Lecţie de viaţă şi de loialitate! Pinguinul care înoată în fiecare an peste 8000 de km pentru a fi lângă omul care i-a salvat viaţa (VIDEO)

0
loading...

8000 de kilometri nu îl pot ţine departe pe Dindim, un pinguin din specia Magellanic, de salvatorul său, un zidar pensionat din Brazilia.

Pinguinul Dindim  înoată în ocean timp de 4 luni pe an, dar de fiecare dată se întoarce la coliba salvatorului său care este amplasată lângă ocean. Acest bărbat l-a găsit pe Dindim  în anul 2011 acoperit de petrol, chinuindu-se să supravieţuiască chiar pe plaja din faţa casei sale. Pentru a-l pune pe picioare, el l-a hrănit cu sardine şi i-a oferit un loc călduros să se odihnească. După ceva timp pinguinul s-a ataşat atât de mult de salvatorul sau, încât nu a fost capabil să renunţe la el de atunci.

Pinguinii Magellanic sunt cunoscuţi pentru faptul că parcurg distanţe de mii de mile pe an atunci când migrează din Patagonia, locul lor de împerechere, până la terenurile hrănitoare din nord. În ciuda reputaţiei lor de animale rezistente la apă rece, păsările au migrat înspre apele calde din Brazilia, unde curenţii puternici obişnuiesc să îi aducă la mal pe plajele tropicale aşa cum este şi aceasta din Rio de Janeiro pe care a fost găsit Dindim .

Ceilalţi pescari povestesc cu uimire despre comportamentul neobişnuit al acestui pinguin, care uneori stă alături de zidar doar timp o săptămână după care pleacă cam 12-15 zile. De fiecare dată însă se întoarce în acelaşi loc, la locuinţa prietenului său. De obicei acest pinguin petrece aproximativ 8 luni pe an alături de bărbat, iar legătura dintre cei doi deja a devenit indestructibilă. Dindim  poate simţi sentimentul de gelozie astfel încât el nu permite niciunui alt animal să se apropie de acest bărbat.

Citește și:
Piramida neterminată de la Zawiyet el-Aryan, un sit arheologic incredibil pe care nimeni nu are voie să-l viziteze

Acest pinguin şi-a găsit o a doua casă în Brazilia şi nu pare dispus nici în ruptul capului să renunţe la ea, chit că acest lucru îl ţine departe de semenii săi. El deja vede în acest om un protector şi un prieten de nădejde, iar devotamentul pe care i-l poartă îl îndeamnă mereu să se întoarcă la acesta.

Sursa: LiveBiz.ro

Sursa video: YouTube


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Nu ratați !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here