Articole adăugate recent

Un vast complex subteran unde nazistii au lucrat la dezvoltarea armelor nucleare, in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, a fost descoperit dupa 70 de ani in apropierea orasului St.Georgen an der Gusen din Austria. (VEZI VIDEO MAI JOS).

Rețeaua de tuneluri ocupă o suprafață de 75 de hectare și a fost descoperit de o echipa de cercetători în frunte cu producătorul de filme documentare Andreas Sulzer. Se crede ca un labirint de tuneluri subterane secrete a fost folosit de catre naziști la realizarea unei bombe nucleare, potrivit Daily Mail. Complexul acoperea o zona de pana la 30 de hectare. Excavările au început dupa ce experții au detectat niveluri ridicate de radiații in regiune – ceea ce susține faptul ca naziștii au dezvoltat arme nucleare acolo.

Andreas Sulzer, care a condus săpăturile, a declarat pentru Sunday Times ca situl este „probabil cel mai mare complex secret de producție de arme deținut de către Al Treilea Reich”. Se crede ca acest complex s-ar afla in legătura cu fabrica subterana B8 Bergkristall, unde a fost construit primul avion de lupta de tip Messerschmitt Me 262. Exista de asemenea indicii ca acest complex ar avea o legatatura si cu lagarul de concentrare de la Mauthausen-Gusen.

Complexul de tuneluri secrete construite cu ajutorul deținuților din lagăre

„Prizonierii din lagărele de concentrare din Europa au fost aleși după specializările lor – fizicieni, chimiști sau alți experți – pentru a lucra la acest proiect monstruos si noi le datoram victimelor deschiderea in cele din urma a sitului si dezvăluirea adevărului”, a declarat Sulzer. Acesta a cautat in arhivele din Germania, Rusia si America pentru a găsi dovezi ale proiectului construirii armelor nucleare de către trupele SS. El a descoperit ca, pe 2 ianuarie 1944, 272 de deținuți de la Mauthausen au fost luați din lagăr si duși la St. Georgen pentru a începe construcția galeriilor secrete. Pana in noiembrie in acel an, 20.000 din cei 40.000 de muncitori aduși sa construiască tunelurile au muncit pana la moarte.

Experții încearcă sa descopere dacă exista o legătura intre St.Georgen si siturile din Germania, unde oamenii de știința s-au adunat in timpul celui de-Al Treilea Reich într-o încercare de a contracara eforturile americane pentru construcția unei arme nimicitoare. In iunie 2011, au fost descoperite ceea ce se presupune ca sunt deșeuri atomice ale programului secret nuclear al lui Hitler într-o veche mina de lângă Hanovra.

Istoricii și oamenii de știință care lucrează la acest proiect vor, de asemenea, să descopere dacă Generalul SS Hans Kammler, (cel care a condus facilitatea şi raporta periodic șefului său SS Heinrich Himmler) a fost adus în SUA după război, în scopul de a lucra la programul de arme al Americii. Este posibil ca Hans Kammler să fi condus acest loc pentru a dezvolta diverse arme (unele nucleare) dar şi aparate de zbor necunoscute.

Citește și:
In această țară nici armata lui Hitler nu a avut curaj să atace. Aici fiecare bărbat este și soldat

Într-un episod al serialului History Channel, Ancient Aliens din 2011, se presupune că nava care s-a prăbușit la 9 decembrie 1965, la Kecksburg, Pennsylvania a fost Die Glocke, mai cunoscută sub numele de “Clopotul nazist.” Sunt investigate dovezi și speculații conform cărora ofițerul nazist SS (Obergruppenführer) Hans Kammler ar fi folosit un Clopot pentru a scăpa de Forțele Aliate în ultimele zile înainte de Ziua Victoriei în Europa folosind călătoria în timp și sfârșind prin a ateriza lângă Kecksburg unde s-a integrat în societatea americană de după război.

sursa ziare.com


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:


Nu ratați !

Nu ratați !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here