Connect with us

Medicină

„Mâncați ceapă cât de des, deoarece previne infarctul, stimulează rinichii şi ficatul şi calmează sistemul nervos”. Recomandarea doctorului Ovidiu Bojor:

Published

on

Dr. Ovidiu Bojor (93 de ani) afirmă despre ceapă că are proprietăţi terapeutice excelente.

Ceapa are efecte benefice asupra sistemului cardiovascular, fluidizand sangele, pentru a impiedica formarea cheagurilor de sange, depunerea de placi aterosclerotice si aparitia unui infarct miocardic. Potrivit studiilor, ceapa contine un compus numit alil propil disulfid, care, la fel ca insulina, ajuta la reglarea nivelurilor zaharului din sange.

Este de ajutor celor care au glicemia mare sau diabet, datorita efectelor hipoglicemiante. De asemenea, ceapa are efecte stimulente dar si calmante asupra sistemului nervos, astfel stimuland ficatul si rinichii, avand o actiune diuretica care ajuta la eliminarea ureei si a clorurilor. Ceapa este benefica in caz de: raguseala, tuse, edeme, ascita, ciroza, pleurezie, pericardita, prostatita, adenom de prostata. Datorita proprietatilor antiseptice poate fi folosita si extern in caz de: stomatite, afte bucale, furunculoza, abcese, panaritiu, negi, pistrui, ulceratii cutanate, degeraturi, intepaturi de insecte. Aplicati local cepe coapte sau sub forma de suc de 3-4 ori pe zi.

Mod de aministrare: Ovidiul Bojor recomanda consumul a 1-2 cepe pe zi. Sau puteti lua tinctura de ceapa, preparata in casa: taiati 2 cepe mici felii si puneti la macerat in 100 ml de alcool de 70 de grade. Lasati 10 zile, apoi strecurati si luati cate 2 lingurite pe zi, cu putinta apa, inainte de masa de pranz si de cina. In caz de prostatite si diabet de tip 2 faceti cure de 10 zile, timp de 6 luni.

In caz de tuse, laringita, bronsite, beti decoct din 4-6 cepe fierte intr-un litru de apa, indulcit cu miere, cate 1-2 cani pe zi. In caz de afectiuni biliare puneti 1-2 cepe la macerat in 100 ml de ulei de masline si luati 2-3 lingurite pe zi.

Tensiune arteriala – indiferent daca este consumata cruda sau fiarta, ceapa ajuta la scaderea tensiunii arteriale in mod natural. Ajuta la subtierea sangelui, dizolva cheagurile de sange si curata sangele de grasimi nesanatoase.

Colesterol – mancand o jumatate de ceapa cruda in fiecare zi, valorile colesterolului rau se vor diminua, se vor estompa manifestarile trombozei si vor fi prevenite accidentele cardiovasculare

Prevenirea cancerului de colon – fructo-oligozaharidele din ceapa stimuleaza inmultirea bacteriilor bune din colon si ajuta la reducerea riscului cresterii tumorilor care s-ar putea dezvolta la nivelul colonului.

Constipatie si flatulenta – pentru ameliorarea constipatiei cronice si flatulentei se va consuma ceapa din belsug.

Diabet – cromul din compozita cepei mentine sanatatea celulelor persoanelor care sufera de diabet, contribuie la scaderea nivelului de insulina si creste toleranta la glucoza.

Proprietati diuretice si de curatare a sangelui – ceapa impiedica retentia de apa, ajuta la eliminarea nisipului din urina, amelioreaza guta si artrita

Tulburari ale urechii – pentru a opri tinitusul, in anumite culturi se introduce in ureche putina vata inmuiata in suc de ceapa.

Caderea parului– cercetarile au demonstrat ca sucul de ceapa aplicat pe scalp de doua ori pe saptamana timp de doua luni duce la regenerearea parului.

Rapel imunitar – ceapa intensifica circulatia sanguina si stimuleaza transpiratia. Este utila pe vreme rece pentru indepartarea infectiilor, reduce febra si transpiratia manifestate in raceala si gripa.

Osteoporoza- s-a descoperit recent ca un din component regasit in ceapa previne fragilizarea oaselor.

Probleme respiratorii – se mixeaza cantitati egale de suc de ceapa si miere si se iau cate 3-4 lingurite din acest amestec zi de zi pentru fluidizarea mucusului si prevenirea formarii acestuia.

