DISTRIBUIȚI

Articole populare azi

Atunci când Charlie Rowley a găsit o sticlă de parfum sigilată, părăsită pe o stradă din orașul englezesc Amesbury, s-a gândit că ar fi cadoul perfect pentru iubita lui Dawn Sturgess. Erau împreună de doi ani deja.

Bărbatul i-a oferit parfumul în data de 30 iunie, fără să bănuiască măcar că, în loc de parfum, sticla conținea de fapt Novichok, o armă chimică extrem de periculoasă, fabricată în laboratoarele Rusiei, scrie washingtonpost.com.

Rowley a intrat și el în contact cu substanța extrem de toxică, însă s-a spălat imediat pe mâini și asta l-a ajutat să supraviețuiască. Este printre cele patru persoane din lume care au intrat în contact cu Novichok și au trăit să spună povestea. Acesta a oferit un interviu pentru un post de televiziune din Marea Britanie și a povestit că a găsit sticla sigilată, a îndepărtat celofanul și a montat pe ea un dispozitiv de pulverizat. În timpul procesului, a intrat în contact cu substanța, însă s-a spălat pe mâini imediat.

Iubita lui nu a fost la fel de norocoasă. Aceasta s-a dat cu parfum pe încheieturile mâinilor și, după numai 15 minute, a început să o doară capul și i-a spus lui Rowley că merge să facă o baie. Acesta a spus că a găsit-o complet îmbrăcată în cadă, „într-o stare foarte gravă”. După numai o săptămână, în data de 8 iulie, aceasta a încetat din viață la spital.

Incidentul vine la numai patru luni după ce spionul rus Sergei Skripal și fiica acestuia, Yulia, au ajuns în stare gravă la spital, după ce au intrat în contact cu aceeași substanță, în orașul Salisbury, aflat la numai 13 kilometri depărtare de Amesbury. Cei doi au fost salvați în cele din urmă de medici.

Citește și:
„Mâncați ceapă cât de des, deoarece previne crizele de inimă, stimulează rinichii şi ficatul şi calmează sistemul nervos”

sursa digi24.ro

loading...

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:


Nu ratați !

loading...

Cel mai citit articol din această săptămână

Camera de Chihlimbar – una dintre marile enigme ale istoriei

Creată în secolul al XVIII-lea, Camera de Chihlimbar a fost considerată cea de-a opta minune a lumii. După un timp, această cameră a devenit perla Palatului Ekaterinei din Petersburg. În timpul celui de Doilea Război Mondial, ea a dispărut într-un mod misterios. Există diferite...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here