Connect with us

Mistere

Marile enigme legate de spațiul românesc cunoscute de cercetători de renume din străinătate

Published

on

Există mai multe descoperiri, pentru care oamenii de știință mai au încă nelămuriri și fac cercetări inclusiv în străinătate. De ce nu se vorbeste despre aceste enigme asa cum s-ar cuveni? Aici este o cu totul alta problema. Asadar, cine va dori sa creadă va crede, cine nu, poate sa ia in seama doar cu titlu informativ aspecte referitoare la unele dintre aceste „minuni”.

Cel mai vechi schelet de humanoid cunoscut în prezent găsit în Vâlcea, supranumit „pescarul de la lacul Getic”(datat la 1 milion de ani).

O civilizație foarte veche (cu 1000 de ani mai veche decât cea sumeriana, localizată la Cucuteni.

Tăblițele cu scrierea de la Tărtăria, cu 1000 de ani mai vechi decât cele sumeriene.

Tăblițele din Munții Neamțului, de aceeași vârstă cu cele de la Tărtăria.

Descoperirea din Masivul Șureanu, din 1990 – ( un munte ticsit cu filoane de aur pur, de un metru lungime (se spune că dacii cunoșteau taina spirituală a aurului, care este de fapt o lumină condensată).

O descoperire din Masivul Bucegi pe 11 august 2003 când americanii și românii pătrund sub masivul Bucegi și descoperă o așa-zisă sală a proiecțiilor cu holograme care au arătat istoria adevărată a Terrei, și de asemenea descoperă „amfora cu aur monoatomic”, care duce la o mare longevitate (o persoană poate trăi mii de ani în același corp fizic, dacă ar consuma așa ceva in anumite perioade de timp).

Cel mai vechi cuptor de pe planetă, folosit pentru topit metale, găsit la Câmpeni; ( 6000 de ani î.Hr).

BBC relatează că s-ar afla niște artefacte fabuloase sub amplasamentul cetății Sarmizegetusa (arhiva atlanților!?).

Artefactul de sub Masivul Ceahlău, similar celui din Bucegi.

Pădurea Baciu, de lângă Cluj-Napoca, „paranormală”.

Iată și părerile unor specialiști:

„Civilizația s-a născut acolo unde trăiește astăzi poporul român… răspândindu-se apoi atât spre Răsărit, cat si spre Apus(…) acum 13-15 mii de ani!” – William Schiller, arheolog american.

„Carpații se află într-o regiune a lumii unde este situat centrul european al celei mai vechi culturi cunoscute la ora actuala.” – dr. Daniel Ruzo, arheolog peruan.

Recomandare:   Afirmație năucitoare a unui cercetător rus: NASA deține imagini cu nave spațiale ascunse pe Lună, ba chiar un întreg oraș în care ar putea trăi ființe extraterestre

Cercetarile legate de aceste descoperiri continua atat in tara cat si in strainatate.

Sursa bzi.ro

Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Istorie

Despărțirea Mării Roșii de către Moise, ficțiune sau adevăr? Iată ce spune știința

Published

on

Despartirea Marii Rosii de catre Moise, fictiune sau adevar? Iata ce spune stiinta (Video)Foto: smithsonian.com
In Biblie se vorbeste despre fuga israelitilor de urmaritorii egipteni si miracolul despartirii Marii Rosii de catre Moise, ce i-a condus printr-un culoar aparut pe fundul apei. Acum, o cercetare arata ca acest eveniment a fost posibil din punct de vedere stiintific.

Carl Drews, inginer de sisteme software si autorul studiului, arata ca povestea descrisa in Cartea Exodului ar putea fi una reala, iar Moise a fost ajutat de fapt de fortele naturii, potrivit smithsonian.com.

Drews a aratat ca, luand in considerare numeroase dovezi arheologice, nu ar fi fost vorba despre Marea Rosie din prezent, ci de Delta Nilului de Est, mai exact de o intindere de apa denumita Lacul Tanis.

Avand in vedere conditiile din jurul lacului de acum cateva mii de ani, un fenomen natural, cu vanturi foarte puternice dinspre est, a dus la impingerea apei si a creat ridicarea valurilor in alta parte a lacului.

Miracolul de la Marea Rosie, simulat pe computer

Astfel de fenomene inca exista si s-au petrecut recent in zone ale Lacului Erie si in Delta Nilului.

Drews a creat modele computerizate ale zonei in antichitate pentru a arata ca acest fenomen s-ar fi putut intampla cu adevarat in anul 1250 i.Hr. Iviti la momentul potrivit, Moise si israelitii ar fi avut aproximativ patru ore sa strabata lacul, potrivit cercetarii lui Drews.

Recomandare:   Un sicriu de sticlă din anul 1876 găsit sub o casă. În el se afla trupul intact al unei fetițe

Bineinteles, exista o multime de supozitii aici: ca traversarea nu a avut loc pe fundul Marii Rosii, ci a lacului, ca sincronizarea israelitilor a fost la secunda; ca Drews a calculat corect toti parametrii si, probabil cel mai important, ca povestea Exodului este cu adevarat un eveniment istoric si nu o fictiune.

sursa ziare.com

Citește mai departe>>

Mistere

Un monstru păros a ajuns la mal în Filipine. Oamenii de știință sunt intrigați si nu stiu ce poate fi acesta (Video)

Published

on

O creatura despre care nimeni nu stie ce ar putea fi a ajuns la mal, in Filipine, zilele trecute, intrigand nu doar comunitatea, ci si pe oamenii de stiinta.

Nimeni nu stie despre ce vietuitoare e vorba. Nu doar ca e mare cat un camion, dar pare sa aiba niste peri grosi care mai mult incurca decat sa lamureasca misterul, arata Live Science.

Mai mult, e in stare de putrefactie, dar nimeni nu stie cat din corp a pierdut deja. Chiar si asa, monstrul marin masoara 6 metri, iar intr-o parte are latimea de 1,2 metri. Impresionant, indiferent din ce specie ar face parte!

Ar putea fi vorba despre o balena, iar ceea ce par peri sa fie fibre din muschi, spun unii oameni de stiinta.

Deocamdata au fost recoltate mostre din corpul sau, pentru a fi analizat ADN-ul.

Internetul a fost insa impanzit cu filmari din momentul in care creatura monstruoasa a ajuns la mal in provincia Oriental Mindoro.

Nu e prima oara cand astfel de monstruozitati ajung la mal. Iata o filmare realizata de National Geographic, anul trecut, tot in Filipine, in insulele Dinagat. Testele ADN au aratat ca era vorba despre o balena. Animalul cantarea nu mai putin de 2 tone.

sursa ziare.com

Citește mai departe>>

Facebook

Cele mai citite articole de astăzi

Copyright © 2018*stiinta-mister.ro* Unele drepturi rezervate Stiinta si Mister este un site ce va propune sa parcurgeți articole, speram noi interesante, din toate domeniile științei, sa aflați lucruri pe care nimeni nu vi le-a spus pana acum si astfel sa va lărgiți cat mai mult domeniul cunoașterii. Sub sloganul celebrului EInstein, "Cea mai frumoasă şi mai profundă trăire omenească este misterul, vă invităm să intrați în această lume necunoscută multora dintre noi. Pentru eventuale idei, sugestii și de ce nu critici vă invităm să ne lăsați mesajele dumneavoastră la contact@stiinta-mister.ro De asemenea puteți accesa si pagina noastre de Facebook www.facebook.com/stiintasimister