„Fabella” – osul reapărut în mod neaşteptat în corpul uman

0
loading...

Cercetătorii britanici au descoperit că în corpul uman a reapărut un os, numit „fabella”.

Până acum, s-a ştiut că în corpul uman sunt 206 oase, dar cercetătorii susţin că, în mod neaşteptat, a mai apărut un os, numit „fabella”, informează agenţia de presă Rador.

Cercetătorii de la Colegiul Regal din Londra au declarat că au descoperit că osul numit „fabella” a reapărut în mod neaşteptat.

Analizând informaţiile culese referitoare la peste 20.000 de genunchi, informaţii care datează de acum peste 100 de ani, cercetătorii au concluzionat că „fabella” este în prezent de trei ori mai frecvent decât era în 1918. Osul a fost descoperit într-un tendon din spatele genunchiului, dar oamenii de ştiinţă încă nu ştiu care este funcţionalitatea acestuia, pentru că până acum nimeni nu a încercat să afle.

Se ştie, însă, că osul respectiv generează probleme de genunchi şi dureri acute, iar persoanele care suferă de osteoartrită au şanse duble să aibă osul „fabella”, informează BBC.

Citiţi integral pe www.rador.ro


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Nu ratați !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here