Se intampla in America in anul 1881 si este vorba despre George Parrot (Big Nose George), un talhar si criminal din vestul salbatic. Acesta iși petrece eternitatea în mai multe bucăți: pe post de ghiveci de flori, scrumieră și… chiar o pereche de pantofi.

În 1878, Parrott și banda lui de hoti au ucis doi ofiteri care erau pe urmele lor pentru jaful unui tren. Uciderea celor doi a fost descoperita rapid,  și o recompensă de 10.000 de dolari (aceasta a fost ulterior dublată) a fost oferita pentru prinderea ucigasilor.

În 1880, în urma altui jaf, Parrott și mana lui dreapta Charlie Burris, au fost arestati în Miles City de doi ofiteri locali, Lem Wilson și Fred Schmalsle. Cei doi talhari s-au dat singuri de gol cand s-au imbatat si s-au laudat ca au ucis cei doi ofiteri din Wyoming. Parrott a fost returnat la Wyoming pentru a raspunde acuzatiilor de crima.

La 15 decembrie 1880 este gasit vinovat si este condamnat la moarte prin spanzurare, sentinta ce urma sa fie executata pe 2 aprilie 1881.

Parrott a încercat să scape la 22 martie 1881, cu 10 zile inainte de executie, reuseste sa isi dea jos catusele folosind un cuțit de buzunar, si il ataca pe paznicul inchisorii, Robert Rankin, lovindu-l puternic la cap. Sotia paznicului, Rosa Rankin ia un pistol, si reuseste sa-l convinga pe Parrott sa se intoarca in celula.

Vestile despre încercarea de evadare s-au raspandit prin Rawlins, iar grupuri de oameni furiosi au început să se ducă la închisoare. Un grup de barbatii mascati a intrat în închisoare si l-au scos pe Parrott din celula lui, aducandu-l  in fata unei  mulțimi de peste 200 de oameni. Orășenii l-au spânzurat de un stâlp de telegraf.

Doctorii Thomas Maghee și John Eugene Osborne au intrat în posesia corpului lui Parrott după moartea sa.

Povestea suvenirurilor făcute din rămășițele lui Parrott devine și mai macabră. Osborne a creat o mască mortuară a tâlharului (care justifică, într-adevăr, epitetul de „Năsosul”). Apoi, a contactat un pantofar, pe care l-a rugat să-i facă o pereche de pantofi din pielea criminalului.

„I-am dat instrucțiuni pantofarului să păstreze sfârcurile pe piele. Asta, pentru a dovedi că pielea era a unui om. Dar acesta nu a ținut cont de instrucțiunile mele”, își amintea Osborne.

În pofida lipsei „accesoriilor”, Osborne a fost încântat de pantofi. Atât de încântat, încât în 1893 a mers la ceremonia de învestire în funcția de guvernator al statului Wyoming purtând celebrii pantofi din piele de om.

Citește și:
Adio ghipsului tradițional. S-a inventat gipsul 3D, numit osteoid, care grăbește vindecarea osului rupt prin ultrasunete

Corpul dezmembrat al lui Parrott a fost depozitat timp de aproximativ un an într-un butoi de whisky umplut cu o soluție de sare, în timp ce experimentele au continuat. Ulterior a fost ingropat în curtea din spatele biroului Dr. Maghee. A fost descoperit  in anul 1950 in timpul unor lucrari de constructii.

Astăzi, bucăți din craniul lui Parrott, masca mortuară și pantofii siniștri pot fi găsite la Muzeul Ținutului Carbon din Wyoming. George Parrott a fost un om violent, care a sfârșit violent. Poate că nu se odihnește în pace. Dar, oricum ar sta lucrurile, în mod sigur se odihnește în bucăți.

Surse: incredibila.ro; 3shat.com

 


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:


Nu ratați !

Nu ratați !

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here