Connect with us

Diverse

Felul scrisului, înclinat spre stânga sau spre dreapta, dezvăluie și bolile de care omul ar putea suferi de-a lungul vieții

Published

on

Grafologia sau analiza scrisului poate dezvălui aspecte care ţin de complexe de inferioritate,  puncte vulnerabile şi motivaţiile care le afectează, starea de spirit şi, nu în ultimul rând, sănătatea.

Scriere înclinată spre dreapta

Scrisul respectiv aparţine unei persoane dispuse să stabilească contacte cu semeni din diverse domenii de activitate. Astfel de persoane sunt, de obicei, flexibile şi generoase. Din punct de vedere medical sunt pacienţi docili care înţeleg că problemele lor de sănătate sunt tratabile. Fie că sunt reumatici sau cardiaci, aceşti subiecţi pun în joc multă voinţă pentru a ajunge la pragul normalităţii.

Scriere înclinată spre stânga

Persoana în cauză este raţională şi în momentele delicate din viaţa sa. Totuşi, nu se destăinuie nici prietenilor şi lasă impresia că aşază deliberat o barieră între sine şi interlocutor. Astfel de subiecţi îşi macină neliniştea în turnul lor de fildeş. Deseori au probleme digestive, sunt ulceroşi şi suferă de insomnii.

Scrisul variat

Indică o persoană pe care nu poţi conta în momente de decizie. Instabilitatea sa emoţională sugerează că o astfel de persoană capricioasă poate face gafe cand raţiunea îi scapă de sub control. Printre trăsăturile esenţiale în descifrarea unui scris trebuie să amintim mărimea literelor.

Scrisul cu litere mari

Dovedeşte o persoană dornică să se afirme frecvent, să monopolizeze conversaţii, oferte, scena socială în general. In relaţiile cu ceilalţi, persoana este arogantă. Este genul de om pregătit să dea riposta oricui nu-i acordă suficientă atenţie. De aceea poate suferi de tensiune oscilantă; chiar nevroze ce se accentuează odată cu înaintarea în vârstă. Si ficatul poate fi afectat din aceleaşi motive.

Scrisul mediu

Acest scris îi recomandă pe cei care nu depăşesc măsura în relaţiile cu semenii. Faptul că se pot adapta destul de repede la orice situaţie fără să fie timizi este în avantajul lor şi al anturajului, în egală măsură. Astfel de persoane rareori au probleme cu echilibrul emoţional. Ele sunt mereu atente să nu depăşească măsura; de aceea, trebuie să mănânce la timp şi să evite alimentele cu aciditate crescută care le fac vulnerabile la bolile aparatului digestiv şi urinar.

Scrisul cu litere mici

Citește și:
Decapitarea internă, o trauma extrem de rara si mortala. Povestea incredibila a omului care a supraviețui acestei traume extreme- video

Aparţine unei persoane care se teme de situaţiile neprevăzute şi este adesea dominată de complexe de inferioritate. Scrisul mic şi ordonat este specific intelectualilor – cercetători, oameni de ştiinţă, filosofi. Dacă scrisul descreşte la finalul cuvântului, subiectul este stăpân pe sine, matur şi ştie ce are de făcut. El va avea grijă de sănătatea sa, de aparatul locomotor. Dimpotrivă, dacă scrisul creşte spre finalul cuvântului, atunci subiectul este un teribilist şi riscă prin decizii tocmai când nu este cazul. O astfel de persoană are o imunitate scăzuta şi poate deveni supraponderală.

Sursa: esoterism.ro

Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.

Diverse

O bicicletă unicat, invenţia unui tânăr român. Bijuteria pe două roţi, dotată cu panouri solare, face furori în România

Published

on

By

O bicicletă unicat care poate fi personalizată după dorinţa viitorului utilizator, inclusiv prin montarea unor panouri fotovoltaice, realizată de un masterand al Facultăţii de Inginerie Hunedoara a fost distinsă cu premiul special „Best Invention” al Salonului Naţional de Inventică şi Creaţie pentru Tineret 2018, desfăşurat în perioada 14-18 noiembrie, la Complexul Romexpo Bucureşti. O adevărată bijuterie, bicicleta îi ajută pe cei care o folosesc să parcurgă distanţe impresionante fără a mai obosi.

Bicicleta realizată de Mircea Moldovan permite personalizarea cadrului, a roților, ghidonului, șeii şi pedalelor. Inventatorul ei a dezvoltat şi un concept prin care spiţele sunt realizate prin reciclarea unor lanţuri uzate.

Panourile fotovoltaice care alimentează bateria bicicletei sunt integrate în cadrul de metal al acesteia, în aşa fel încât cel care o foloseşte să nu fie deranjat de prezența lor, iar producţia de energie să fie maximă. Energia solară devine principalul element de propulsie al bicicletei atunci când persoana care o foloseşte este obosită, dar doreşte să nu se oprească din drum. Juriul care l-a premiat pe tânăr a apreciat originalitatea, complexitatea şi tenta ecologică a invenţiei prezentate.

