Scientists looking at DNA model

Articole adăugate recent

Oamenii de stiinta afirmau aproape la unison ca viata extraterestra nu ar fi putut ajunge pe Pamant din cauza conditiilor vitrege la care ea ar fi fost supusa la intrarea in atmosfera. O descoperitre de ultima ora ii contrazice.

Expertii germani si elvetieni au analizat mostre de ADN care s-au pastrat pe o racheta ce a ajuns in spatiu si apoi a venit inapoi pe Pamant, se arata intr-un articol Engadget. Practic, ei au simulat aceeasi situatie din trecut prin care viata putea ajunge pe Terra.

Racheta pe care au fost puse mostrele respective de ADN a calatorit in cosmos timp de 13 minute. Totusi, o asemenea situatie nu reproduce identic conditiile din trecut prin care formele de viata, la nivel microscopic, s-au transferat de la un corp ceresc la altul. Asteroizii, meteoritii si cometele sunt cele mai bune exemple in acest sens.

Conform Scientific American, viata pe Pamant ar fi putut fi adusa cu milioane de ani in urma cu ajutorul unor meteoriti. Noua descoperire demonstreaza ca materialul genetic avea capacitatea sa supravietuiasca unor temperaturi foarte ridicate.

Bacteriile de tipul Escherichia coli au putut ramane intacte in astfel de conditii. Specialistii au observat ca elemente vitale ale vietii au ramas intacte pe racheta ce a reintrat in atmosfera. Aceasta informatie este oferita de Oliver Ullrich, cercetator la Universitatea din Zurich, Elvetia.

„ADN-ul atasat de o naveta spatiala are capacitatea de a contamina si alte corpuri ceresti, ceea ce ingreuneaza misiunea de a ne da seama daca o forma de viata a existat pe o alta planeta sau a fost adusa de o naveta spatiala”, spune el.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:


Nu ratați !

Nu ratați !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here