Articole adăugate recent

În SUA a fost lansat un proiect îndrăzneț de îmbunătățire a calității drumurilor, cu ajutorul tehnologiilor avansate.

Autorii acestei inițiative sunt susținuți deja de către Administrația rutieră federală din SUA și au reușit să adune investițiile necesare cu ajutorul unei campanii de crowdfunding. Nicăieri în lume nu există drumuri mai inteligente ca acesta.

„Drumurile solare” sau „Roadways” sunt constituite dintr-un pavaj modular inteligent, electronic, cu leduri și baterii solare integrate. Chiar dacă ar părea o construcție fragilă, acesta suportă o greutate de 113 tone.

Aceste suprafețe sunt compatibile cu roțile mașinilor și permit o deplasare confortabilă și sigură. Pentru început, se intenționează să se paveze parcările, pistele pentru bicicliști, trotuarele și terenurile de joacă. În perspectivă, Roadways urmează să înlocuiască asfaltul de peste tot.

Esența drumurilor solare constă în faptul că acest pavaj își va răscumpăra costurile, inclusiv din contul electricității produse. Datorită emițătoarelor speciale, plăcile pot transmite energie și mașinilor electrice.

Plăcile inovative mai au și alte avantaje. De exemplu, ele topesc zăpada și gheața. LED-urile permit economisirea banilor pentru iluminarea stradală și pot afișa mesaje informative. Construcția specială permite eliminarea apei în timpul ploilor.

Cu ajutorul senzorilor, RoadWays este capabilă să identifice mașinile defectate sau care au avut accident. Ele pot chema poliția sau alte organe abilitate.

Sursa: eustiu.com


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:


Nu ratați !

Loading...

Nu ratați !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here