Fantomele de la World Trade Center - Știința-Mister.ro
Connect with us

Paranormal

Fantomele de la World Trade Center

Published

on

Atacurile din 11 septembrie 2001, din Statele Unite, au schimbat pentru totdeauna modul în care lumea priveşte terorismul şi securitatea, după ce, în acea zi fatidică, între orele 8.45 și 9.05, două avioane au percutat cele două Turnuri Gemene.

Impactul a fost atât de puternic, încât vârfurile celor două turnuri s-au deplasat cu 8 m.

Panica s-a instalat atât în interiorul clădirilor, cât și pe străzile din New York. Un fum negru a cuprins toată zona, după care s-au auzit mai multe explozii puternice, generate de kerosen.

Ca urmare a acestor explozii, clădirile au început să se prăbușească. Poliția și pompierii s-au mobilizat imediat, încercând să acorde ajutor supraviețuitorilor. Au fost aproape 2700 de victime.

La scurt timp după această tragedie, oficialitățile americane au declarat război grupării teroriste al-Qaida.

Fenomene paranormale

Canalele de televiziune americane au transmis în direct imagini de la locul tragediei. Toți cei care au privit la televizor sau au asistat direct la această tragedie, au observat în norul de fum o imagine asemănătoare cu un chip uman.

Fenomene mai puțin obișnuite au fost relatate de polițiștii și pompierii care au intrat în interiorul turnurilor pentru a salva supraviețuitorii. Locotenentul de poliție Franck Marra, coordonator al operațiunilor de salvare, avea să declare că pe tot parcursul operațiunii de salvare a fost urmărit de o umbră care avea aspectul unei femei.

Franck Marra a consultat un medium care i-a explicat că în momentul în care se produc tragedii, apar entități care conduc sufletele către lumea de dincolo.

Pe tot parcursul operațiunilor de salvare, Marra a reușit să filmeze câteva dintre acțiunile polițiștilor și ale pompierilor. El a pus la dispoziția autorităților acest film, care, analizând imaginile, au observat existența unor umbre în spatele salvatorilor.

Recomandare:   Fenomen straniu în Carpați. Cărarea blestemată din Bucegi, acolo unde turiști dispar fără a lăsa vreo urmă

Mărturiile lui Marra cu privire la apariția unor misterioase umbre au fost susținute și de alți polițiști și pompieri. Unii specialiști au susținut că toți cei care au participat la operațiunile de salvare s-au aflat sub un șoc emoțional care ar fi generat halucinații colective.

Halucinațiile colective

Society for Psychical Research a efectuat ample studii asupra fenomenului numit halucinații colective. De-a lungul istoriei au fost întâlnite mai multe astfel de cazuri, apariția Fecioarei Maria, a lui Hristos, a diavolului. Martori la astfel de evenimente au fost Socrate, Pascal, Goethe, care le-au relatat în operele lor.

Halucinațiile colective sunt de natură vizuală, apariția unor imagini, de natură sonoră, muzică, zgomote, gemete, de natură olfactivă.

Sursa: efemeride.ro

Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Medicină

Există fantome? Răspunsul surprinzător al oamenilor de ştiinţă

Published

on

By

Fenomele paranormale din timpul nopţii ar putea fi asociate paraliziei în somn şi ”sindromului capului care explodează”,  susţin oamenii de ştiinţă.

Creierului uman îi este extrem de simplu să asocieze sunete precum scârţâitul pardoselii cu fenomene mai mult supranaturale decât reale. Însă cercetătorii susţin că toate aceste apariţii „sinistre” pot fi asociate somnului.

Specialista în psihologie Alice Gregory, din cadrul Universităţii Goldsmiths (Marea Britanie), a încercat să determine modul în care anxietatea, somnul REM şi ,,sindromul capului care explodează” ar putea oferi o explicaţie ştiinţifică apariţiilor paranormale din timpul nopţii.

Conform Mail Online, astfel de fenomene par să apară atunci când persoanele se întind în pat. În astfel de momente persoanele suţin că încep să simtă prezenţe neobişnuite şi uneori se simt imobilizate în pat.

Însă în spatele unor astfel de fenomene se pot afla afecţiuni cunoscute ale somnului precum paralizia în somn. Iată două dintre cele ce pot explica fenomenul:

Paralizia în somn

Atunci când adormim trecem prin diferite cicluri ale somnului, de mai multe ori. La începutul somnului trecem prin somnul NREM, ce se adânceşte progresiv. Apoi ajungem în faza REM, perioadă în care visăm. Tot în această etapă suntem paralizaţi. Însă, în cazul paraliziei în somn, caracteristicile fazei REM sunt resimţite şi atunci când persoana este trează. Persoanele ce resimt aceste lucruri susţin că au halucinaţii şi nu se pot mişca. Afecţiunea este comună, fiind întâlnită la 8% dintre persoane.