„Bicicletele nu mai sunt ce au fost odată. Au devenit mult mai frumoase ca aspect, mult mai practice şi mai ales performate. Ideea unei astfel de biciclete mi-a venit de câţiva ani, dar abia anul trecut am reuşit să o pun în practică. La realizarea ei m-au ajutat Corneliu Birtok Bănească, cât şi cei de la Facultatea de Inginerie. Avantajul acestei biciclete cu energie solară este de a menţine bateria o perioadă mai lungă faţă de una normală. De asemenea, spiţele sunt realizate din lanţuri vechi de bicicletă pe care astfel le-am reciclat. Este o bicicletă cu care, atunci când ieşi la plimbare, întorci privirile oamenilor”, a declarat Mircea, pentru adevarul.ro.

Mircea Moldovan a fost ajutat la realizarea bicicletei de Corneliu Birtok Bănească, cunoscut pentru invenţiile sale în domeniul auto. Cei doi au mai fost premiaţi şi la Salonul Auto Bucureşti (SAB), din luna octombrie.

Citeste mai mult pe Adevarul.ro

Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.
Citește mai departe>>

Diverse

Adio înmormântare cu sicriu. In viitor, acest sac organic va transforma omul într-un copac, atunci când va părăsi această lume. Ideea vine din partea a doi italieni

Published

on

Sicriele, mormintele, pietrele funerare și toate celelalte lucruri legate de înmormântare sunt așa de complicate și costisitoare! Nemaivorbind de cât de vechi și demodate sunt ele.

Doi designeri italieni au pus la punct un proiect inedit, care schimbă cu totul conceptul funeraliilor tradiționale. Concret, Anna Citelli şi Raoul Bretzel au gândit „Capsula Mundi”, adică nişte săculeți în care trupurile neînsuflețite ar urma să fie încapsulate, în poziția fetusului. Idee neconvențională, extrem de interesantă, au numit-o The Capsula Mundi project.

Capsulă organică, făcută dintr-un material sută la sută biodegradabil în timp, transformă în timp corpul decedatului într-un copac. Cum este posibil așa ceva? Simplu! Mai întâi, corpul este încapsulat în poziție fetală și îngropat în pământ. Deasupra capsulei, în locul crucii sau a pietrei funerare,  se plantează fie o sămânță, fie un puiet gata răsărit și pornit în vegetație.

De fapt, când simți că sfârșitul ți-e aproape, poți să-ți alegi singur specia de copac în care vrei să te transformi, așa cum, într-o înmormântare normală, ai da instrucțiuni și ți-ai alege modelul de coșciug. Apoi, pe măsură ce timpul trece, corpul tău se transformă în nutrienți care vor hrăni copăcelul, permițându-i să crească neîntrerupt.

„Este primul proiect menit să promoveze realizarea unor cimitire verzi în ţara noastră”, se precizează pe site-ul capsulamundi.it. „Capsula Mundi se îngroapă în pământ precum o sămânţă, iar copacul se plantează deasupra sa. Copacul trebuie ales de respectiva persoană în timpul vieţii, urmând ca prietenii şi rudele să se ocupe de îngrijirea lui după decesul acesteia. Cimitirul nu va mai fi plin de cruci şi pietre funerare, ci va deveni o pădure sacră”, mai scriu inițiatorii proiectului.

În esență, aceste capsule ar putea înlocui, în timp, cimitirele cu păduri sau parcuri memoriale, în care familia ar putea să intre și să îngrijească copacul persoanei iubite.

„Capsula Mundi salvează viaţa copacilor şi propune chiar plantarea altora.  Plantând diverşi copaci unul lângă celălalt va lua naştere o pădure. Un loc unde copiii pot învăţa mai multe despre copaci. Este, de asemenea, un loc unde te poţi plimba în linişte pentru a-ţi aminti de cei dragi”, spun Anna Citelli şi Raoul Bretzel.

Citește și:
Apa vie şi apa moartă din poveştile româneşti nu sunt doar mituri

Din păcate, deși este un concept italian, această modalitate de îngropare nu este permisă încă în Italia, (cred că Papa de la Roma a avut un cuvânt greu în acest sens) dar există locuri în Statele Unite și în Anglia unde conceptul este legal și se bucură deja de succes.

Sursa: gandul.info

Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.
Citește mai departe>>

Articole recente

Facebook

Cele mai citite articole de astăzi

Copyright © 2018*stiinta-mister.ro* Unele drepturi rezervate Stiinta si Mister este un site ce va propune sa parcurgeți articole, speram noi interesante, din toate domeniile științei, sa aflați lucruri pe care nimeni nu vi le-a spus pana acum si astfel sa va lărgiți cat mai mult domeniul cunoașterii. Sub sloganul celebrului EInstein, "Cea mai frumoasă şi mai profundă trăire omenească este misterul, vă invităm să intrați în această lume necunoscută multora dintre noi. Pentru eventuale idei, sugestii și de ce nu critici vă invităm să ne lăsați mesajele dumneavoastră la contact@stiinta-mister.ro De asemenea puteți accesa si pagina noastre de Facebook www.facebook.com/stiintasimister