Articole adăugate recent

O tehnologie de ultimă oră le permite oamenilor paralizați să meargă din nou. Este vorba despre un dispozitiv implantat în coloană care a ajutat trei oameni paralizaţi de ani de zile să se ridice pe propriile picioare şi chiar să meargă cu ajutorul unui cadru.

Deşi nu este o vindecare propriu-zisă, căci pacienţii sunt în continuare paralizați, aceasta este o soluție pentru a le spori mobilitatea. Chiar şi aşa, e o speranţă pentru cei condamnaţi să-şi trăiască viaţa într-un scaun cu rotile, informează „Ştirile Pro TV”.

Kelly Thomas a copilărit la o fermă şi a fost o călăreaţă iscusită până la 19 ani, când a suferit un accident de maşină.

Kelly Thomas: „Mi-am rupt gâtul la C1 şi C7 şi m-am ales cu leziuni ale măduvei spinării.”

A rămas paralizată de la piept în jos şi medicii i-au spus că nu va mai merge niciodată. La trei ani de la accident, însă, în luna februarie a acestui an, Kelly a contrazis toate așteptările.

Kelly a luat parte la un studiu clinic desfăşurat la Universitatea Louisville, în cadrul căruia i s-a implantat în coloană un mic dispozitiv acționat cu telecomandă. Aparatul trimite impulsuri electrice prin măduva spinării, imitându-le pe cele trimise în mod normal de creier.

Kelly a continuat să facă progrese în lunile care au trecut de la începutul experimentului şi acum reuşeşte să meargă aproape peste tot, folosind un cadru de mers.

Kelly Thomas: „Pot să merg la bibliotecă, la o cină cu prietenii. Asta mă face să mă simt din nou normală.”

În paralel, un experiment similar a fost desfăşurat şi la clinica Mayo, ajutându-l pe un voluntar să meargă. Deocamdată însă, fiecare pas e un efort uriaş, atât fizic, cât şi de voinţă.

Dr. Charla Fischer, cercetător la Universitatea New York: „Rezultatele studiului sunt îmbucurătoare, deşi trebuie să așteptam să vedem încotro duc. Dar cred că le dă speranța unor pacienţi cu leziuni ale măduvei spinării.”

Citește și:
„Avem și lumânӑri, îi așteptӑm în spitale. Nu mai avem arme. Nu te poti lupta cu prostia, cu ignoranța, cu conspirația.” Mesajul dur al șefului Spitalului Victor Babeș din Timișoara pentru cei care nu cred în COVID

Totuşi, implantul nu funcționează la toţi pacienții. În total, cinci persoane au primit implantul în cadrul a două studii separate, dar două dintre ele nu au reuşit să meargă, iar cercetătorii nu ştiu încă de ce.

Sursa: stirileprotv.ro


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:


Nu ratați !

Nu ratați !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here