Articole adăugate recent

Convingerile lui Confucius, cel mai mare filozof estic al tuturor timpurilor, au subliniat moralitatea personală şi guvernamentală, învăţându-i pe oameni regulile relaţiilor sociale. Credea că umanitatea îşi poate găsi fericirea doar într-o comunitate cooperantă de oameni liberi şi că libertatea se dobândeşte prin raţiune, gândire critică şi principii sănătoase.

Confucius a descoperit că între oameni se stabilesc relaţii fundamentale, bazate pe dragoste şi datorie, care ar putea fi imbunatăţite, dacă fiecare dintre cei implicaţi şi-ar aduce contribuţia. Tocmai de aceea a lăsat în urma lui lecţii de viaţă şi citate care îţi pot schimba perspectiva.

Iată câteva dintre sfaturile acestuia, care vă vor ajuta să vă cunoașteți mai bine și să trăiți cu adevărat:

Nu vă opriți!

Vă este foarte greu să vă găsiți pacea interioară și totul se desfășoară mult prea repede? Oare nu v-ar fi mult mai ușor dacă ați înțelege că în viață „Nu contează cât de încet înaintezi, atâta timp cât nu te oprești?”.

Și tot marele filozof Confucius ne învață că „Este bine însă să ne oprim puțin și să găsim acea pace în noi ce ne va ajuta să ne bucurăm mai mult de viață”.

Pentru a reuși să ne păstrăm imaginea și a nu ne simți vreodată inferiori, filozoful are cea mai bună teorie: „Nu te împrieteni niciodată cu o persoană care nu este mai bună decât tine”, iar atunci când sunteți nervoși “gândiți-vă la consecințe”.

Nu mai aveți răbdare să vă realizați dorințele? Soluția o dă tot Confucius: „Când observați că devine imposibil să vă atingeți țelurile, nu vă ajustați țelurile, ci numai pașii către atingerea acestora”.

De asemenea, este inutil să vă umpleți sufletul cu ură, dacă cineva v-a rănit pentru că „Dacă urăști o persoană, atunci acea persoană te-a înfrânt”.

În plus, nu uitați niciodată că „Omul superior care caută ceva, caută în el însuși; omul inferior caută întotdeuna în alții”.

Faceți totul cu pasiune

Indiferent de meseria pe care o aveți, nu trebuie să vă fie rușine și să faceți totul cu pasiune și multă determinare: „Oriunde mergeți, mergeți cu toată inima” și nu ignorați lucruri sau convingeri, ci „Oferiți sfaturi și instrucțiuni celor care caută cunoaștere după ce și-au descoperit ignoranța”.

Citește și:
"Dacă albinele vor dispărea, omenirea va mai supraviețui 4 ani. Cel mult!". Afirmația, ce aparține lui Einstein, este acum mai actuală ca niciodată. Dispariția albinelor s-a accelerat vizibil în ultimii ani

E foarte important să rețineți că „Dacă vă concentrați pe orice avantaj sau realizare, oricât de mici ar fi, vă va fi mult mai ușor să mergeți mai departe”.

Și nu uitați: „Dacă cineva scuipă în spatele vostru, înseamnă că sunteți mult înaintea lor”.

Sursa: citateimpresionante.ro


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:


Nu ratați !

Nu ratați !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here