Connect with us

Mistere

Ineditele experiențe de pe Lumea Cealaltă, trăite de oameni care au revenit la viață din moarte clinică

Published

on

O ușurare teribila, o lumina strălucitoare la capătul unui tunel în care simți căldura, abilitatea de a-ti vedea corpul de sus, sau pe cei dragi care au murit demult, care acum te înconjoară într-o pace absoluta. Unii oameni vorbesc despre pajiști si grădini neînchipuit de frumoase; alții văd porți deschizându-se către o frumoasă regiune de ţară, sau un oras. Mulţi aud muzică din altă lume. Acestea sunt doar câteva dintre descrierile oamenilor care au experimentat viata după moarte, mai exact perioada in care s-au aflat în moarte clinica. Nu toate experiențele, însă, au fost atât de liniștitoare. Au fost oameni care au povestit ca văzut Iadul, ca au fost lipsiți de speranța si copleșiți de temeri sau chiar ca au fost torturați de demoni.

Comunitatea științifica este totusi sceptica in ceea ce privește aceste povestiri, in timp ce altii sunt siguri ca aceste descrieri dovedesc existenta vieții de după moarte. Site-ul sfatulparintilor.ro, a realizat o sinteza a unor asemenea trăiri, din prisma unor oameni care au experimentat viata după moarte.

Veronika Ulrike Barthelştiu că erau demoni

In 1981, Veronika a fost lovita de fulger in timp ce isi conducea mașina prin furtuna. Ea povestește ca a fost “teleportata” in Iad, câțiva demoni escortând-o in “sala de așteptare”. “Aceste creaturi erau mult mai înspăimântătoare decât cele mai îngrozitoare personajele de filme horror pe care le-am văzut vreodată. Azi stiu ca erau demoni. Mărșăluiau ca niște soldați pe lângă mine. Se auzeau oameni care țipau de durere. Nu puteam sa respir si era un miros teribil. Am văzut un lac. Parea ca mijlocul unui vulcan. Demonii aruncau oamenii in niște caverne si ii înțepau cu sulițe dacă țipau. Pe pământ mișunau șerpi care intimidau oamenii”.

Am fost recunoscătoare lui Dumnezeu pentru că am putut vedea ce se întâmpla în acest lac de foc de la distanță. Nu-i aşa că ţipăm în sus de durere, atunci când ne ardem la aragaz? Cu atât mai mare este durerea pe care am putea-o experimenta în iazul de foc (…) În iad, oamenii erau preocupaţi cu propriile dureri și suferințe, care nu aveau sfârșit. În iad am descoperit o teamă care n-am avut-o niciodată pe pământ. Dar Iisus m-a trimis înapoi în corpul meu, cerându-mi să spun lumii ceea ce am văzut, a povestit Veronika.

Howard Storm: <Hai, vino! Grabeste-te! Te așteptam de multa vreme!

Howard Storm, profesor universitar american, era într-un turneu european alături de studenți de-ai săi. La un moment dat s-a prăbușit într-un țipat de durere. Ajuns de urgenta la spital i s-a spus ca are stomacul perforat si urmează sa fie operat imediat, altfel va muri. In timp ce se afla pe patul de spital așteptând medicii sa-l pregătească pentru operație, Howard s-a detașat de corpul sau, simțindu-se mai viu ca niciodată, fără nicio durere.

“Am început sa aud voci care ma strigau. <Hai, vino! Grabeste-te! Te asteptam de multa vreme!> Mi-am strigat sotia. Nu mi-a raspuns si am inceput sa urmez vocile care m-au scos din salon si m-au adus pe un culoar lung si intunecat. La un moment dat, eram atat de speriat incat le-am spus vocilor ca eu nu mai merg nicaieri. Atunci m-au atacat. M-am luptat si m-am luptat. Ma muscau si ma loveau. M-au umilit, mi-au facut multe lucruri oribile despre care nici nu mai vreau sa vorbesc. Apoi am auzit o voce <Roaga-te!> si am inceput sa spun Tatal Nostru. Dupa alte câteva rugăciuni l-am vazut pe Iisus, care m-a salvat de demoni si m-a trimis înapoi pe Pământ, spunându-mi ca de-acum încolo sa-mi trăiesc altfel viata”, povesteste Storm in cartea sa “Coborarea mea in moarte”, publicata in anul 2000.