Sursa: bzi.ro

Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Medicină

Studiu: cofeina protejează şi repară muşchiul inimii

Published

on

By

Consumul de cofeină a fost asociat cu un risc mai mic de apariţie a numeroase boli, inclusiv diabetul de tip 2, bolile de inimă și accidentul vascular cerebral, dar mecanismul care stă la baza acestui efect protector al cofeinei în fața bolilor nu este ușor de înţeles.

Un nou studiu, care a fost publicat în revista PLoS Biology, arată că o cantitate de cofeină echivalentă cu cea conținută în patru cești de cafea stimulează mișcarea unei proteine ​​reglatoare în mitocondrii, sporind funcția acestora și protejând celulele cardiovasculare.

Dr. Judith Haendeler și Dr. Joachim Altschmied de la Heinrich-Heine-University și IUF-Leibniz Research Institute for Environmental Medicine din Germania au demonstrat anterior că, în cazul unor concentrații relevante din punct de vedere fiziologic, cofeina îmbunătăţeşte capacitatea funcțională a celulelor endoteliale, care reprezintă interfaţa celulară dintre sângele circulant şi ţesuturile înconjurătoare, şi a mitocondriilor, organite celulare care sunt denumite „uzinele energetice ale celulei”.

Cofeina din patru ceşti de cafea protejează organismul în fața bolilor.

Într-un nou studiu, cercetătorii au arătat că o proteină denumită inhibitor 1B de kinază dependentă de ciclină (cunoscută și ca p27), un inhibitor al ciclului celular care poate fi reținut în citoplasmă inactivând rolul său inhibitor, a fost prezent în mitocondriile din principalele tipuri de celule ale inimii.

În aceste celule, p27 mitocondrial a stimulat migrarea celulelor endoteliale, protejând muşchiul inimii și a declanșat conversia fibroblastelor în celule conținând fibre contractile, toate acestea fiind esențiale pentru repararea musculaturii cardiace după un infarct miocardic.

Oamenii de știință au descoperit că cofeina a indus mișcarea p27 în mitocondrii, declanșând un lanț de evenimente benefice care s-au produs în cazul unei concentraţii de cofeină echivalentă consumului a patru căni de cafea.

Testele pe şoareci au dovedit că cofeina a avut un rol protector împotriva leziunilor cardiace la șoarecii pre-diabetici, obezi și la șoarecii mai în vârstă.

„Rezultatele noastre indică un nou mod de acţiune al cofeinei, care asigură protecţia şi repararea muşchilor inimii prin acţiunea p27 mitocondrial.

Aceste rezultate ar trebui să conducă la conceperea unor tratamente mai bune pentru protejarea muşchiului inimii, inclusiv luarea în considerare a consumului de cafea sau cofeină ca un factor suplimentar în dieta recomandată persoanelor în vârstă.

În plus, înţelegerea efectului pe care îl are cofeina asupra p27 mitocondrial ar putea conduce nu numai la o mai bună protecţie în fața bolilor cardiovasculare, dar, de asemenea, la îmbunătăţirea sănătăţii în general”, a declarat Dr. Haendeler.

 Sursa: Sci-News

Citește mai departe>>

Medicină

Sfaturile renumitului chirurg Amosov: „Omul se îmbolnăveşte din cauza lenii şi a lăcomiei”

Published

on

By

Nikolai Amosov a fost unul dintre cei mai renumiți chirurgi din lume. Cu toate că a fost mult timp bolnav, el a trăit până la o vârstă înaintată cu ajutorul unui regim dezvoltat de el însuși. Este autorul a mai mult de 400 de publicații științifice. Iată ce sfaturi a lăsat oamenilor:

  1. Nu te aștepta ca medicii să te facă sănătos

Medicii pot salva vieți, pot vindeca o boală, dar ei doar te vor readuce la start, în continuare totul depinde de tine. Nu trebuie să subapreciem puterea medicinei, dar nu este corect să ne bazăm exclusiv pe ea. Este recomandat să te ocupi independent cu sportul.

  1. Medicii pot vindeca o boală, dar tu ești responsabil pentru starea ta de sănătate

Sănătatea este energia de rezervă a întregului nostru organism. Ea este necesară pentru a asigura o funcționare optimă a corpului și a psihicului. Sănătatea este esențială pentru toate domeniile vieții noastre. De la o imunitatea mai bună, până la o îmbunătățire a calității vieții de zi cu zi.

