Connect with us

Istorie

Misterul copiilor crescuți în sălbăticie, hrăniți și protejați de animale, fără niciun contact uman

Published

on

Știați ca exista copii care au fost crescuți de animale si ca povestea lui Mowgli s-ar putea sa nu fie doar o poveste? Cunoscuți drept copii sălbatici, aceștia au crescut fără nici un contact uman. Unii au fost crescuți de animale, alţii au reușit să aibă singuri grijă de ei, izolaţi de restul lumii. Aproape 100 de astfel de cazuri sunt cunoscute până acum.

Iată câteva cazuri de astfel de copii prezentate de historia.ro.

În 1725, Peter, un băiat de şase ani, a fost descoperit în pădurile de lângă Hamelin. Mergea în patru picioare, se comporta ca un animal şi nu a putut să fie învăţat niciodată să vorbească. El a fost dus la Londra, din ordinul regelui George I, curios de povestea băiatului. Toate eforturile de a-l educa au eșuat însă. După moartea regelui a fost trimis la o fermă, unde proprietarul avea grijă de el, în schimbul unei rente.

Oxana Malaya a fost o fetita din Rusia care a avut neșansa sa se nască într-o familie de alcoolici. Se crede ca mama ei, care si-a dorit un băiețel, ar fi fost atat de dezamăgita de faptul ca a născut o fetita, incat a inceput sa o maltrateze si ca tatal ei era in permanenta sub influenta băuturilor alcoolice. Asa se face ca fetita a început sa doarmă cu cainii maidanezi care se adunau in spatele casei ei: mancau impreuna, umblau împreună, iar fetita a inceput sa împrumute din comportamentul lor. In 1991, când avea 8 ani, niste vecini îngrijorați au chemat serviciile sociale, dar fetita deja se credea caine: mergea in patru labe, lătra si încerca sa ii muște pe nepoftiți. Dupa multa munca, a învățat sa spună „da” si „nu”. În 2010, la 27 de ani, Oxana putea vorbi şi interacționa cu oamenii, deși doctorii ei declarau că nu cred că se va putea adapta la societate.

In prezent, Oxana locuiește intr-o instituție destinata bolnavilor mintal si a învățat sa vorbească. Merge in doua picioare si se comporta ca un om, ba chiar declara ca cel mai mult pe lume ii place sa se joace cu cainii, pe care ii considera prietenii ei cei mai buni. Din păcate, acesta nu este singurul caz din Rusia. In zonele defavorizate, trăiesc aproape doua milioane de copii fara adăpost, iar cativa dintre ei nu au alt sprijin in afara de cainii maidanezi. Multi dintre acesti copii nu reusesc niciodata sa vorbeasca, desi cativa dintre ei au învățat limbajul semnelor, sub îndrumarea specialiștilor trimiși de diverse organizații umanitare.

Ramachandra, numit după încarnarea lui Rama, a fost văzut prima dată în 1973, în regiunea Uttar Pradesh, la 12 ani. A fost prins în 1979 şi dus într-un sat din apropiere. Cu timpul, s-a adaptat doar parţial la stilul de viaţă al oamenilor. A continuat să mănânce hrană crudă şi să îşi petreacă majoritatea timpului lângă apă. A murit în 1982, când o femeie înfricoşată de apariţia lui, a aruncat apă fiartă pe el.

Dina Sanichar, numit si baiatul-lup, este unul dintre cele mai vechi cazuri de sălbăticie cunoscute. Se pare ca ar fi avut 6 ani la vremea cand a fost descoperit de cativa vanatori, in 1867. Acestia au vazut o haita de lupi care intra intr-o pestera. In mijlocul lor se afla un băiețel care alerga in patru labe. Intrigați, vânătorii au gonit lupii din peștera si l-au scos de acolo pe Dina. Desi au existat multe incercari de a-l scapa de pornirile animalice, printre care se numărau ruperea hainelor, urletele de lup, alimentația pe baza de carne cruda si asa mai departe, progresele au fost destul de mici. In timp, copilul a invatat sa mănânce mâncare gătita, insa nu a învățat niciodată sa vorbească.

Kamala şi Amala, cei mai cunoscuţi copii lup, sunt două fete descoperite în 1920, în apropiere de Calcutta. Mama lup a fost împuscata, iar fetiţele, de opt şi doi ani, luate înapoi în civilizație. Acestea aveau chiar unele trăsături animalice:caninii accentuați, ochii strălucitori. Cea mai mică a murit anul următor, dar Kamala a supraviețuit până în 1929, când învățase 50 de cuvinte şi să meargă pe 2 picioare.

Într-un jurnal de specialitate din 1920 se povestea cazul unui copil furat de un leopard şi descoperit trei ani mai târziu. Acesta putea să alerge, mergând în patru membre, la fel de repede ca un adult în două picioare. Genunchii şi degetele erau deformate, iar palmele erau acoperite de o piele extrem de tare.

