Articole adăugate recent

Cu câteva zile înainte de începerea anului şcolar, un medic timișorean trage un puternic semnal de alarmă: şcolile din România se vor închide unele dupa altele, imediat ce se vor fi deschis.

Pentru că mai este foarte puțin până când se vor deschide școlile, medicul timișorean Mihai Gafencu trage un semnal de alarmă în contextul pandemiei. Specialistul este de părere că această decizie va transforma anumite localități ori orașe în adevărate focare de coronavirus.

„Copiii vor la școală. Le e rău acasă. E clar pentru noi toți că trebuie să meargă la școală. Cred că trebuie să se întoarcă copiii la școală, însă toată această întoarcere a copiilor în şcoli trebuie să fie făcută cu mult mai mare responsabilitate, cu grijă pentru detalii, cu seriozitate. Copiii sunt cel mai activ vector de transmitere. Nu suntem pregătiți pentru asta. Cifrele arată că la copii sub 0,1% ajung cazuri grave, sub 2% – ajung în spital”, a spus medicul Mihai Gafencu, potrivit ziare.com.

De asemenea, specialistul susține că odată cu îmbolnăvirea și decesul primului cadru didactic, în întreaga țară se va crea o adevărată revoltă.

Mihai Gafencu este medic pediatru la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Louis Turcanu” din Timişoara, profesor universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara şi preşedinte al Asociaţiei „Salvati Copiii”.

Citeşte mai multe AICI!


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:


Nu ratați !

Nu ratați !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here