Dr. Mary Neal: familia va avea mare nevoie de tine

In timpul unei vacante, dr. Mary Neal se plimba cu caiacul. Nu se stie cum, ambarcațiunea sa s-a răsturnat, iar Mary a rămas înțepenita cu capul sub apa, neputând sa întoarcă in niciun fel barca. A rămas cu capul in apa aproximativ 15-25 de minute. Atunci a “plecat” la ingeri si a stat alături de Dumnezeu si Iisus. In timpul acestei experiente, Dumnezeu i-a spus ca familia va avea mare nevoie de ea, întrucât va urma o tragedie, iar ea ii va ajuta pe toti sa treaca peste asta. I s-a spus ca fiul ei (atunci in varsta de 9 ani) va muri, dar nu i-a spus cand, cum si unde. In mod miraculos, salvatorii au reusit sa o aduca la viata pe Mary, care avea doua picioare rupte si multiple complicații la plamani. A stat o luna in spital si alte 6 săptămâni in scaun cu rotile. Zece ani mai tarziu, in 2009, fiul ei Willie a fost omorât într-un accident rutier. In mai 2012, dr. Mary Neal a scris cartea “Spre Rai si inapoi” in care a povestit toate trăirile sale.

Colton Burpo: Erau alaturi membrii familiei care murisera

Micutul Colton Burpo nu avea nici 4 ani cand apendicele sau a explodat si a ajuns de urgenta pe masa de operatie. Cand s-a trezit, doua ore mai tarziu, el le-a povestit parintilor ceva uimitor. A spus ca a ajuns in Rai, unde i-a intalnit pe Dumnezeu, Iisus si Ioan Botezatorul. Erau alaturi chiar si membrii familiei care murisera, chiar si surioara lui (mama avusese un avort spontan de care nu-i povestise micutului). Baietelul a mai spus ca a intalnit un barbat “Pop”. Cand familia i-a aratat albumul de fotografii, Colton a reusit sa-l identifice: era bunicul din partea tatalui. Baietelul a mai povestit ca in timpul operatiei a iesit din salon si l-a vazut pe tatal sau in alta camera, rugandu-se.

Citește și:
Neurochirurg, ieșit din comă: "Am fost plasat într-o lume în care noi suntem mai mult decât corpurile și creierele noastre... Colegii mei m-au urmărit secunda cu secundă"

Crystal McVea: In Rai ai 500 de simțuri, nu 5, ca pe Pământ

In 2009, in timpul unei intervenții medicale, Crystal McVea a intrat in stop respirator pe masa de operație. Ea a simțit ca a călătorit in Rai, ceea ce i-a întărit credința in Dumnezeu, pe care, spune ea,  l-a intalnit in persoana. L-a descris pe Dumnezeu ca fiind o imensa lumina strălucitoare, pe care o putea simti, mirosi, gusta, auzi, atinge. In Rai avea 500 de simturi, nu 5, ca pe pamant. Dumnezeu a intrebat-o daca vrea sa se întoarcă pe pământ de doua ori. Si de doua ori ea a cerut sa ramana langa El. Cu toate acestea, Dumnezeu a trimis-o inapoi. McVea poveseste aventura ei in lumea de dincolo in cartea “Trezita in Rai”, publicata in aprilie 2013. Citește mai multe pe sfatulparintilor.ro

Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.

Diverse

Tamam Shud – unul dintre cele mai mari mistere criminalistice din istorie

Published

on

By

Cazul „Tamam Shud” este unul dintre cele mai mari mistere criminalistice din istorie. „Misterul bărbatului din Somerton” (aşa cum mai este cunoscut „Tamam Shud”) a reuşit să pună în dificultate două generaţii de detectivi, iar multe întrebări au rămas fără răspuns până în ziua de astăzi.

La data de 1 decembrie 1948, la ora 6:30 dimineaţa, cadavrul unui bărbat în vârsta de aproximativ 40-45 de ani a fost descoperit în Somerton, Glenelg, Australia. Victima nu avea asupra ei nici un fel de act de identitate, dar poliţia a găsit într-un buzunar secret din pantalonii acesteia o bucată de hârtie pe care erau scrise două cuvinte: „Tamam Shud”.

În persana veche textul se poate traduce ca „terminat” sau „sfârşit”. Mai târziu s-a dovedit că acel bilet provenea dintr-o copie extrem de rară a cărţii „Rubaiyat of Omar Khayyam,” o colecţie de poezii şi poeme atribuite lui Omar Khayyám (1048 – 1131), poet, matematician, astronom şi filosof persan.

Considerat unul dintre „cele mai mari mistere din Australia”, cazul a fost extrem de mediatizat la acea vreme şi a dus la multe speculaţii în presă legate de identitatea victimei, evenimentele ce au condus la moartea acesteia, dar şi posibila cauză a morţii. Ceea ce parea a fi un cod secret, dar şi faptul că poliţia nu a putut stabili o cauză a morţii concludentă, nu au facut decât să accentueze interesul public pentru caz.

Misterul din jurul bărbatului neidentificat din Somerton s-a adâncit şi mai mult după ce autopsia nu a reuşit să stabilească cauza exactă a morţii, iar eforturile poliţiei s-au dovedit inutile în stabilirea identităţii victimei.

Principala cauza a decesului stipulata în timpul investigatiei (dar si dupa terminarea acesteia) a fost otravirea. Cu toate acestea, raportul toxicologic nu a scos la iveala nici o substanta straina în corpul victimei. În plus, conform raportului medicului legist, misteriosul barbat se afla într-o stare perfecta de sanatate la momentul decesului.