John Ssebunya a dispărut la vârsta de trei ani, când tatăl său i-a omorât mama. Timp de câţiva ani a trăit printre maimuțe, iar când a fost descoperit, avea unghii extrem de lungi, iar genunchii deformaţi de la mersul în patru labe. A reuşit să se adapteze la societate şi chiar să povestească despre cele 5 maimuţe care au avut grijă de el.

Vanya Yudin reprezinta unul dintre cele mai recente cazuri de copii crescuti de animale si mai este cunoscut si drept „copilul-pasare”. Baietelul a fost descoperit de cativa muncitori in 2008, cand avea 7 ani si nu stia sa vorbeasca. Tot ce reusea sa faca era sa ciripeasca si sa isi fluture bratele, ca si cum ar fi fost o pasare. Acest tip de comportament s-a datorat faptului ca micutul a fost tinut intr-o camera plina de custi de pasare, iar mama lui nu a vorbit niciodata cu el, preferând sa il trateze ca pe una dintre înaripate.

Una dintre asistentele sociale care au lucrat la cazul lui Vanya a spus ca băiețelul era complet rupt de lume si ca, de cate ori se simțea amenințat, fugea sa se ascundă printre pasări, iar pe mama lui o vedea nu doar ca pe o străina, dar si ca pe cineva extrem de diferit din punct de vedere fizic. De asemenea, copilul manca din mâncarea pasărilor, care il ocroteau intr-un mod destul de straniu: daca băiatul dormea, ele ii păstrau pâine uscata si apa. Micuțul era abuzat fizic si acesta este motivul pentru care asistenților sociali le-a fost extrem de greu sa stabilească o legătura cu el.

Citește și:
Este considerat unul dintre cele mai ciudate animale de pe Pământ. Pangolinul, pare a fi un animal venit din altă lume

Deși din 2008 si pana acum el a urmat o serie de tratamente si chiar a fost internat intr-un sanatoriu care sa il ajute sa se vada ca pe o fiinta umana, rezultatele au fost destul de nesemnificative. Specialistii nu au reusit sa ii capete increderea si nici macar sa il ajute sa aiba emotii si trairi omenesti. Cu toate acestea, Vanya este perfect sanatos si in afara oricarui pericol. Cat despre mama care l-a abuzat, ea a fost decazuta din drepturile parintesti, iar acum isi executa in închisoare pedeapsa pentru acuzația de rele tratamente aplicate minorului.

Surse: historia.ro qbebe.ro

Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dezvăluiri

Mari secrete ale omenirii suspectate că ar fi falsuri

Published

on

By

Originea şi evoluţia umanităţii au fost, de-a lungul timpului, încărcate cu mituri şi chiar falsuri puse pe seama manipulării care a rămas una dintre cele mai puternice arme. Asupra unora dintre marile secrete ale omenirii planează încă suspiciuni.

Câteva dintre acestea au fost prezentate de Historia:

  1. Cele mai mari secrete ale omenirii: manuscrisul Voynich

În anul 1912, americanul de origine poloneză Wilfrid M. Voynich cumpără o carte neobişnuită, de 240 de pagini, care conţinea zeci de diagrame cosmice, desene şi relatări despre plante a caror existenţă nu a fost confirmată de oamenii de ştiinţă.

Testele efectuate în laborator au arătat că ciudatul manuscris a fost realizat acum 600 de ani. Cel mai probabil, cartea a reprezentat la vremea ei o farmacopee, adică un tratat în care sunt notate descrierile şi formulele prin care se puteau prepara diverse medicamente. Cu toate acestea, misterul rămâne în jurul diagramelor cosmice, despre care unii au afirmat chiar că sunt de origine extraterestră. Interesant este că totuși  datarea cu Carbon 14 a infirmat vechimea manuscrisului.

  1. Cele mai mari secrete ale omenirii: rămăşiţele lui Cristofor Columb

Chiar dacă se cunosc numeroase detalii despre viaţa celebrului explorator, nu acelaşi lucru se poate spune despre moartea acestuia, din 1509, atunci când rămăşiţele lui Cristofor Columb au fost transferate în Caraibe, pe insula Hispaniola.

Din cauza războiului, spaniolii au pierdut insula în favoarea francezilor, iar rămăşiţele exploratorului au fost transferate în Cuba, iar ulterior au revenit în Spania. Cu toate acestea, Republica Dominicană afirmă, în mod oficial, că rămăşiţele lui Columb nu au părăsit niciodată insula Hispanioala.

