Articole adăugate recent

Chinezii au găsit metoda perfectă ca să-i țină pe copii atenți la școală, fiind recunoscuţi pentru strictețea pe care o aplică în cadrul sistemului educațional.

Conform site-ului guvernamental Hangzhou.com, citat de Playtech, o școală a instalat sisteme de recunoaștere facială într-o sală de clasă pentru a monitoriza cât de atenți sunt copiii în timpul orelor.

Trei camere au fost instalate deasupra tablei, iar sistemul poate să identifice șapte expresii faciale diferite: neutru, fericit, trist, dezamăgit, nervos, speriat și surprins. Camerele pot determina dacă elevii sunt atenți la lecție, iar dacă nu sunt, calculatorul va oferi informații despre asta profesorului. Deocamdată, tehnologia este prezentă doar într-o clasă, dar până la vară, va ajunge și în restul sălilor de curs de la liceul numărul 11, din Hangzhou.

„Înainte, când eram la cursuri care nu-mi plăceau prea mult, eram leneș, răsfoiam alte cărți sau chiar trăgeam un pui de somn cu capul pe bancă. Acum nu mai îndrăznesc să nu fiu atent, de când camerele au fost instalate deasupra tablei. E ca și cum o pereche de ochi mă privesc constant din umbră”, a declarat un copil, potrivit sursei citate.

Sistemul a fost întâmpinat cu critici, dar directorul crede că acesta va spori standardele educaționale: „pentru profesori, e ca și cum ar avea un asistent și e un sistem care poate spori calitatea predării”, spune acesta. Unii au criticat faptul că sistemul ar putea încălca intimitatea elevilor, dar directorul susține că acesta înregistrează doar mișcările și nu filmează activitățile din clasă.

Sursa: playtech.ro


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:


Nu ratați !

Nu ratați !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here