Oamenii de știința au observat ca unii adepți sectei Amish trăiesc mult mai mult. Media de vârstă a membrilor sectei Berne Amish din Statele Unite este cu 10 ani mai mare decât la ceilalți oameni. Cercetătorii au observat ca multi dintre adepții acestei secte sunt mai sănătoși chiar si la o vârsta înaintata. E ca si când ar fi descoperit o „fântâna a tinereții”, scrie Daily Mail, citat de yoda.ro

Oamenii de știința au aflat, în urma unui studiu, ca unii membri ai sectei au o mutație genetica foarte rara, legata de longevitate. Studiul a fost coordonat de dr. Douglas Vaughan, de la Universitatea Northwestern. El spune ca acești oameni nu doar trăiesc mai mult, dar sunt mai sănătoși si activi pana la o vârsta foarte înaintata.

In cadrul studiului au fost analizați 177 membri ai sectei Berne Amish, din Indiana. Dintre aceștia, 43 aveau o mutație a genei SERPINE1. Ei au trait in medie pana la 85 de ani, in timp ce alti membri ai sectei, care nu aveau mutația, au murit in jurul vârstei de 75 de ani.

Oamenii care aveau mutația genetica aveau un nivel mai redus al glicemiei, prin urmare un risc scazut de a face diabet. De asemenea, metabolismul lor era mult mai eficient. Totodata, au tensiunea arteriala mai mica si prezentau un risc minor de ateroscleroza, boala care distruge vasele de sânge.

Adeptii cultului Berne Amish trăiesc izolati de restul lumii, într-o comunitate tradițional creștina, fara acces la tehnologia moderna. Strămoșii lor au venit aici din Berna, Elveria, in secolul al XIX-lea.

Este interesant ca aceasta mutație nu apare si la alte comunități Amish, doar la cea fondata de fermierii veniti din Berna. Acum, cercetătorii din Statele Unite si Japonia vor sa obțină un medicament care sa imite efectele benefice ale mutatiei. Din păcate insa, daca mutația genetica apare la doua gene in loc de una singura, se va manifesta o boala foarte grava si rara. Unii membri ai comunitatii Amish sufera de aceasta afectiune, care duce la hemoragii masive.

Citește și:
„Frunza de mâine” – planta japoneză anti-îmbătrânire. Grăbeşte procesele de vindecare şi de recuperare

In prezent, exista comunități Amish in 23 de state americane si in Canada. Membrii sectei au familii foarte numeroase si resping casatoriile in afara comunitatii lor.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:


Nu ratați !

Nu ratați !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here