Un grup de oameni de ştiință de la Universitatea din Granada a bifat o evoluție extrem de importantă în tratarea maladiei secolului, brevetând un medicament de tratare a celulelor canceroase în cancerul de sân, colon şi piele.

Componentele medicamentului descoperit de ei au redus activitatea celulelor canceroase cu 50% în numai 41 de zile de la începerea tratamentului. Tratamentul era aplicat de două ori pe săptămână șoarecilor ce sufereau de tumoare indusă. Această descoperire extrem de importantă aparține grupurilor de „Cercetare și Dezvoltare” condus de Joaquin Campos Rosa și „Terapii avansate ale diferențierii, regenerării și cancerului” condus de profesorul Joan Antonio Marchal Corrales.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale acestui medicament este că nu este deloc toxic. În ciuda faptului că șoarecii au primit o doză ridicată, nu a fost înregistrat niciun efect advers. Mai mult, medicamentul poate fi produs în cantitate mare astfel încât să poată ajunge rapid în farmacii și cumpărat de cei care au nevoie. Cei de la UGR s-au mobilizat și în numai 5 zile au putut produce cantitatea cerută.

Studiul efectuat de cercetători de la Stanford University School of Medicine arată că injectarea a doi agenți imunostimulatori, în cantități minuscule, direct în tumorile solide ale șoarecilor pot elimina toate urmele de cancer. Astfel, acest vaccin ar putea fi cea mai la îndemână soluție a omenirii. Metoda funcționează pentru multe tipuri diferite de cancer, chiar și în cazul tumorilor apărute spontan. Cercetătorii cred că aplicarea locală a cantităților foarte mici din acești agenți ar putea servi ca o terapie rapidă și relativ ieftină în combaterea tumorilor.

Citește și:
Un medic neurolog trage un semnal de alarmă: „Copiii noștri nu numai că nu mai au copilărie, dar se îmbolnăvesc!”

În plus, șansele să existe efecte secundare după aplicarea terapiei sunt foarte mici. Aceast vaccin ocolește nevoia de a identifica obiective tumorale specifice imunității și nu necesită activarea en-gros a sistemului imunitar, ori personalizarea celulelor imunitare ale pacientului. Unul dintre cei doi agenți este deja aprobat pentru utilizare la oameni, în timp ce celălalt a fost testat pentru uz uman în mai multe studii clinice independente.

Sursa: wawlist.com


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:


Nu ratați !

Nu ratați !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here