DISTRIBUIȚI

Articole populare azi

Istoria este plina de intamplari ciudate, unele dintre ele fiind mai putin cunoscute publicului larg. Una dintre acestea a avut loc la sfarsitul anilor ’80, in Cleveland, SUA.

Pe 27 septembrie 1986, organizatorii festivalului Ballonfest decid sa doboare recordul mondial la numarul de baloane cu heliu lansate in atmosfera, in acelasi timp. Pentru atingerea acestei tinte au fost umplute cu heliu 1,5 milioane de baloane, care au fost stranse intr-un buchet mare.

Evenimentul a fost anuntat de autoritatile locale ca fiind unul de caritate, insa dorinta de a stabili un nou record mondial s-a transformat intr-un haos de nedescris si a produs serioase pagube in oras, din cauza conditiilor climatice nefavorabile, noteaza Econ.

Ziua in care au fost lansate baloanele a fost una mohorata, cu vant, baloanele nereusind sa se sparga in aer, dupa cum era planificat, cazand inapoi sub aceeasi forma. Mai intai, o parte a acoperit suprafata lacului Erie. Exact in acele momente pe lac se desfasura o operatiune de salvare a doi turisti disparuti, a caror barca plutea in deriva.

O alta problema a aparut atunci cand o parte din baloane a cazut pe pista hipodromului din oras, producand traume serioase catorva animale. Dupa acest incident, proprietarii animalelor i-au dat in judecata pe organizatori.

Dupa ce baloanele s-au spart, in sfarsit, strazile si acoperisurile caselor din oras au fost acoperite de un latex colorat, pentru a carui indepartare a fost nevoie de echipe speciale.

loading...

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:


Nu ratați !

loading...

Cel mai citit articol din această săptămână

Camera de Chihlimbar – una dintre marile enigme ale istoriei

Creată în secolul al XVIII-lea, Camera de Chihlimbar a fost considerată cea de-a opta minune a lumii. După un timp, această cameră a devenit perla Palatului Ekaterinei din Petersburg. În timpul celui de Doilea Război Mondial, ea a dispărut într-un mod misterios. Există diferite...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here