Articole adăugate recent

O știre care seamăna cu o poveste fantastica face zilele acestea ocolul Internetului. Conform acesteia, dintr-o sămânță de smochină aflata in corpul unui bărbat decedat în urma cu 40 de ani într-o peștera din Cipru a crescut un arbore, asa fiind găsite și rămășitele acestuia.

Dar, ca în multe astfel de povesti, elemente-cheie par false, spun cei care au studiat informațiile in amănunt. Totuși, rămâne întrebarea: E posibil ca din stomacul unui decedat sa crească un copac fructifer?

La aceasta întrebare a răspuns, pentru Live Science, Jay Noller, profesor la Universitatea de Stat din Oregon. Potrivit acestuia, nici nu e nevoie ca sămânța sa se afle in stomacul decedatului. Poate rodi din orice loc in care se afla, cum ar fi tracul digestiv, adică intestinul subțire sau gros.

Chiar si o sămânța aflata in buzunarul decedatului sau in apropierea acestuia își poate trage elementele nutritive de la corpul in descompunere, a mai explicat omul de știința. De fapt, nici nu e o noutate faptul ca semințele adesea încolțesc lângă trupuri aflate in descompunere.

Dacă nu ar fi o poveste tristă, ai putea crede că este desprinsă din siteurile de umor. Pe 20 iulie 1974, turcii invadează Ciprul, ca răspuns la o juntă militară greacă, ce dăduse o lovitură de stat pe această insulă, detronându-l pe președintele și arhiepiscopul Makarios al III-lea și instalându-l pe Nikos Sampson. Vreme de două luni, acasă la Afrodita are loc un război crud, cu mulți răniți și dispăruți, ce nu s-a terminat nici astăzi…

Deși, oficial, conflictul a plecat la drum în iulie, încă din mai 1974 situația era tensionată. Pe 10 iunie, , un tânăr cipriot-turc, se înrolează în Organizația de Rezistență a Turcilor (TMT). Este luat prizonier de către ciprioții-greci, iar familia sa nu-l mai vede, niciodată, în viață. Alături de alte două persoane este dus într-o peșteră, unde este ucis prin dinamitare. Explozia a făcut însa si o gaura in peretele peșterii, lăsând lumina sa pătrundă, se arata în știrea apăruta pe multe site-uri externe.

Având lumina si elemente nutritive, sămânța aflata in stomacul lui Ahmet Hergune ar fi încolțit si crescut, transformându-se intr-un arbore. Copacul ar fi fost studiat de un om de știință, intrigat de locul in care a ales sa cereasca, asa fiind găsite si rămășitele barbatului.

Anii trec, Hergune apare pe o listă de aproape 2.000 de persoane considerate dispărute. În 2011, un cercetător află de la niște localnici că un smochin crește într-o peșteră. Uimit, merge acolo. Sapă în jurul smochinului și găsește trei cadavre!!! Înainte de a fi ucis, Ahmet consumase fructul respectiv, iar razele solare avusese grijă ca arbustul să crească, după ce se născuse din stomacul acestuia!!! Lumea nu poate crede, se fac analize amănunțite, se iau probe de ADN. După șapte ani, concluzia e clară: unul dintre cei uciși, din stomacul căruia apăruse planta, era Ahmet Hergune!

Citește și:
Sovieticii şi uraniul românesc. Arhiva descretizată a CIA oferă informaţii complete despre exploatarea zăcămintelor din Apuseni de către ruşi

In realitate, însă, cadavrele ar fi apărut când copacul era deja crescut, arata alte surse. E posibil, arata Live Science, ca aceasta poveste sa fi apărut chiar din gura apropiaților lui Ahmet Hergune, pentru a-i ajuta sa facă fata mai bine pierderii si durerii suferite.

Surse ziare.com; a1.ro


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:


Nu ratați !

Nu ratați !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here