Articole adăugate recent

Cu sprijinul lui Pierce Arrow-Co. şi al General Electric în 1931, Nikola Tesla, inventatorul generatorului de curent alternativ, a înlocuit motorul pe benzină cu un motor electric de 80 de cai putere (de curent alternativ), neavând nicio sursă de alimentare externă. Tesla a cumpărat 12 tuburi vidate, unele fire și rezistențe, pe care le-a adunat într-o cutie de 50 cm lungime, 30 cm lăţime şi 15 cm înălțime. Punând cutia pe scaunul din față de lângă el, Tesla a spus: “Acum avem energie”.

Fără combustibil clasic, Tesla a condus maşina aceea timp de o săptămână, atingând și viteza de 150 km/h. Care a fost sursa de putere care alimenta motorul electric de curent alternativ? Undele electromagnetice despre care Tesla afirma că reprezintă o sursă liberă de energie, fiind prezente peste tot, în cantități nelimitate. Acest automobil, alimentat de un motor pe curent altenativ, atingea viteze de până la 150 km/h şi funcţiona mai bine decât orice alt motor cu ardere internă din vremea aceea. Vehiculul a fost testat timp de o săptămână, interval în care mai multe ziare din Buffalo au acoperit evenimentul. Atunci când a fost întrebat de unde vine curentul, Tesla a răspuns „De la toţi eterii din jurul nostru”.

,Au fost voci la vremea aceea care au sugerat că Tesla nu era decât un nebun şi că avea ceva legături cu forţele malefice ale Universului. Înfuriat de aceste zvonuri, Tesla şi-a luat misterioasa cutie din maşină şi s-a întors la laboratorul său din New York. După câte se pare secretul lui a murit o dată cu el. Se spune că Tesla ar fi reuşit cumva să exploateze câmpul magnetic al Pământului. El a reuşit să atragă cantităţi extraordinare de electricitate prin întreruperea acestor linii de forţă sau făcându-le să se multiplice. Industria automobilului putea să se dezvolte mașini ecologice.

Un automobil alimentat cu un motor electric ca cel produs de Tesla ar fi avut mai multe avantaje faţă de motorul clasic pe benzină sau motorină: nu facea zgomot, nu polua chimic, mașina era mult mai ușoară, iar sursa de energie ar fi fost una gratuită!

Citește și:
Cel mai tare tunel subacvatic din lume. Noi plombăm drumuri şi construim autostrăzi doar pe hârtie, iar norvegienii fac revoluție în construcții
De ce nu s-au produs mașini cu acest sistem de propulsie? Pentru că marile corporaţii petroliere şi cele de electricitate nu mai câştigau bani, iar guvernele, nu mai puteau percepe impozite pe benzina sau motorina vândută. Energia liberă nu putea fi impozitată, ar fi fost ca și cum ar fi taxat aerul. https://stiinta-mister.ro/wp-content/uploads/2018/08/inventie-tesla.mp4 Sursa: lovendal.ro


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:


Nu ratați !

Nu ratați !

7 COMENTARII

    • Siouab tu intelegi ceva din propria-ti postare ? Eu, nu ! Si am citit-o de zeci de ori, chiar nu inseamna nimic in limba Romana ! Nu pot crede ca esti mai…..si ….. decit Viorica Dancila , dar uite ca se poate !

  1. Pe care scaun din dreapta a pus cutia cu dimensiuni exacte? Cum au masurat cutia daca nimeni nu a avut acces la ea? Unde e scaunul din dreapta?

  2. Dacă cineva nu ar fi chiulit de la orele de fizică și-ar fi dat seama ce puțină energie se poate genera din câmpul magnetic terestru. Dacă planeta s-ar fi rotit de 100,000 ori mai repede poate ar fi fost o energie care să aprindă un bec de lanternă, dar nu să „alerge” un automobil. Dar asemenea planete nu au fost descoperite până acum, iar dacă ar exista nu ar putea întreține viața pentru că ar dezagrega moleculele prin câmpul magnetic prea puternic.

  3. Salut .Intrebare :CARE ESTE SCHEMA ACELEI CUTII ,DACA TOT SE VORBESTE IN POSTARE ,CEL CE A POSTAT S-A EXPLICE SCHEMA ELECTRICA ,POARE CINEVA SE V-A GASI SO CONTRUIASCA ….DAR DACA POSTEAZA FARA A STII 100/% DESPRE CE ESTE VORBA ,CE ROST M-AI ARE S-A VORBIM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here