Ce au descoperit scafandrii în cea mai mare grotă inundată din lume

0
loading...

Este cu adevarat impresionant ce au descoperit scafandrii arheologi in cea mai mare grota inundata din lume.

Oseminte de leneşi gigant, un sanctuar dedicat zeului mayaş al comerţului, au fost scoase la lumină de arheologi din cea mai mare grotă inundată din lume, recent descoperită în Mexic, au anunţat cercetătorii mexicani citaţi de AFP, transmite News.ro.

Aceste vestigii arheologice, vechi „de mai mult de 10.000 de ani” sunt în mare parte într-o „stare de conservare incredibilă”, au indicat arheologii de la Institutul Naţional de Antropologie şi Istorie.

Descoperirea a fost realizată în „cea mai mare grotă inundată din lume”, lungă de 347 de kilometri, care a fost descoperită luna trecută în Statul Quintana Roo (sud-est).

Arheologii care au condus cercetări despre „surse de apă veche” au putut să pună în evidenţă faptul că două reţele de peşteri inundate, cunoscute sub numele de Sac Atun şi Dos Ojos (Doi Ochi), erau în realitate legate între ele.

Cercetând grotele cu ajutorul echipamentelor de scufundare, oamenii de ştiinţă au descoperit oseminte şi obiecte.

La Sac Atun, mai mult de 200 de izvoare naturale au fost descoperite având comori arheologice din perioada Pleistocen (între 2,6 milioane şi 11.700 de ani). Printre osemintele de animale, figurează şi cele ale unui elefant antic şi „leneşi giganţi şi urşi”, potrivit INAH. Oase umane calcifiate, bucăţi de ceramică şi gravuri rupestre au fost scoase la lumină.

sursa digi24.ro

Nu ratați !

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here