Articole adăugate recent

Victor Vescovo, un explorator marin,  ce a devenit primul om care a realizat scufundări multiple în cele mai adânci locuri de pe Terra, a declarat că a descoperit în astfel de locuri deșeuri rezultate din activități umane. Pe lângă descoperirea a trei noi specii de viețuitoare marine, în timpul explorărilor sale a observat și pungi de plastic.

Potrivit stirileprotv.ro, exploratorul în vârstă de 53 de ani a reușit să realizeze singur două scufundări la cea mai mare adâncime cu ajutorul unui submersibil, la 10.928 de metri, respectiv 10.927 de metri, atingând cel mai adânc punct de pe suprafață Pământului, în Groapa Marianelor din Oceanul Pacific.

În timpul uneia dintre scufundări ″am găsit două deșeuri; nu este prea clar ce erau, dar cu siguranța proveneau din activități umane″⁣, a declarat Vescovo în cadrul unei conferințe susținuta la ″⁣Explorers Club″⁣ din New York.

″Navighez pe fundul Gropii Marianelor, totul este frumos, liniștit, într-un mod steril deși este viata sălbatică acolo, şi apoi se vede, este de neconfundat, este realizată de mâna omului, are margini ascuţite″, a explicat exploratorul.

Aceasta a fost pentru a treia oară când oamenii au coborât în cel mai adânc punct din ocean, numit ″Challenger Deep″⁣.

Producătorul canadian de film James Cameron a fost ultimul care l-a vizitat în 2012, submarinul său ajungând la o adâncime de 10.908 metri. Prima expediție în zona ″Challenger Deep″⁣ a fost realizată de Marina Americană în 1960, ajungându-se atunci la o adâncime de 10.912 metri, notează Reuters.

Vescovo a precizat că în misiunile sale rareori s-a întâmplat să nu descopere gunoaie. El şi-a exprimat totuși speranța că acest lucru ar putea creşte nivelul de conştientizare al populației în privința poluării.

″Sperăm că acest lucru va creste nivelul de conștientizare în legătură cu ceea ce le facem oceanelor; (oceanul) nu este o pubelă uriașa de gunoi, iar noi ar trebui să-l tratăm cu putin mai mult respect″, a spus el.

Citește și:
Descoperirea din Oceanul Pacific arată că omenirea nu mai are nicio şansă să supravieţuiască, dacă nu face ceva acum. Are de două ori dimensiunile statului Texas şi cântăreşte cât 500 de avioane Jumbo Jet. „Cum a fost posibil să se ajungă aici?”

Scufundările au fost realizate în cadrul proiectului ″Five Deeps Expedition″ de explorare a celor mai adânci zone din cele cinci oceane ale lumii. Până în prezent, Vescovo şi echipa sa au reușit să exploreze cele mai adânci locuri din patru oceane.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:


Nu ratați !

Nu ratați !

1 COMENTARIU

  1. Prima data la Gropa marianelor a fost visitata de catre profesor elvetian Picard. El a proiectat batiscaful deci nava cu care a realizat performanta . Marina americana a luat batiscaful pe bordul navei si a adougat profesorului compania unui sergent american .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here