Articole adăugate recent

Cercetătorii din regiunea siberiană Yakutsk au reuşit să extragă mostre de sânge lichid din fosila unui mânz, care a stat înghețat timp de 42.000 de ani, fiind descoperit în 2018.

Aceasta este a doua oară când un animal dezghețat din Epoca de Gheață s-a dovedit a conține sânge lichid, a declarat Semyon Grigoriev (en), şeful Muzeului Mamutului din cadrul Universității Federale Nord-Estice din Yakutsk. Regiunea siberiană este cunoscută pentru fosilele de mamut conservate în permafrost.

În 2018, Grigoriev şi colegii săi au extras sânge lichid dintr-o carcasă de mamut de 32 000 de ani.

Cercetătorii speră să colecteze celule care să ajute la clonarea acestor specii de cai dispărute, scrie gizmodo.com.

Mânzul a fost descoperit în depresiunea Batagaika, în 11 august 2018. Cadavrul se află într-o stare remarcabilă de conservare, datorită îngheţului îndelungat. Specimenul ar aparţine unei specii de cai denumită Lenskaya sau Lena, după cum scrie Siberian Times.

Savanții de la Universitatea Federală Nord-Estică din Yakutsk şi Fundația de Cercetare în Biotehnologie Soaam din Coreea de Sud analizează în prezent rămășitele, în speranța că vor putea clona calul preistoric. Pentru a face asta, aceștia au nevoie de celule viabile – şi până acum nu au reușit să le extragă.

Au avut loc peste 20 de încercări de creştere a celulelor din ţesutul animalului, toate soldate cu un eşec. In luna martie 2019, a început analiza detaliată a cadavrului de mânz.

Savanţii au reuşit să extragă mostre de sânge lichid din vasele de sânge ale inimii specimenului, conservate datorită condițiilor bune de îngheț, a declarat Semyon Grigoryev, şeful Muzeului Mamuţilor din Yakutsk. Nu se ştie încă dacă vor putea fi extrase celule bune din mostrele de sânge preistoric.

În vremurile în care trăia, acest animal superb avea o coadă neagră şi o coamă impunătoare.

„Potrivit studiilor noastre, mânzul a murit la vârsta de două-trei săptămâni”, a declarat Grigoryev.

Acesta ar putea fi cel mai bine conservat exemplar din Era Glaciară. Ruşii şi sud-coreenii mai încearcă, dincolo de mânzul preistoric, să cloneze un mamut lânos. Vezi în articolul de mai jos detaliile despre acest mamut.

Citește și:
Experiment ciudat. Mamut mumificat acum 28 de mii de ani a fost resuscitat cu succes de oamenii de știință japonezi

Reînvierea speciilor, ne place sau nu, s-ar putea petrece mai devreme decât ne-am fi imaginat vreodată, datorită clonării, o tehnologie pe cât de avansată, pe atât de controversată, potrivit gandul.ro


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:


Nu ratați !

Nu ratați !

1 COMENTARIU

  1. Nu am înțeles cum au descoperito avea prelată și au îndepărtato ?Am mai citit undeva un călugăr sau ceva un om cu multiple cunoștințe era în închisoare și putea provoca lpoaiea acolo în încăpere .Deci ploaia nu se descoperă se provoacă se aduce se se se etc .Și mai ceva oamenii nu au puteri supra etc ei sunt ajutați din nevăzut de spirite înalte de vibrație înaltă .Deci și în cazul ploii cineva face acest lucru din nevăzut .Am citit undeva ,un om sa întîlnit cu doi urși și știea că nu are scăpare sa rugat și a văzut cum din senin cad doi pești mari .Urșii ia cîte unul și pleacă .El a rămas uimit dar a știut că ruga lui a fost ascultată și un ÎNGER a adus peștii și la scăpat .Probabil ud dar teafăr .Am mai comentat undeva pe youtube cu Chinezii care au descoperit tot așa sa scris ploaia artificială și vor uda mult tare ce zicea .Dra am comentat dar de unde atîta apă dacă e SOARE la miez de zi vor arde că ea tot condensul din aier și te usuci .Am răspuns la o întrebare pusă pe pagina mea de facebook și e din 8 decembrie Cel mai mare coșmar al meu .Un pic de adevăr e a descoperi da au descoperit vălul de protecție de deasupra .Am să aleg ceva cu descoperiri de mii de ani ce se mai găsește și la poli sub gheață și despre peșteri mari care nus făcute de om Dar și de piramide care iar nus din lumea asta de cam 6-7000 ani aici .Aduc cazul din mina din rusiea femeea de la 70 m adîncime și cărbune în jur sicriu din piatră sa zis că are 8 sute mii ani și uriașii descoperiți rietrificați dinozauri acele oseminte mari .Veți vedea că se va schimba și geneza .PĂREREA DESPRE GENEZĂ .Trebuea să fim undeva mai sus în descoperiri și tehnologie dar mulți au fiost omorîți spunîndule posedați .Tesla sa născut în zi cu multe fulgere deci o zi a energiilor .vedea lumini scîntei îi intra prin frunte .Era luminat de spirite înalte și cred că nu sa aruncat în multe de frică că fraerii puțin cunoscătorii îi fac rău .Îl exclud și el pentru ei și alții făcea .Acuma văd că misiunea lui ISUS nu se cunoaște bine și zic unii că a fost vîndut trădat de iuda .Cine ești tu să judeci din urmă cu 2000 ani că nu știi dacă chiar tu erai ai fost iuda .Sauy unul mai nenorocit decît iuda .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here