Misterul lacului care transformă orice vietate în stană de piatră

0
loading...

Lacul Natron din nordul Tanzaniei transformă vietăţile care se aventurează să se aşeze pe apă sau să înoate în adevărate statui. Practic, animalele care ating apa sunt calcifiate. Un singur peşte poate trăi acolo, Alcolapia alcalica – care s-a adaptat la condiţiile apei.

Natronul provenit din cenușa vulcanică

Inițial lacul a fost numit Natron, după un compus natural format în mare parte din carbonat de sodiu și un procent infim de bicarbonat de sodiu. Această substanță provine de la cenușa vulcanică care s-a acumulat de-a lungul timpului pe fundul lacului. Temperaturile apei pot ajunge să depășească 60 de grade Celsius și alcalinitatea sa este una crescută.

Atunci când un animal are ghinionul să intre în acest lac, compușii chimici îl omoară instantaneu, iar alcalinitatea apei are rolul de a păstra cadavrele intacte pentru o perioadă mare de timp. Astfel, toate animalele se transformă în stane de piatră, unele dintre ele plutind în derivă pe apa fierbinte a lacului ucigaș.

Natronul era folosit și în Egiptul antic

Peisajul este unul apocaliptic, care înfățișează moartea în cele mai complexe aspecte. Cadavrele animalelor, în loc să se descompună, au tendința să se usuce și par să se transforme în corpuri împăiate de forța naturii. Ciudat mai este și faptul că animalele sunt dotate cu un simț al conservării extrem de mare și atunci când se apropie de lac, parcă simt moartea care plutește prin zonă, dar se pare că oglindirea apei (fiind una incredibilă) le transmite un sentiment confuz. În acest fel, păsările, cât și celelalte animale, sunt atrase precum un magnet spre luciul de apă. Odată intrate în contact cu apa, moartea este iminentă și apoi începe întreg procesul de conservare. Interesat mai este faptul că natronul era folosit în Egiptul antic pentru procesul de mumificare.

Citește și:
Ineditele experiențe de pe Lumea Cealaltă, trăite de oameni care au revenit la viață din moarte clinică

Sursa: omofon.com


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Nu ratați !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here