Melodie descoperită de neurologi reduce anxietatea! 65% dintre pacienţi s-au eliberat de stres

0
loading...

Puterea vindecătoare a sunetelor se cunoaşte încă de pe vremea lui Pitagora. Sunetele calde şi armonioase ne pot induce stări benefice menite să îmbunăţăţească starea de sănătate şi calm şi chiar ne pot face rezistenţi la stresul zilnic. O echipă de medici din Marea Britanie a reuşit să găsească o melodie-tratament pentru anxietate.

Anxietatea şi generaţia tânără

O cercetare realizată în anul 2013, a scos la iveală faptul că 57% dintre femei şi 1 din 10 bărbaţi au trecut  măcar printr-un episod de anxietate. Doctorii cred că generaţia actuală (cei născuţi în 80 şi 90) reprezintă generaţia panicii:

„Cu toţii am întâmpinat probleme la maturizare, însă nu atât de grave, este alarmant!”

„Deci, ce se întâmplă? Tehnologia a evoluat atât de tare, încât a început să pună în pericol sănătatea noastră. Poate că şi luxul de a avea prea multe opţiuni este un factor al anxietăţii!”

Pieter Kruger, psiholog din Londra, spune că persoanele care nu au prea multe opţiuni sunt de fapt mai rezistente şi în cazul în care eşuează, dau vina pe viaţă, dar, dacă ai prea multe opţiuni, pe cine mai dai vina?

„Devenim obsedaţi de a lua cea mai bună decizie!” a menţionat el.

Scriitoarea Claire Eastham, în vârstă de 26 de ani, spunea pe blogul ei: „Petrec foarte mult timp întrebându-mă ce fac cu viaţă mea. Generaţiile anterioare parcă aveau mai multe opţiuni”.

În lumea noastră, luarea unei decizii este asemeni unei paralizii. Căutăm mereu noi opţiuni, ajungând să fim extenuaţi. Spre exemplu alegerea unei perechi de pantofi: căutăm prin toate magazinele pentru că avem prea multe opţiuni, în trecut existau doar câteva modele şi astfel oamenii nu ajungeau extenuaţi, după ce căutau o zi întreagă.

Citește și:
Mintea umană are capacitatea uimitoare de a vindeca boli! Cum poate fi antrenată pentru a declanşa mecanismele de autovindecare

Tehnologia contribuie la creşterea nivelului de anxietate. Se pare că gadgeturile sunt fereastra către lumea tinerilor. Sunt dependenţi de telefon şi de reţetele de socializare.

Mass media este cea care ne face să comparăm totul: relaţii, diete, înfăţişări, frumuseţe, ducând astfel la apariţia depresiei. Ajungem să ne comparăm unii cu alţii!

Neurologii au descoperit că, dacă ascultăm o anumită melodie putem trata această anxietate, eliberandu-ne de tot stresul acumulat în viaţa de zi cu zi.

Crearea muzicii antistres

Cercetătorii din Mindlab Internaţional, din Marea Britanie au dorit să afle ce gen de muzică este mai relaxant. La cercetare, au participant subiecţi ce au fost puşi să rezolve un puzzle destul de dificil. În acelaşi timp, aceştia ascultau mai multe tipuri de melodii, iar cercetătorii evaluau bătăile inimii, presiunea sanguină şi respiraţia. Şi-au dat seama, că o melodie intitulată „Weightless” — reducea stresul a 65% dintre participanţi. Interesant, nu?

Această melodie a fost compusă de către Marconi Union, folosind cu grijă ritmul şi armoniile sunetelor, pentru a scădea presiunea arterială şi cortizolul. De fapt, melodia a fost atât de eficientă, încât majoritatea femeilor aproape că au adormit. Dr. David Lewis-Hodgson spune că această melodie nu le este recomandată persoanelor aflate la volan. Ascult-o şi tu!

Sursa: citateimpresionante.ro


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Nu ratați !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here