Disperare într-un spital din România. Medici închiriați cu ziua pentru a trata copiii

0
loading...

Situaţie disperată la una dintre cele mai importante unităţi din sistemul sanitar botoşănean. Aşa cum se preconiza şi cu câteva luni în urmă, Centrul de Primiri Urgenţe (CPU) Pediatrie din cadrul Spitalului Judeţean „Mavromati” este aproape de colaps din cauza lipsei cadrelor medicale.

Potrivit presei locale, din cei opt medici prevăzuţi în organigramă, sunt angajaţi doar patru, iar dintre aceştia doi sunt în concediu de creştere a copilului şi un al treilea se pregăteşte de acelaşi lucru în scurt timp. De multe ori, cei doi medici rămăşi fac gărzi o dată la două zile şi spun că au ajuns la capătul puterilor.

Situaţia este atât de gravă, încât s-a ajuns ca gărzile să fie făcute cu medici de la Darabani, Săveni, Maternitate sau chiar din mediul privat. Aceştia vin să acopere zilele în care medicii din CPU nu pot acoperi gărzile. De altfel, s-a ajuns în situaţia ca pe graficul de gărzi al unităţii sanitare să nici nu poată fi trecuţi medici, pentru că pur şi simplu nu se ştie cine va putea acoperi respectiva noapte.

Potrivit unor surse din cadrul spitalului, managerul unităţii sanitare sună zeci de medici în fiecare zi, pentru a încerca să îi convingă să accepte o gardă la CPU sau cel puţin să acopere tura de după-amiază, şi acestea fiind descoperite pentru a doua parte a acestei luni.

„Se pare că unii colegi nu mai doresc să facă gărzi la Pediatrie şi pentru că salariile au crescut suficient de mult în ultima perioadă încât să nu mai fie nevoie să facă o mulţime de gărzi într-o lună”, a precizat un medic din cadrul SJU. Chiar şi aşa, unele cadre medicale din UPU pot avea gărzi la Săveni, la UPU, la Pediatrie şi la SMURD în aceeaşi lună.

Citeşte mai mult pe monitorulbt.ro


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Nu ratați !

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here