Connect with us

Diverse

Disperarea nu e o soluţie! Sfaturile lui Confucius vă pot schimba starea şi modul în care priviţi viaţa

Published

on

Convingerile lui Confucius, cel mai mare filozof estic al tuturor timpurilor, au subliniat moralitatea personală şi guvernamentală, învăţându-i pe oameni regulile relaţiilor sociale. Credea că umanitatea îşi poate găsi fericirea doar într-o comunitate cooperantă de oameni liberi şi că libertatea se dobândeşte prin raţiune, gândire critică şi principii sănătoase.

Confucius a descoperit că între oameni se stabilesc relaţii fundamentale, bazate pe dragoste şi datorie, care ar putea fi imbunatăţite, dacă fiecare dintre cei implicaţi şi-ar aduce contribuţia. Tocmai de aceea a lăsat în urma lui lecţii de viaţă şi citate care îţi pot schimba perspectiva.

Iată câteva dintre sfaturile acestuia, care vă vor ajuta să vă cunoașteți mai bine și să trăiți cu adevărat:

Nu vă opriți!

Vă este foarte greu să vă găsiți pacea interioară și totul se desfășoară mult prea repede? Oare nu v-ar fi mult mai ușor dacă ați înțelege că în viață „Nu contează cât de încet înaintezi, atâta timp cât nu te oprești?”.

Și tot marele filozof Confucius ne învață că „Este bine însă să ne oprim puțin și să găsim acea pace în noi ce ne va ajuta să ne bucurăm mai mult de viață”.

Pentru a reuși să ne păstrăm imaginea și a nu ne simți vreodată inferiori, filozoful are cea mai bună teorie: „Nu te împrieteni niciodată cu o persoană care nu este mai bună decât tine”, iar atunci când sunteți nervoși “gândiți-vă la consecințe”.

Nu mai aveți răbdare să vă realizați dorințele? Soluția o dă tot Confucius: „Când observați că devine imposibil să vă atingeți țelurile, nu vă ajustați țelurile, ci numai pașii către atingerea acestora”.

De asemenea, este inutil să vă umpleți sufletul cu ură, dacă cineva v-a rănit pentru că „Dacă urăști o persoană, atunci acea persoană te-a înfrânt”.

În plus, nu uitați niciodată că „Omul superior care caută ceva, caută în el însuși; omul inferior caută întotdeuna în alții”.

Faceți totul cu pasiune

Indiferent de meseria pe care o aveți, nu trebuie să vă fie rușine și să faceți totul cu pasiune și multă determinare: „Oriunde mergeți, mergeți cu toată inima” și nu ignorați lucruri sau convingeri, ci „Oferiți sfaturi și instrucțiuni celor care caută cunoaștere după ce și-au descoperit ignoranța”.

Citește și:
"Dacă albinele vor dispărea, omenirea va mai supraviețui 4 ani. Cel mult!". Afirmația, ce aparține lui Einstein, este acum mai actuală ca niciodată. Dispariția albinelor s-a accelerat vizibil în ultimii ani

E foarte important să rețineți că „Dacă vă concentrați pe orice avantaj sau realizare, oricât de mici ar fi, vă va fi mult mai ușor să mergeți mai departe”.

Și nu uitați: „Dacă cineva scuipă în spatele vostru, înseamnă că sunteți mult înaintea lor”.

Sursa: citateimpresionante.ro

Loading...
Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Diverse

Savant japonez, laureat al Premiului Nobel pentru Medicină, a dovedit cât bine face postul organismului uman

Published

on

By

Premiul Nobel pentru Fiziologie şi Medicină, în 2016, a fost acordat profesorului japonez Yoshinori Ohsumi, de la Tokyo Institute of Technology, care a descoperit mecanismele autofage, dovedind ştiinţific că postul este benefic pentru organism.

Descoperirile savantului au impus o nouă paradigmă cu privire la procesele prin care celulele îşi reciclează propriul conţinut şi au deschis calea pentru înţelegerea importanţei fundamentale a autofagiei în multiple procese fiziologice, de la capacitatea de adaptare la foame şi până la răspunsul organismului în cazul unor infecţii.

Autofagia celulară reprezintă un proces care care are loc la nivelul celulelor, când ele îşi pot distruge propriile elemente constitutive, izolându-le în membrane şi formând un fel de vezicule, ca nişte saci, ce sunt apoi transportate în „zona de reciclare”, pentru descompunere şi reciclare.

Autofagia are loc mai intens atunci când organismul este în stare de stres. De exemplu, este înfometat. În acest caz, celulele produc energie pe baza resurselor interne, chiar şi din gunoiul acumulat, inclusiv din bacteriile patogene.

Descoperirea laureatului dovedeşte că înfometarea organismului şi postirea sunt de un real folos, organismul într-adevăr se curăţeşte. Confirmat de către Comitetul Nobel.

Sursa: ganduridinierusalim.com

Loading...
Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.
Citește mai departe>>

Articole recente

Facebook

Articole interesante

Cele mai citite articole de astăzi

Copyright © 2018*stiinta-mister.ro* Unele drepturi rezervate Stiinta si Mister este un site ce va propune sa parcurgeți articole, speram noi interesante, din toate domeniile științei, sa aflați lucruri pe care nimeni nu vi le-a spus pana acum si astfel sa va lărgiți cat mai mult domeniul cunoașterii. Sub sloganul celebrului EInstein, "Cea mai frumoasă şi mai profundă trăire omenească este misterul, vă invităm să intrați în această lume necunoscută multora dintre noi. Pentru eventuale idei, sugestii și de ce nu critici vă invităm să ne lăsați mesajele dumneavoastră la contact@stiinta-mister.ro De asemenea puteți accesa si pagina noastre de Facebook www.facebook.com/stiintasimister