Articole adăugate recent

Este cunoscut faptul, ca ultima dorinta a muribunzilor este indeplinita neconditionat. Foarte multe nume mari ale lumii au avut astfel de dorinte, care de care mai ciudate.

Ultima dorinta a lui Virgiliu a fost legata de poemul Eneida. De pe patul de moarte, a cerut apropiatilor ca aceasta creatie a sa sa fie arsa. De asemenea, le-a cerut apropiatilor sa dea foc si celor 12 volume care descriu aventurile eroului troian Aeneas. Eneida a fost munca de-o viata a lui Vergiliu. Dar el a ajuns la concluzia ca trebuie arsa, pentru ca nu a reusit sa o finalizeze. Din fericire pentru umanitate, familia sa a reusit sa-l convinga sa renunte la aceasta dorinta nebuneasca, potrivit teenproblem.net.

Ultima dorinta a lui Shakespeare a fost ca sotia sa sa primeasca „al doilea pat al lui”. Astazi, suna ciudat, dar pe atunci nu era ceva neobisnuit ca cineva sa mosteneasca un pat. Paturile fara pureci si paduchi erau lucruri rare care costau foarte mult.

Charles Dickens a avut o ultima dorinta: la inmormantarea sa nimeni sa nu poarte esarfe, palarii si alte absurditati vestimentare, dupa cum el le numea. Dickens a cerut, de asemenea, o inmormantare modesta la care sa participe doar rudele si prietenii. Si-a dorit foarte mult ca ora si locul ceremoniei funerare sa nu fie dezvaluite. Din pacate pentru sufletul sau, dorinta marelui scriitor nu a fost respectata.

Inmormantarea s-a transformat intr-un eveniment national, plin de fast, cu participanti purtatori de papioane, palarii si esarfe, din plin. Astfel, omul, care a obtinut tot ce si-a dorit de la viata, nu a reusit sa aiba parte de ultimele sale doleante chiar din cauza rudelor sale.

Bernard Shaw a fost destul de critic la adresa religiei, incluzand in testamentul sau o intreaga sectiune in care sprijina total teoria evolutionista a lui Darwin intinsa pe milioane de ani, in dauna celor „sase zile plapande ale Bibliei”.

Ultima sa dorinta a fost: „Fara slujba religioasa si fara cruce, indiferent sub orice forma ar fi acesta. Fara alte simboluri sacre care sa indice jertfa umana”. In timpul vietii, marele dramaturg englez a visat sa reformeze vocabularul englez, reusind sa schimbe literele cunoscute cu alte 40, pentru a facilita ortografia.

Celebrul magician Houdini a fost foarte pasionat de spiritism si sedinte de magie. De multe ori, in casa lui se desfasurau sedinte de spirirtism, in care incerca sa ia legatura cu mama sa moarta. Inainte de moarte, i-a cerut sotiei sale ca, anual, sa tina asemenea sedinte in casa lor pentru a putea lua legatura cu ea. El a tinut sa-i precizeze sotiei ca sedintele trebuie sa aiba loc anual, pe parcursul a 10 ani, intotdeauna de Halloween. Sotia s-a tinut de cuvant, insa Houdini n-a mai aparut niciodata.

Citește și:
Geniul homosexual care a schimbat lumea. Condamnarea pentru această „crimă” i-a adus sfârşitul la doar 42 de ani

Napoleon a avut ca ultima doleanta urmatoarele: „capul sa-i fie ras, iar parul sa fie impartit prietenilor sai”. Ulterior, oamenii de stiinta au studiat firele sale de par si au constatat ca prezentau urme de arsenic. Conform unor teorii, acest semimetal se afla in peretii camerei lui Napoleon si, tocmai, acest lucru l-a omorat. O alta teorie sustine ca a fost otravit de britanici.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:


Nu ratați !

Loading...

Nu ratați !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here