Articole adăugate recent

O răceală bizară  se răspândește ca focul sălbatic în întreaga lume Aceeași boală a ajuns și în România (dar la TV se spune că e „gripă”)? “Virusul misterios” se răspândește ca focul sălbatic , ținând oamenii în pat chiar si o lună.

Această gripa se extinde puternic în toată Europa, una dintre cele mai afectate țări fiind Croația. În România au decedat pana acum 29 de persoane.

Potrivit capital.ro, mai multe ţări sud-est-europene se confruntă cu îmbolnăviri masive., Epidemia se manifestă cel mai puternic în Croaţia unde, potrivit datelor oficiale, s-au îmbolnăvit până acum peste 5.000 de persoane.

Clinicile din Grecia nu dispun de suficient personal pentru a-i putea trata pe toţi. În Serbia s-au înregistrat până acum două cazuri de deces, iar în Macedonia numărul îmbolnăvirilor a crescut în decurs de doar o săptămână cu 43 de procente.

Sofia nu anunțat până acum cazuri de deces, dar se iau măsuri de prevenire. Nici in Ungaria nu s-au înregistrat oficial cazuri de deces, dar autoritățile au declarat prezenta unei epidemii. O prezența crescută a virusului gripal a fost înregistrată şi în Austria, de asemenea şi Suedia, Norvegia, Estonia, Danemarca, Portugalia, Franţa şi Italia au anunţat o prezenţă răspândită a virusului.

Ministru Sanatatii Sorin Pintea a spus că aşteaptă informările de joi ale Institutului Naţional de Sănătate Publică pentru a vedea dacă avem a doua săptămână epidemică consecutivă. acesta a declarat ca: Dacă trei săptămâni la rând avem săptămână epidemică, atunci putem vorbi despre o epidemie de gripă

„Aşteptăm comunicatele pe care Institutul Naţional de Sănătate Publică le va da joi referitoare la faptul dacă avem sau nu a doua săptămână epidemică. Aşa cum spuneam, dacă trei săptămâni la rând avem săptămână epidemică, atunci putem vorbi despre o epidemie de gripă”, a spus oficialul MS.

Valul îmbolnăvirilor de gripă ar putea ar putea atinge vârful luna viitoare, iar pericolul ar putea trece în martie, spun medicii.

Să fie un experiment ?

Medicii din  SUA raportează o creștere a numărului de cazuri în care oamenii suferă de o tuse foarte neobișnuită. Este cauzată de un virus și durează undeva între patru și șase săptămâni  și în unele cazuri, chiar mai mult.

Și dacă nu este un nou virus misterios, ci pur și simplu tuse convulsivăNu ar recunoaște nimeni acest lucru, deoarece ar lovi în ”eficiența” vaccinurilor!

Viroza nu are o rezolvare rapidă. Pacienții nu au altă opțiune decât să o lase să-și urmeze cursul, deși unele medicamente pot ajuta la calmarea tusei, într-o oarecare măsură. Pacienții sunt sfătuiți să doarmă suficient de mult și să consume multe lichide. Specialiștii în medicina de urgență din Cincinnati au avertizat publicul despre virus, despre care ei spun că a provocat o creștere a numărului de pacienți cu simptome ale tractului respirator superior, cum ar fi tuse, congestie și dificultăți de respirație.

Citește și:
Tudor Gheorghe: „Ne lipseşte demnitatea şi mândria, nu mai avem mândrie că suntem români. La greci nu iei bacalaureatul dacă nu știi dansurile tradiționale”

Pandemia de gripă din 1918-1919

Boala a fost observată prima dată în Fort Riley, Kansas, Statele Unite la 11 martie 1918. Aliaţii din Primul Război Mondial au numit-o gripă spaniolă, pentru că a primit mai multă atenţie în ziarele spaniole decât în restul Europei. Spania nu a fost implicată în conflict, iar presa nu era cenzurată ca în restul Europei.

Boala începea gradat, ca o gripă, cu cefalee, stare generală alterată, febră, frisoane moderate, tuse uscată şi apoi productivă, dureri musculare, dureri toracice sub formă de junghiuri.

Rata mortalităţii pandemiei din 1918-1919 nu se cunoaşte, dar se estimează între 2,5-5% din populaţia de pe Terra din acel moment. Gripa a putut ucide 25 milioane în primele 25 de săptămâni. Spre comparaţie, SIDA a ucis 25 de milioane în primii 25 de ani. În India au murit 17 milioane de persoane, aproximativ 5% din populaţia din acea epocă, atingând o rată a mortalităţii de 20% în unele zone. În armata indiană, cel puţin 22% dintre soldaţii care s-au îmbolnăvit au murit. În Statele Unite, aproape 28% din populaţie a suferit gripa şi 500-675 mii au murit. În Marea Britanie au murit 200.000, Franţa peste 400.000. În Alaska şi Africa de Sud, au murit comunităţi întregi. În Australia au murit 10.000 de persoane şi în insulele Fiji au murit 14% din populatie în doar două săptămâni, iar Samoa Occidentală 22%.

Spania a fost una dintre ţările cele mai afectate, cu 8 milioane de infectaţi şi aproximativ 300.000 morti. În Mexic, regiunea cea mai afectată a fost statul Nuevo Leon, în care, de la 1 octombrie până la 15 decembrie au murit 5.015 persoane, populaţia statului era de 336.000 locuitori.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:


Nu ratați !

Nu ratați !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here