Orice eveniment global de amploarea actualei pandemii COVID-19 vine cu câteva teorii conspiraționiste la pachet. Că unii s-au gândit să lege  de 5G n-ar trebui să mire pe nimeni.

Se viralizează filmarea unui bărbat care se plimba cu copilul la marginea Bucureștiului si descoperă un copac artificial.

„Uitati-vaaa! E de plastic! Decor! E un copac pentru 5G si l-au mascat ăștia sa credem noi ca e copac. ….La numai un kilometru de București! Ia plimba-te, tati, pe aici.”

Haideți să lămurim misterul acestor antene deghizate în pomi de Crăciun!

Tot mai multe companii europene vând astfel de produse. Austriecii de la Industrieanlageabau au vandut in urmă cu peste 15 ani o astfel de antena de mici dimensiuni deghizata în copac cu aproximativ 25.000 de euro.

Olandezii de la Kaal si englezii de la Francis & Lewis ofereau la acea vreme copaci-antena care puteau fi instalați intr-o zi si păreau reali din vârful ramurilor si pana la rădăcină.

Evident, aceste produse au ajuns si pe meleagurile mioritice. Fosta Companie de telefonie mobila Connex a instalat încă din ianuarie 2000 o astfel de structura în București, intre Podul Băneasa si Fântâna Miorița. Este uriaș, e din metal si are forma unui pin. Imposibil sa nu-l observați dacă treceți prin zona.

„Pretul unor astfel de site-uri de telefonie mobilă variază in funcție de soluția aleasa. Cea mai costisitoare a fost solutia aleasa pentru pinul Miorita, unde a fost nevoie si de un adăpost subteran, alături de pinul metalic. Costurile pot fi cu 150%-300% mai mari decât pentru un site normal”, au spun la acea vreme reprezentanții companiei, potrivit site-ului antena3.ro. 

In 2003, Orange a montat un emițător „deghizat” in județul Mureș. Ca urmare a înmulțirii utilizatorilor de telefoane mobile, la Targu-Mures trebuia instalata o noua antena.

„Aceasta presupunea construirea unui pilon metalic care urma sa fie amplasat intr-o padure de pini, ceea ce ar fi creat disonanță in spațiul natural din zona. Data fiind importanta amplasamentului si faptul ca era singura locație unde putea fi construit, s-a propus construirea unui pilon care sa se încadreze in peisaj.

Citește și:
Distrugerea planificată a sănătăţii în spatele reţelei de telefonie mobilă 5G

Pilonul a fost executat si adus din Franta de subcontractantul Orange Romania, Camusat SA, fiind reproducerea in mărime naturala a unui arbore de pin. Accesoriile pilonului, care in mod normal sunt atașate pe exterior, au fost poziționate in interiorul trunchiului, astfel incat sa nu se deosebească de ceilalți copaci. Amplasamentul a fost pus in funcțiune începând din luna septembrie 2003″, au declarat la acea vreme reprezentanții companiei.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:


Nu ratați !

Nu ratați !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here