Infarctul „se anunţă” cu mult timp înainte, numai că nu știm să recunoaștem semnele

1
loading...

Dacă în cazul bărbaților un atac de cord înseamnă o durere puternică în piept, ca o apăsare puternică, sufocantă, la femei simptomele sunt diferite, iar în anumite cazuri acestea pot să nu apară.

Iată semnele unui infarct, la femei:

Senzație puternică de oboseală. Cu câteva zile sau chiar câteva săptămâni înaintea unui atac de cord, multe femei se simt obosite, ca atunci când urmează să se îmbolnăvească, însă fără febră, strănuturi sau tuse.

Dureri ușoare. Dacă bărbații simt o durere puternică în piept atunci când au un atac de cord, la femei durerea este ușoară și nu este localizată întotdeauna în zona inimii. Durerile pot apărea în spatele sternului, între omoplați, în zona umerilor, la gât sau chiar la mandibulă.

Transpiri mult, deodată Și acesta este un semn al unui atac de cord: transpirația în cantitate mare, subită, fără să faci vreun efort fizic. De obicei acest semn este însoțit și de o piele care își pierde culoarea.

Amețeli și grețuri. Multor femei li se face rău înaintea unui atac de cord: simt amețeli, au stări de greață și chiar vomează. Un alt semn este și senzația că vor leșina.

Lipsa somnului și odihnei. Se poate întâmpla ca o femeie să nu mai poată dormi sau să doarmă foarte prost cu câteva săptămâni înaintea unui atac de cord. Totuși, acest simptom poate fi ușor confundat cu insomnia cauzată de stres.

Anxietate. Potrivit site-ului webmd.com, un alt semn al unui atac de cord este o anxietate apărută din senin – „simți că urmează să se întâmple ceva îngrozitor”. Acesta este un semnal pe care corpul tău îl trage, ca să fii atent la ceea ce se întâmplă cu tine.

Sursa: estisanatos.com

Nu ratați !

1 Comment

  1. DA IMI PLAC ACESTE ARTICOLE CE TRIMITE-TI– SUNT NELY GAVRIL,NU STIU ADRESA EMAIL–SUNT IN VARSTA SI COPILUL MI-A FACUT ADRESA PE FACEBOOK.– VA MULTUMESC PENTRU SFATURILE MINUNATE IN DOMENIUL MEDICINII–SUNT IMPORTANTE PENTRU NOI SA LE CUNOASTEM.

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here