De ce mor, de fapt, mulţi bolnavi infectaţi cu Covid-19?

0
Medicul Benedek István, care a efectuat primul transplant de măduvă, decedat din cauza unei infecții din aparatul de ventilat, după ce a depășit infecția cu Covid-19
loading...

Doctorul Laszlo Lorenzovici, directorul general al Hospital Consulting, susține că medicul Istvan Benedek a decedat din cauza unei infecții din aparatul de ventilat, după ce a depășit infecția cu Covid-19.

„Nimeni nu vorbește despre faptul că mulți pacienți din ATI supraviețuiesc coronavirusului, dar se suprainfectează cu bacterii nosocomiale! Știți din ce cauză a murit profesorul Istvan Benedek din Târgu Mureș, doctorul care a efectuat primul transplant de măduvă la un bolnav adult în România? El a reușit să depășească infecția cu COVID și a fost răpus de infecția cu o bacterie luată din aparatul de ventilat! De ce nu vorbește nimeni despre acest lucru?”, a declarat medicul.

Acesta a murit din cauza infecției cu Covid-19 și era internat la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş. Medicul urma să împlinească vârsta de 72 de ani în luna octombrie.

Doctorul Benedek István a fost medic primar hematolog, coordonator al Secției Clinice de Hematologie și Transplant Medular a Spitalului Clinic Județean, profesor universitar la Facultatea de Medicină din cadrul Univeristății de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, potrivit msnews.ro.

Acesta a condus Clinica de Hematologie și Transplant Medular din Târgu Mureș încă din anul 1998.

Sursa: b1.ro


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Nu ratați !

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here