Alte întrebari fără răspuns apar la şase săptămâni de la descoperirea cadavrului, când o valiză din piele de culoare maro, ce se presupune ca ar fi aparţinut victimei, a fost găsita în gara Adelaide, la mica distanţă de Somerton. Cercetările au arătat ca valiza a fost plasata acolo în jurul orei 11 dimineaţa, în ziua precedentă crimei. Citeşte continuarea pe Mix de Cultură.

Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.
Citește mai departe>>

Medicină

Copilul care a surprins știința. Născut cu doar 2% din creier, la cinci ani citește, numără, și merge la școală

Published

on

Când s-a născut, în 2012 Noah Wall aproape că nu avea creier și nimeni nu se aștepta să trăiască prea mult. Cinci ani mai mai târziu, micuțul a contrazis previziunile experților. Deși este paralizat de la piept în jos, el a reușit să se descurce și, spre uimirea tuturor, creierul lui a ajuns acum la dimensiuni aproape normale, conform bbc.com.

În uter, Noah a dezvoltat o complicație rară a spina bifida, hidrocefalie severă, iar cutia craniană s-a umplut cu lichid, zdrobindu-i creierul într-o “felie subțire de țesut”, conform ziarului Mirror din Regatul Unit. Părinții lui – Shelly și Rob – au fost sfătuiți să-l avorteze în cinci împrejurări. Au refuzat. Imediat după naștere, medicii au spus că Noah nu va supraviețui, iar dacă o va face va fi infirm și nu se va dezvolta normal. Părinții lui, Shelly și Rob, au fost sfătuiți în cinci ocazii diferite să renunțe la sarcină, dar au refuzat.  Având doar 2% din creier, Noah nu avea nicio șansă. Cel puțin așa susțineau medicii! Imediat după naștere, o rană deschisă de pe spate a fost închisă și un șunt a fost instalat pentru a drena lichidul din creier.

Chiar daca a supraviețuit dupa naștere, părintii au inceput sa faca pregatiri de înmormântare. Shelly și Rob au cumpărat un sicriu pentru bebeluș, dar nu au încetat nicio clipă să creadă că micuțul este nici mai mult, nici mai puțin decât un dar de la Dumnezeu. L-au luat acasă și toată familia l-a înconjurat cu dragoste și grijă 24 de ore zi, șapte zile din șapte. „Nu ne-am gândit niciodată la o întrerupere de sarcină și tot ce-am vrut a fost să-i oferim o șansă la viață. Cel mai greu a fost când am discutat despre funeralii și donarea organelor”, a declarat mama copilului publicației The Luminary.

Creierul lui Noah a început să crească și să crească și să crească. Un RMN efectuat când băiatul avea trei ani a evidențiat că în acel moment creierul lui avea 80% din dimensiunile pe care le are un creier normal. Familia a continuat să-l stimuleze și să-l implice în activități care să ajute la dezvoltarea neurologică. Medicul Claire Nicholson de la Spitalul Newcastle’s Great North Children’s, neurochirurgul care se ocupă de Noah, îl numește pe micul ei pacient „un copil remarcabil”. Familia formată din cei 2 părinți și sora mai mare, Steph, continuă să-i mențină lui Noah creierul stimulat pentru a-l ajuta la creșterea neurologică.

Noah, care mereu zâmbește și arată empatie și dragoste prin cuvintele și faptele lui, învață să citească și să scrie, poate să numere până la zece și merge la școală. Creierul lui continuă să se dezvolte așa cum nimeni nu visa și după niște operații la șolduri, familia lui Noah crede că el chiar ar putea să meargă într-o zi. Având în vedere felul cum s-a desfășurat povestea până acum, puteți paria pe asta. Citeste mai multe pe altarulcredintei.md

Citește și:
"Creierul se îmbolnăvește din cauza noastră, pentru că nu știm să protejăm această „bijuterie" - Despre creier, cu cel mai mare neurochirurg din România -

Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.
Citește mai departe>>

Articole recente

Facebook

Cele mai citite articole de astăzi

Copyright © 2018*stiinta-mister.ro* Unele drepturi rezervate Stiinta si Mister este un site ce va propune sa parcurgeți articole, speram noi interesante, din toate domeniile științei, sa aflați lucruri pe care nimeni nu vi le-a spus pana acum si astfel sa va lărgiți cat mai mult domeniul cunoașterii. Sub sloganul celebrului EInstein, "Cea mai frumoasă şi mai profundă trăire omenească este misterul, vă invităm să intrați în această lume necunoscută multora dintre noi. Pentru eventuale idei, sugestii și de ce nu critici vă invităm să ne lăsați mesajele dumneavoastră la contact@stiinta-mister.ro De asemenea puteți accesa si pagina noastre de Facebook www.facebook.com/stiintasimister