Lady Diana – o viaţă scurtă, încărcată de mister! Anul acesta ar fi împlinit 60 de ani

0
loading...

Persoane care odinioară nu ar fi contat decât pentru ţările lor au dobândit o importanţă universală. Aşa se face că multă lume aştepta cu sufletul la gură ştiri despre Prinţesa Diana a Marii Britanii – de la căsătoria cu prinţul Charles, la naşterea fiilor, la bulimia ei şi la cum i s-a destrămat mariajul. Şi toţi i-au plâns moartea prematură într-un accident rutier survenit din cauza vitezei excesive, când sute de milioane de persoane au urmărit procesiunea funerară solemnă transmisă în direct în lumea întreagă. Dacă ar fi trăit, Diana ar fi împlinit anul acesta 59 de ani.

Prințesa Diana s-a născut la data de 1 iulie 1961, în Sandrigham, Regatul Unit. Astăzi Diana s-ar fi bucurat de cei doi copii ai săi din mariajul cu Charles, Prințul William și Prințul Harry. Cei doi fii ai „Prințesei Inimilor” au devenit la rândul lor părinți, iar micuța Charlotte, fiica lui Kate și a lui William semănă bine cu frumoasa ei bunică.

Viața Prințesei Diana a fost demnă de un roman. Având în vedere amploare și povestea impresionantă a fostei soții a Prințului Charles, cărțile nu au încetat să apară, iar viața personală și cea publică au stat la baza numeroaselor documentare și pelicule ce au marcat istoria frumoasei femei în familia regală.

În 1981, Prințesa Diana se căsătorea cu Prințul Charles. Cuplul a fost mult timp una dintre cele mai îndrăgite perechi din familia regală. Numită de către public și „Prințesa Inimilor”, soția lui Charles a inspirat și impresionat o lume întreagă. Viața personală a Dianei a fost însă marcată de numeroase evenimente mai puțin plăcute, cel mai important dintre acestea fiind relația extraconjugală a lui Charles cu Camila Parker.

În 1996 cei doi și-au spus adio și a fost pronunțat divorțul. Un an mai târziu, Diana a început o relație cu Dodi al Fayed, poveste de iubire care s-a încheiat, din păcate, la data de 31 august 1997, când amândoi și-au pierdut viața în tragicul accident de mașină din Paris.

Există o serie de versiuni ale cauzelor accidentului:

– moartea prințesei de Wales ca urmare a unui accident de circulație;

– nimic altceva decât un accident normal de mașină, un tragic accident;

– Henri Paul, șoferul Mercedes-ului este de vină pentru tot;

– examenul a arătat că se afla într-o stare de intoxicație extremă în timpul conducerii;

– accidentul auto a fost provocat de paparazzi enervanți care, literalmente, pe călcâi au urmat mașina Dianei;

– mașina a pierdut controlul din cauza unei defecțiuni a sistemului de frânare;

– Mercedes-ul cu viteză mare a intrat în coliziune cu o altă mașină

– un Fiat alb, după care șoferul Dianei nu a putut face față controlului;

Există și diverse teorii ale conspirației:

– familia regală britanică a fost implicată în moartea prințesei, care nu a iertat-o pe Diana pentru divorțul ei de prințul Charles;

– Serviciile de informații britanice au avut o mână în moartea prințesei, care intenționa să perturbe căsătoria mamei viitorului rege britanic cu un musulman.

Surse selective:  ro.wikipedia.org;  b1.ro; marshalinstrument.ru


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Nu ratați !

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here