Connect with us

Diverse

Decapitarea internă, o trauma extrem de rara si mortala. Povestea incredibila a omului care a supraviețui acestei traume extreme- video

Published

on

Decapitarea internă este un fenomen deosebit de rar și constă în ruperea legăturii dintre craniu și coloana vertebrală. De obicei, decapitarea internă este mortală.

Însă, există câteva cazuri excepționale, în care persoana afectată reușește să supraviețuiască. Un astfel de om este Brock Meister.

Un accident groaznic

În 2012, când avea doar 16 ani, Brock Meister a fost diagnosticat cu o tumoră cerebrală malignă. În ciuda prognosticului medicilor și în urma unei operații extrem de dificile, a reușit să supraviețuiască și să ducă o viață normală. Dar, la doar 22 de ani, tragedia avea să-l lovească din nou.

Într-o noapte din mijlocul lunii ianuarie 2018, Brock Meister mergea cu mașina, alături de câțiva prieteni, prin apropierea orașului Plymouth, Indiana. Mașina pe care o conducea tânărul a derapat pe gheață și s-a răsturnat, aruncându-l pe Meister într-o parte. Tânărul s-a lovit cu capul de geamul lateral, pe care l-a spart. Apoi, jumătate de corp i-a ieșit în afara vehiculului. Prietenul lui Meister, Ryan Topper, se afla în mașina din față. Când nu a mai văzut farurile mașinii prietenului său în oglinda retrovizoare, și-a dat seama că ceva este în neregulă. Topper a decis să se întoarcă și să vadă ce s-a întâmplat. Și-a găsit prietenul în mașina accidentată, plin de sânge.

„Brock încerca să se ridice și singurele cuvinte pe care le putea rosti erau «gâtul meu» și «ambulanță».

Mi-am dat seama că avea dureri mari și că, dacă pățise ceva la gât, nu avea voie să se ridice sau să se miște. Așa că mi-am pus mâna pe pieptul lui și nu l-am lăsat să se ridice”, a povestit Topper. Echipa de salvare a ajuns repede la locul accidentului, l-a stabilizat pe Meister și l-a transportat la un spital din apropiere. La scurt timp după ce a ajuns la spital, lui Meister i s-a făcut o radiografie – și imaginile i-au șocat pe doctori.

Radiografiile arătau că Meister suferise o dislocare a articulației atlanto-occipitale, cunoscută drept „decapitarea internă”.

Potrivit LiveScience, decapitarea internă apare atunci când legăturile dintre craniu și coloana vertebrală sunt retezate. Capul rămâne atașat de corp, însă cei mai mulți mor imediat (moartea survine în 70%-99% din cazuri).

Citește și:
Misterele megaliţilor sau poteca celor „12 Apostoli” din Munţii Călimani

„Am verificat de două ori dacă mă uitam la radiografia potrivită.

Decapitarea internă este o traumă foarte rară și sunt și mai rare cazurile în care cei afectați supraviețuiesc”, a spus doctorul Kashif Shaikh, neurochirurg la Beacon Medical Group. Doctorul Shaikh este cel care l-a operat pe Brock Meister. Doctorul a lăudat „intervenția perfectă” a echipei de salvare, care l-a stabilizat pe Meister. De altfel, acesta a fost motivul pentru care tânărul a ajuns în viață la spital și trăiește și acum. Doctorul Shaikh și doctorul Neal Patel, partenerul său de la Beacon care l-a asistat în cadrul operației, i-au făcut lui Meister o incizie în gât, expunându-i ceafa și coloana vertebrală. Apoi, cu ajutorul unei plăci și al unor șuruburi, au fixat coloana craniul de coloana vertebrală. Operația a fost un succes, iar Brock Meister s-a trezit a doua zi.

După operația care a rezolvat decapitarea internă, Meister și-a petrecut aproape o lună în spital, pentru recuperare și reabilitare. A fost externat în februarie 2018 și a purtat o proteză pentru gât în următoarele câteva luni.

Potrivit Beacon Health System, bărbatul încă suferă de dureri la extremitățile inferioare, are dificultăți de coordonare a brațului drept și continuă să facă fizioterapie. Doctorul Shaikh continuă să spere că Meister va reuși într-o zi să se întoarcă la normalitate.

„Va dura o vreme până când corpul se va vindeca. Vindecarea poate fi un proces lung și frustrant. Însă pacientul este tânăr, are o atitudine grozavă și arată din ce în ce mai bine de fiecare dată când îl consult. Sunt foarte optimist”, a spus doctorul Shaikh.

Meister a avut mereu o atitudine pozitivă. Are doar 22 de ani și deja a trecut prin mai multe probleme neurologice gravei, însă este recunoscător.

„M-am luptat ca să rămân în viață și în unele zile simt că încă duc această luptă. Dar sunt recunoscător că sunt încă aici, asta este tot ce contează”, a spus Brock.

sursa incredibilia.ro

Loading...
Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Diverse

Savant japonez, laureat al Premiului Nobel pentru Medicină, a dovedit cât bine face postul organismului uman

Published

on

By

Premiul Nobel pentru Fiziologie şi Medicină, în 2016, a fost acordat profesorului japonez Yoshinori Ohsumi, de la Tokyo Institute of Technology, care a descoperit mecanismele autofage, dovedind ştiinţific că postul este benefic pentru organism.

Descoperirile savantului au impus o nouă paradigmă cu privire la procesele prin care celulele îşi reciclează propriul conţinut şi au deschis calea pentru înţelegerea importanţei fundamentale a autofagiei în multiple procese fiziologice, de la capacitatea de adaptare la foame şi până la răspunsul organismului în cazul unor infecţii.

Autofagia celulară reprezintă un proces care care are loc la nivelul celulelor, când ele îşi pot distruge propriile elemente constitutive, izolându-le în membrane şi formând un fel de vezicule, ca nişte saci, ce sunt apoi transportate în „zona de reciclare”, pentru descompunere şi reciclare.

Autofagia are loc mai intens atunci când organismul este în stare de stres. De exemplu, este înfometat. În acest caz, celulele produc energie pe baza resurselor interne, chiar şi din gunoiul acumulat, inclusiv din bacteriile patogene.

Descoperirea laureatului dovedeşte că înfometarea organismului şi postirea sunt de un real folos, organismul într-adevăr se curăţeşte. Confirmat de către Comitetul Nobel.

Sursa: ganduridinierusalim.com

Loading...
Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.
Citește mai departe>>

Articole recente

Facebook

Articole interesante

Cele mai citite articole de astăzi

Copyright © 2018*stiinta-mister.ro* Unele drepturi rezervate Stiinta si Mister este un site ce va propune sa parcurgeți articole, speram noi interesante, din toate domeniile științei, sa aflați lucruri pe care nimeni nu vi le-a spus pana acum si astfel sa va lărgiți cat mai mult domeniul cunoașterii. Sub sloganul celebrului EInstein, "Cea mai frumoasă şi mai profundă trăire omenească este misterul, vă invităm să intrați în această lume necunoscută multora dintre noi. Pentru eventuale idei, sugestii și de ce nu critici vă invităm să ne lăsați mesajele dumneavoastră la contact@stiinta-mister.ro De asemenea puteți accesa si pagina noastre de Facebook www.facebook.com/stiintasimister