  1. Fiecare știe ce înseamnă să fii bolnav

O stare de boală te poate împiedica să te simți fericit. De regulă, ea este determinată de factori externi sau de predispoziție a genelor.

Unele boli mărunte sunt de neevitat, dar este de preferat să facem tot ce e nevoie să nu fim victima unor boli mai grave. Ele apar mai ales din cauza unui mod de viață irațional.

  1. Trebuie să adopți un mod de viață sănătos

Mai întâi, trebuie să consumi produse cu o cantitate minimă de grăsimi, 300 g de fructe și legume zilnic. Apoi, trebuie să practici exerciții fizice. Dacă la muncă petreci timpul într-u mod pasiv, atunci în mod neapărat trebuie să faci sport.

Este recomandat minim o oră pe zi, sau cel puțin 20-30 de minute. În final, cel mai important este să înveți să deții controlul asupra psihicului tău. Dacă simți că ai surplus de adrenalină, poți scădea cantitatea ei prin exerciții fizice intensive.

  1. De ce oamenii se îmbolnăvesc atât de des?

Dacă ar duce un mod de viață sănătos, rata bolnavilor ar fi mult mai mică. Dar puține persoane au voința să se impună să urmeze un regim.

  1. În lume există medici incompetenți

Există medici care nu pot pune nici o diagnoză fără consultarea unor cărți sau a unor medici mai competenți decât ei. Problema acestor medici este faptul că ei nu se dezvoltă în domeniu. Ei își îndeplinesc muncă fără nici o satisfacție.

Pe de altă parte, există și unele preconcepții în medicină. Din cauza unor interpretări eronate a studiilor în domeniu s-a răspândit multă informație falsă, a căror victime devin medicul și pacientul.

De exemplu, există mitul că numărul persoanelor cu cancer a crescut în mod vizibil, dar acest lucru nu este adevărat. Numărul persoanelor cu cancer la stomac chiar a scăzut.

  1. Caută un doctor bun

Ai încredere în recomandările pe care ți le oferă medicul și nu te panica dacă el te asigură că nu este cazul. Nu deveni dependent de medicamente și consultațiile medicale. Prețuiește-ți sănătatea și nu deveni un ipohondru.

Deși era chirurg, dr. Amosov întotdeauna repeta aceste cuvinte ”chirurgia nu se oprește la operație”. Prin aceste cuvinte chirurgul încerca să spună că nu este suficient să faci o operație bună pentru a reface pacientului sănătos. Foarte important este ca organismul să poată ”asimila” operația reușită, adică să fie în stare să suporte operația și să se poată reface după ea. Însă organismul nu va putea face asta dacă este slăbit de boală, adică are o imunitate slabă. Iată de ce dr. Amosov recomanda insistent pacienților săi ca după operație să consume un amestec special, care ar umple organismul cu vitamine.

Pasta pentru imunitate a dr. Amosov

Ingrediente:

500 g stafide brune

500 g smochine

500 g caise uscate

500 g miere

500 grame prune uscate

2 pahare de nuci

1 lămâie

Cum se prepară pasta:

Toate ingredientele trebuie tocate bine după care se amestecă până la omogenizare completă.

Se consumă câte 1 lingură de 3 ori pe zi cu jumătate de oră înainte de masă, până la finisare.

Această pastă se recomandă nu doar persoanelor care au trecut prin operație și au nevoie de o imunizare rapidă a organismului, dar tuturor, pentru că cu toții avem nevoie de un organism sănătos în stare să învingă toate bolile și virușii.

Sursa: uti24.ro

Citește mai departe>>

Facebook

Cele mai citite articole de astăzi

Copyright © 2018*stiinta-mister.ro* Unele drepturi rezervate Stiinta si Mister este un site ce va propune sa parcurgeți articole, speram noi interesante, din toate domeniile științei, sa aflați lucruri pe care nimeni nu vi le-a spus pana acum si astfel sa va lărgiți cat mai mult domeniul cunoașterii. Sub sloganul celebrului EInstein, "Cea mai frumoasă şi mai profundă trăire omenească este misterul, vă invităm să intrați în această lume necunoscută multora dintre noi. Pentru eventuale idei, sugestii și de ce nu critici vă invităm să ne lăsați mesajele dumneavoastră la contact@stiinta-mister.ro De asemenea puteți accesa si pagina noastre de Facebook www.facebook.com/stiintasimister