  1. Cele mai mari secrete ale omenirii: sculptura Kryptos

Realizată de artistul Jim Sanborn, Kryptos, care în limba greacă înseamna „ascuns”, este o sculptură misterioasă amplasată chiar în faţa sediului CIA din Langley, Virginia. Creaţia conţine patru inscripţii, trei dintre ele fiind decodificate, doar a patra rămânând un secret până în ziua de astăzi.

  1. Cele mai mari secrete ale omenirii: semnalul extraterestru primit de Jerry Ehman

Într-o zi de august a anului 1977, astronomul Jerry Ehman a decis să scaneze spaţiul cu ajutorul telescopului radio, iar spre surpiza lui acesta a primit un semnal necunoscut cu o durată de 72 de secunde. Imediat, Jerry Ehman a notat pe pagina imprimată cuvântul Wow (surpindere – n.r.). Potrivit astronomului, semnalul de origine extraterestră a fost captat din constelaţia Săgetătorului, dintr-o zonă aflată la 120 de ani lumină distanţă de Terra.

  1. Cele mai mari secrete ale omenirii: monumentul de la Goblekli Tepe

Turcia se poate mândri că adăposteşte pe teritoriul său cea mai veche structură religioasă descoperită vreodată pe Pământ. Conform arheologilor, locul conţine numeroase structuri şi piloni de piatră pe care sunt desenate animale de pradă. Nici măcar astăzi nu s-a putut explica prin ce mijloace oamenii care locuiau în peşteri au reuşit să construiască asemenea structuri, fără să aibă la îndemână unelte de metal.

  1. Cele mai mari secrete ale omenirii: pietrele din Georgia (SUA)

Supranumite „Stonehenge-ul american”, pietrele din Georgia reprezintă un impunător monument de granit care adăposteşte mai multe porunci pentru o nouă lume. Poate cea mai interesantă dintre ele se referă la menţinerea unui număr maxim al populatiei lumii de 500 de milioane de persoane. Numeroşi adepţi ai teoriilor conspiraţiei au afirmat că pietrele din Georgia au fost realizate de o societate secretă care doreşte instaurarea unei noi ordini mondiale.

Citește mai departe>>

Articole recente

Facebook

Articole interesante

DezvăluiriO zi ago

Lumea de Dincolo explicată de Prof. Dr. Constantin Dulcan: „Nu Dumnezeu ne pedepseşte, ne pedepsim singuri, aici, pe pământ”

Prof. Dr. Constantin Dulcan,  medic neurolog, psihiatru şi cercetător în domeniul conştiinţei, a reuşit, în lucrările sale, performanţa absolut originală...

MedicinăO zi ago

Adevărul pe care nimeni nu îl spune despre urzici. Sunt ele bune, dar nu le mâncați dacă suferiți de aceste boli

Urzica este, cu siguranță, vedeta primăverii. Această plantă este ceea ce îi trebuie organismului nostru pentru a elimina toxinele acumulate...

DescopeririO zi ago

Un român poate schimba în bine lumea medicală a următorilor 100 de ani. E pe cale să trateze cea mai grea boală a omenirii – cancerul

A inventat una dintre cele mai eficiente imuno-terapii oncologice din lume şi a primit echivalentul Premiului Nobel în Biotehnologie, în...

Diverse3 zile ago

Prima mașină electrică sută la sută românească. Este atât de ieftină încât și-ar putea-o permite aproape orice român

Doi oameni de afaceri din Cluj şi Baia Mare, Andrei Ostroveanu (47 de ani) şi Gheorghe Mureşan (58 de ani),...

Dezvăluiri3 zile ago

Mari secrete ale omenirii suspectate că ar fi falsuri

Originea şi evoluţia umanităţii au fost, de-a lungul timpului, încărcate cu mituri şi chiar falsuri puse pe seama manipulării care...

Dezvăluiri5 zile ago

În secolele trecute, trei imperii au vrut să dea numele Dacia țărilor românești unite. Aţi fi de acord, astăzi, cu această schimbare a numelui?

Oportunitatea demarării, la nivel naţional, a unui proiect de modificare a numelui țării în cel de Dacia sau Geto-Dacia, a...

Cele mai citite articole de astăzi

Copyright © 2018*stiinta-mister.ro* Unele drepturi rezervate Stiinta si Mister este un site ce va propune sa parcurgeți articole, speram noi interesante, din toate domeniile științei, sa aflați lucruri pe care nimeni nu vi le-a spus pana acum si astfel sa va lărgiți cat mai mult domeniul cunoașterii. Sub sloganul celebrului EInstein, "Cea mai frumoasă şi mai profundă trăire omenească este misterul, vă invităm să intrați în această lume necunoscută multora dintre noi. Pentru eventuale idei, sugestii și de ce nu critici vă invităm să ne lăsați mesajele dumneavoastră la contact@stiinta-mister.ro De asemenea puteți accesa si pagina noastre de Facebook www.facebook.com/stiintasimister