Diverse
După pesta porcină, un nou virus periculos pândește la granițele României. De această dată cele afectate vor fi ovinele

Un nou virus periculos pandeste la granitele Romaniei. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară (ANSVSA) a convocat o întâlnire de lucru a experților pentru Pesta Micilor Rumegătoare (PMR) pentru două zile la Brașov, transmite instituția.
PMR este un virus care afectează oile și caprele și care a apărut în mai multe regiuni din Bulgaria, afectând și ferme din apropierea graniței cu România, anunta g4media.ro
Confruntată deja cu epidemia de pestă porcină, ANSVSA va realiza atât un plan de măsuri pentru a preveni intrarea virusului din Bulgaria în România, cât și un Manual Operațional pentru intervenția în eventualele focare de PMR.
Reamintim că reacția ANSVSA la epidemia de pestă porcină este criticată dur de fermierii români, care acuză instituția că a ignorat semnalele timpurii din 2017.
Pesta micilor rumegătoare este o boală virală gravă, care nu afectează omul, dar afectează rumegătoarele mici, respectiv ovinele și caprinele. Boala se transmite în principal prin contact direct. Mortalitatea în cazul animalelor infectate poate ajunge la 70%. În România nu evoluează această boală, având statut de țară liberă de pesta micilor rumegătoare.
Pesta Rumegătoarelor mici (PRA) nu are absolut nicio legătură cu Pesta Porcină Africană (PPA), boala ce face ravagii în clipa de faţă în exploatațiile de porci din România. Boala nu reprezintă acelaşi pericol major şi nici nu are o arie de transmitere atât de răspândită.
Cu toate acestea, oierii îşi pot lua o serie de măsuri în privința exploatațiilor pe care le deţin în lipsa unor reacţii ale autorităților. Semnele bolii sunt febră, tulburări, anorexie, apatie, horipilatie (zburlirea părului). Febra este prezentă 2-3 zile, perioadă în care apare un jetaj mucopurulent, epifora, uneori ulcerații ale mucoasei bucale şi congestie gingivală. În această formă, boala evoluează 5-6 zile, iar animalele mor în hipotermie. Mai multe despre această boală găsiți aici
Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.
Diverse
Savant japonez, laureat al Premiului Nobel pentru Medicină, a dovedit cât bine face postul organismului uman

Premiul Nobel pentru Fiziologie şi Medicină, în 2016, a fost acordat profesorului japonez Yoshinori Ohsumi, de la Tokyo Institute of Technology, care a descoperit mecanismele autofage, dovedind ştiinţific că postul este benefic pentru organism.
Descoperirile savantului au impus o nouă paradigmă cu privire la procesele prin care celulele îşi reciclează propriul conţinut şi au deschis calea pentru înţelegerea importanţei fundamentale a autofagiei în multiple procese fiziologice, de la capacitatea de adaptare la foame şi până la răspunsul organismului în cazul unor infecţii.
Autofagia celulară reprezintă un proces care care are loc la nivelul celulelor, când ele îşi pot distruge propriile elemente constitutive, izolându-le în membrane şi formând un fel de vezicule, ca nişte saci, ce sunt apoi transportate în „zona de reciclare”, pentru descompunere şi reciclare.
Autofagia are loc mai intens atunci când organismul este în stare de stres. De exemplu, este înfometat. În acest caz, celulele produc energie pe baza resurselor interne, chiar şi din gunoiul acumulat, inclusiv din bacteriile patogene.
Descoperirea laureatului dovedeşte că înfometarea organismului şi postirea sunt de un real folos, organismul într-adevăr se curăţeşte. Confirmat de către Comitetul Nobel.
Sursa: ganduridinierusalim.com
Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.
-
DiverseO săptămână ago
Nu intraţi în panică şi nu vă grăbiţi să plătiţi un produs pe care l-aţi spart, din greşeală, într-un magazin! Iată cum trebuie să procedaţi!
-
Diverse6 zile ago
Din secretele istoriei: metodele prin care nemţii au fost învăţaţi să păstreze curăţenia
-
DiverseO săptămână ago
Vrei să ştii dacă cel cu care vorbeşti te minte? Fii atent la aceste 10 semne!
-
MedicinăO săptămână ago
Sigur ai sau ai văzut acest semn pe brațul cuiva. Cei născuți însa după 1980 nu-l mai au