul cum a vazut el în filmele americane pe Route 66 și să plece în Vamă cu un grup de tinere speranțe nebărbierite, abia întâlnit în tren, ca să-și facă singură noi prieteni si să-i crească încrederea în ea! Că eu, pe a mea, în societatea asta plină de pedofili, alienați, bolnavi psihici deghizați în meșteri respectabili, n-o las chit că voi fi nominalizată la părintele de rahat al secolului!

Pentru că pe străzile pe care ne dădeam noi cu sania sau mergeam singuri la școală, circulau 5 mașini cu numere pare și cu șoferi care învățaseră ca pentru facultate atunci când dădeau de carnet! Nu plozi tembeli de 20 de ani, la volanul unor mașini cu  motoare care concureză vechile avioane, învățați că – indiferent cât de beți, prosti sau drogați ar fi la volan – îi scoate mă-sa și tac-so din orice încurcătură îi bagă apăsatul pe accelerație. Iar pe traseul copilului meu către școală, nu sunt 5 Dacii ponosite care nu prind 60 km/oră fără să se dezmembreze. Sunt sute de mașini care mai de care mai puternice, mai grăbite, mai nervoase, mai supărate pe semafoare și pe pietonii cu ghiozdane în spate.

Pentru că acum, în cartiere, hoții și vardiștii nu mai sunt un joc după lăsarea întunericului. Sunt personaje reale, ălea despre care scriem constant pe Sursata că au târât fete în scări de bloc să le jefuiască sau să-și bată joc de ele. Ăia de tipologia animalului care atacă la lift. Aia care se masturbează la colțul blocului în fața fetițelor de 3-4 ani. Și, scuze, aștia sunt doar hoții. Pentru că vardiștii – adică sectoriștii de altă dată – pe care îi știau toți de frică și care știau la rândul lor tot ce mișcă în cartier, care știau cine sunt scandalagii, cine este curvarul blocului și cine vinde Kent de contrabandă, au dispărut demult în fața noilor sisteme de “protecție socială”.

Le-au luat locul vocile plictisite de la 112 și polițiștii tineri de secție, aia semi-rași, cu atitudinea de Keanu Reeves în stare de sictir, care te privesc peste ecranul telefonului mobil neînțelegând ce rahat ai căutat tu la ora aia pe stradă, ce vrei de la ei și de ce ești atât de fraieră încât să speri că își vor mișca fundul în pantaloni mulați din birou să caute efectiv, în stradă, labagii pe care îi reclami tu revoltată, doar pentru că n-ai avut altă ocupație decât să citești texte de melancolie comunistă și să umbli noaptea jucăușă pe străzile pe care ei oricum nu le cunosc, ci le caută cu Google Maps. 

Aaaa… și la bancă nu le mai dă nimeni fetelor noastre cireșe nesplate. Le dă în fața liceelor și, mai nou, a școlilor generale câteva pastile colorate, la 20 lei/bucata, pastile care ți-o fac din om – neom, care o transformă la 14-15 ani în poșta barului de lângă școală, ca să ai tu –  ca mamă – de ce să umbli din psiholog în psiholog și să te gândești că rahat ai greșit când tu ai vrut un spirit liber, lipsit de anxietăți și te-ai trezit acasă cu extrema “Hai să fim High!”,  varianta producție proprie! Despre rata de sinucidere a tinerilor din rasa superioară nordică  care nu supraviețuiesc depresiilor apărute după adolescență nu mai detaliez că și așa m-am întins mult prea mult. De nervi și pitici pe creier și revoltă și frustrare și ce naiba a mai trezit în mine cazul odios de la Caracal încoace! 

Ce vreau să spun este că este aberant să ne mai comportăm astăzi ca și când am fi cu 40 de ani in urmă. Pentru că nu suntem! Pentru că numărul agresorilor, al deviaților sexuali, al persoanelor cu grave tulburări psihice  a crescut semnificativ. La fel numărul iresponsabililor criminali din spatele zecilor de mii de volane. Pentru că, în zilele noastre, nu te mai îngrijorezi daca fata ta fumează sau bea alcool. Te ingrijorezi că generația lor lasă prafurile pe blatul din toaleta localurilor, fiind ei în sine praf. Pentru că toate categoriile de monstri pândesc în plină zi, darmăite după lăsarea întunericului. 

URMĂRIȚI CLIPUL VIDEO DE MAI JOS. ESTE CUMPLIT CE VEȚI AUZI!

Priviți pana la capat

Priviti pana la capat. Vorbele acestui om te infioara. Cuvintele sunt de prisos.

Publicată de Romania Distribuie pe Vineri, 26 iulie 2019

Pentru că, dacă nu ești cineva, nimeni nu te caută, nimeni nu te apără, nimeni nu te salvează.” Citește articolul complet pe sursata.ro


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:


Nu ratați !

Nu ratați !

2 COMENTARII

  1. Textele ce tin de parenting, comuniste sau nu, nu au relevanta aici – alte vremuri-si nici cat de „ultraprotectivi” pot fi unii parinti (nu ar fi servit la nimic, nici acum nici atunci, in niciun moment de fapt). Singurul lucru care merita mentionat este ca avem un sistem complet nefunctional cu analfabeti, dobitoci, necalificati pe profesia pe care o ocupa, prosti si rai, in functii importante. Exista si inainte de aceasta nenorocire, a mai nenorocit, in chinuri groaznice, si alti oameni si nimeni nu a facut nimic. Mi-ar fi rusine sa fiu politist in perioada asta, dar aia n-au rusine.

  2. Sper ca baietii de la mititica o sa-l pedepseasca asa cum stiu ei ! Puscariasii au mare pica pe violatori, pedofili si ucigasi de copii ! Asta ar trebui castrat pe viu in doua zile, cate unul pe zi ai batut crunt zilnic!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here