DISTRIBUIȚI

Articole populare azi

Transformarea corpurilor persoanelor defuncte în îngrășământ natural devine legală în statul Washington, în urma semnării unui proiect de lege, marţi. Prevederea, semnată de guvernatorul democrat Jay Insee, va intra în vigoare în mai 2020. Astfel, transformarea corpului unei persoane defuncte în compost va fi o alternativă la înmormântare și incinerare, scrie The Hill.

O practică neobișnuită care a devenit în ultimii ani subiectul unor polemici puternice, mai ales după ce reprezentanții bisericii catolice au reușit să blocheze aprobarea legii în 2017. În ciuda controversei și a disputelor, statul Washington devine acum primul din SUA care dă liber la transformarea în îngrășământ a rămășițelor umane.

Acestea vor fi învelite într-un material de pânză și așezate într-o vas cilindric lung, pe un pat de material organic din lemn, iarbă și paie.

Aerul din interiorul structurii va fi aspirat periodic, oferind oxigen pentru a accelera activitatea microbiană. Rămășițele umane trebuie reduse la „compostare” în decurs de o lună. Odată terminat acest proces, materialul produs poate fi utilizat ca îngrășământ.

Statul din Washington deja  așa numite „cimitire verzi” în care oamenii sunt îngropați fără îmbălsămare, fără sicrie și pietre funerare.  Și asta după ce, tot mai mulți progresiști se lamentează că înmormântarea sau incinerarea defuncților sunt practici tradiționale, dar sunt poluante.

Sursa: activenews.ro


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:


Nu ratați !

Cel mai citit articol din această săptămână

A fost recunoscut oficial drept al optulea continent al planetei

Se numește Zealandia și este un continent, scufundat în Oceanul Pacific, la nord de Australia și de Noua Zeelandă. Acest fragment din placa oceanică, ce se întinde pe 5 milioane de kilometri pătrați (cam două treimi din Australia învecinată), a fost recunoscut oficial în...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here