Sindromul capului care explodează

Unele persoane susţin că resimt explozii uriaşe în timpul nopţii, pe care nu pot să le explice. Acest lucru poate fi asociat din nou cu somnul. Atunci când adormim, formaţiunea reticulară a trunchiului cerebral începe să ne inhibe abilitatea de mişcare, văz sau auz. Acel boom pe care îl aud unele persoane poate fi produs din cauza întârzierii acestui proces. Asemănător cu paralizia în somn şi acest sindrom este în continuă cercetare.

Recomandare:   Cronomirajul – un fenomen întâlnit în cea mai înspăimântătoare pădure din Rusia

Sursa: descopera.ro

Citește mai departe>>

Paranormal

Kaede, fetiţa care a preluat darul celebrei prezicătoare Vanga

Published

on

By

Înainte să moară, prezicătoarea Vanga susținea că darul moștenit de ea va fi preluat de o fetiță oarbă din Franța. Mult timp, această proorocire a fost dată uitării, mulți fiind neîncrezători în spusele Vangăi.

În anul 2016, în presa rusească a fost publicat un articol cu titlul Vanga se întoarce. Articolul făcea referire la o fetiță de șapte ani pe nume Kaede, care venise la Moscova însoțită de tatăl ei, pentru a realiza mai multe emisiuni la canalul de televiziune NTV.

Conform declarațiilor făcute de tatăl fetiței, aceasta face predicții care s-au dovedit a fi adevărate. Mult timp, familia a ascuns acest lucru, de teamă ca nu cumva copilul să fie considerat o ciudățenie.

Prima premoniție a avut-o la vârsta de cinci ani, atunci când în unul din visele sale, un bărbat i-a spus că vărul său va avea un accident. Le-a spus părinților săi că acesta își va rupe un picior. La scurt timp, vărul său a fost victima unui accident.

Au urmat alte previziuni. Kaede anunța rezultatele meciurilor de fotbal, vizita inopinată a unor musafiri, boli ale unor persoane.

Chestionată asupra acestor previziuni, fetița a spus că noaptea, în vis, este vizitată de umbrele oamenilor morți care o anunță ceea ce se va întâmpla. Ceea ce este și mai ciudat este faptul că fetița susținea că este vizitată de o bătrână, a cărei descriere semăna cu cea a celebrei prezicătoare Vanga.

Kaede s-a născut cu o boală genetică rară, care la vârsta de câțiva ani, a condus la pierderea vederii. Kaede susține că în ciuda acestui handicap, vede lucrurile mult mai bine, decât cu ochii deschiși.

Recomandare:   Cronomirajul – un fenomen întâlnit în cea mai înspăimântătoare pădure din Rusia

Baba Vanga, un fenomen învăluit în mister

Cei care au analizat profețiile ei au constatat că 85% dintre acestea s-au adeverit. În anul 1980, Vanga vorbea despre naufragiul unui submarin nuclear Kursk care se va solda cu sute de victime. În anul 2000, avea să se producă teribilul accident.

În anul 1989, Vanga lansa o profeție legată de prăbușirea unor clădiri din New York și despre mii de victime. În ceea ce privește viitorul Europei, Vanga atrăgea atenția asupra pericolului islamizării Europei.

Pentru anul 2023, ea a prevăzut că orbita Pământului se va modifica. Primul zbor către planeta Venus va avea loc în anul 2028, iar speranța umanității va fi că va descoperi o nouă sursă de energie.

Calota glaciară va începe să se topească, iar nivelul mărilor și oceanelor va crește.

În anul 2043, Europa va fi transformată în califat islamic. Comunismul va reveni în lume, în timp ce SUA vor utiliza arme de modificare a climei.

În anul 2100, un soare artificial va lumina și încălzi Pământul. Menționăm faptul că din anul 2008, oamenii de știință lucrează la un proiect de obținere a unui soare artificial prin tehnologia de fuziune nucleară.

Extratereștrii vor fi cei care vor ajuta pământenii să poată trăi sub apă, în condițiile în care planeta va fi afectată de secetă. Doi sori artificiali vor intra în coliziune și vor lăsa planeta în beznă.

Sursa: efemeride.ro

Citește mai departe>>

Facebook

Cele mai citite articole de astăzi

Copyright © 2018*stiinta-mister.ro* Unele drepturi rezervate Stiinta si Mister este un site ce va propune sa parcurgeți articole, speram noi interesante, din toate domeniile științei, sa aflați lucruri pe care nimeni nu vi le-a spus pana acum si astfel sa va lărgiți cat mai mult domeniul cunoașterii. Sub sloganul celebrului EInstein, "Cea mai frumoasă şi mai profundă trăire omenească este misterul, vă invităm să intrați în această lume necunoscută multora dintre noi. Pentru eventuale idei, sugestii și de ce nu critici vă invităm să ne lăsați mesajele dumneavoastră la contact@stiinta-mister.ro De asemenea puteți accesa si pagina noastre de Facebook www.facebook.com/stiintasimister