Un copil din Turcia l-a recunoscut pe cel care îl omorâse într-o viaţă anterioară: „Acesta e cel care m-a omorât!”

1
loading...

Deşi reîncarnarea rămâne încă o idee străină şi greu de acceptat, cazul unui copil care şi-a recunoscut asasinul dintr-o viaţă anterioară a dat de gândit scepticilor.

În ciuda unui număr impresionant de cazuri de vieţi trecute documentate până în prezent de anumiţi oameni de ştiinţă, există numeroşi savanţi şi simpli cetăţeni care evită să discute deschis despre acest subiect pentru a nu avea de înfruntat scepticismul unei societăţi ancorate în materialism şi doctrină ştiinţifică şi care lasă puţin loc domeniului spiritual, mistic sau al paranormalului.

La Simpozionul internațional de Parapsihologie, desfășurat în decembrie 1975 în orașul francez Reims – la care au participat numai cunoscuți oameni de știință – profesorul Jean Dierkens a relatat o întâmplare deosebit de sugestivă; cazul respectiv fusese prezentat anterior, de către un medic legist din Turcia, atât la un Congres internațional ținut la Monaco, cât și la un Simpozion desfășurat la Edinburgh.

Iată pe scurt conținutul relatării:

Într-un oraș din Turcia, într-o bună zi, în plină stradă, un copil a început să strige: „acesta e cel care m-a omorât, el m-a omorât!” Un polițist aflat în apropiere auzind aceste cuvinte, nu a stat să le analizeze și i-a dus, atât pe cel acuzat (un om vârstnic) cât și pe copil, la postul său de cartier.

A urmat o anchetă destul de ciudată, în cadrul căreia înşiși părinții copilului au fost foarte surprinși de comportarea fiului lor. Dar, treptat, adevărul a ieșit la iveală: investigat separat, arestatul a recunoscut la un moment dat că, pe când era mai tânăr, a înjunghiat pe cineva; a scăpat însă de pedeapsă, din lipsă de probe din partea acuzării. Scoțându-se de la arhivă dosarul procesului respectiv, s-a constatat un fapt uimitor: exact în locurile loviturilor de pumnal aplicate fostei victime – amplasarea rănilor fiind desenată precis în dosar – copilul avea pe spate semne întru totul similare!

În concluziile prezentării sale, profesorul s-a exprimat foarte semnificativ: „Ipoteza reîncarnării trebuie să fie considerată cu calm și seninătate. Lumea întreagă vorbește despre ea, singur Occidentul continuă să o ignore.”

Sursa: lovendal.ro


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Nu ratați !

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here