Articole adăugate recent

O iluzie optică ce datează din 1888, când a apărut prima oară pe o carte poştală din Germania, e de actualitate şi acum şi a făcut obiectul unui studiu recent.

Desenul, reluat şi adaptat de un caricaturist celebru, britanicul William Ely Hill, care l-a publicat într-o revistă de umor în 1915, a făcut obiectul unui studiu realizat în SUA, pe un eşantion de aproape 400 de persoane, cu vârste cuprinse între 18 şi 68 de ani.

Dacă subiecţii au văzut în desen o femeie, au continuat testul, fiind puşi să-i ghicească vârsta. S-a observat că, cu cât mai tânăr este subiectul, cu atât mai tânăr vede şi chipul femeii din imagine, arată ziare.com, care citează Live Science. Cei mai mulţi au văzut o femeie tânără, care priveşte în depărtare, peste umărul drept. Dar cei mai mulţi subiecţi erau tineri, fiind doar 8 persoane peste vârsta de 60 de ani.

Cu cât subiectul era mai „copt”, cu atât şi femeia văzută în imagine, una care priveşte în altă direcţie, era mai mare, se arată într-un raport publicat de jurnalul Scientific Reports. Potrivit cercetătorilor, tindem să judecăm vârsta celorlalţi confruntând-o cu a noastră şi suntem mai atraşi să analizam amănunţit chipurile unor persoane de vârsta similară.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:


Nu ratați !

Nu ratați !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here