O echipă de cercetători australieni susţine că a descoperit o metodă prin care viaţa poate fi prelungită substanţial. Metoda a fost testată până acum pe şoarecii de laborator. Noul medicament anti-îmbătrânire ar putea intra pe piaţă la maximum cinci ani de la testarea lui pe oameni, au spus cercetătorii care au efectuat studiul.

David Sinclair, profesor la Universitatea Harvard, şi oameni de ştiinţă de la Universitatea din New South Wales susţin că au descoperit un nou proces de reprogramare a celulelor, scrie dailymail.co.uk. Sinclair mai spune că tehnica permite regenerarea organelor şi poate oferi pacienţilor cu paralizie posibilitatea de a merge din nou.

Aceeaşi cercetători mai spun că, în urma studiului făcut pe şoarecii de laborator, au descoperit că speranţa de viaţă a acestora a crescut cu zece procente, în urma administrării unor derivaţi de vitamina B. Totodată, pilula ar fi avut ca efect încetinirea pierderii părului legată de vârstă, potrivit „The Herald Sun“.

Specialistul i-a avertizat însă pe oameni să nu încerce de capul lor să inverseze efectele îmbătrânirii înainte ca ştiinţa să aibă dovezi concludente, iar studiile în domeniu să fie publicate. Nu recomandăm oamenilor să ia precursori de NAD – nicotinamida adenin dinucleotidă (o enzimă prezentă în toate celulele vii şi necesară pentru dezvoltarea celulară şi producţia de energie) deoarece nu au fost încă testaţi oficial pentru siguranţă, a avertizat Sinclair.

Profesorul Sinclair şi-a exprimat speranţa că o astfel de pastilă să fie disponibilă pentru public în maximum cinci ani, şi că nu ar fi deloc scumpă, dimpotrivă, ar avea preţul unei ceşti de cafea zilnice.

Citește și:
Sunt cei mai longevivi oameni de pe pământ. De ce trăiesc japonezii mult? Explicațiile cercetătorilor

Substanța chimică este deja utilizată ca supliment pentru controlul simptomelor maladiei Parkinson. Profesorul a mai spus că după ce şi-a administrat propria moleculă, vârsta lui biologică a scăzut cu 24 de ani, că tatăl său în vârstă de 79 de ani  s-a apucat de rafting şi drumeţii după ce şi-a administrat molecula, acum un an şi jumătate.

În plus, cumnata lui a ajuns să fie din nou fertilă după ce a luat tratamentul, în ciuda faptului că întrase la menopauză la vârsta de 40 de ani.

Citeste mai mult pe Adevărul.ro


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:


Nu ratați !

Nu ratați !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here