Gătitul la -80 de grade, în Antarctica. Imagini spectaculoase cu alimentele care îngheață instantaneu

0
loading...

Cercetătorul Cyprien Verseux lucrează la Stația Concordia din Antarctica, unul dintre cele mai reci și izolate locuri din lume. Temperatura poate ajunge aici până la -80 de grade.

Alături de el mai trăiesc aici doar 12 oameni, care lucrează tot la această bază de cercetare. Este vorba de tehnicieni, oameni de știință, un bucătar și un medic. Iarna, temperaturile scad până la -80 de grade Celsius, iar condițiile sunt extrem de greu de suportat.

Cyprien și colegii săi fac studii care ne ajută să înțelegem mai bine schimbarea climei, modul în care corpul uman se comportă la temperaturi extreme, dar și cum ar putea exista viață pe alte planete, în condiții similare de mediu.

Cyprien ține însă și un blog și postează pe Twitter inclusiv experimente amuzante pe care le face aici.

Iată spre exemplu câteva fotografii incredibile, care arată ce se întâmplă dacă vrem să gătim la temperaturi extrem de scăzute.

 

Pozele nu sunt trucate, totul este real. Alimentele îngheață pe loc, din cauza gerului, la fel cum se întâmplă și cu apa.

Fenomenul este și mai rapid dacă alimentele sunt calde sau chiar fierbinți – cum poate fi cazul pastelor fierte.

Sursa: yoda.ro


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Nu ratați !

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here