Dacă vrei să știi cât de sănătos este ficatul tău, verifică-ți limba! Aici apar semne importante, care te pot trimite la medic

1
loading...

Există oare semne care să te ajute să-ți dai seama că ficatul tău a ajuns la capătul puterilor după ce ai luat decizii proaste an după an? Spre deosebire de celelalte organe esențiale, ficatul se poate regenera, ca o salamandră, după ce a suferit daune. Dar asta nu înseamnă că îl poți abuza în mod repetat fără să suporți niște consecințe. După ce a fost bombardat cu mâncăruri grase în exces şi cu alcool, ficatul are nevoie de o pauză.

În general, pentru că ficatul are dimensiuni foarte mari, atunci când prezintă un număr mic de leziuni, nu se manifestă. Atunci când apar simptomele, afecțiunile ficatului au evoluat. Astfel, majoritatea persoanelor cu boli de ficat ajung la spital în faze avansate ale bolii, avertizează specialiștii. Îţi poți da seama că ficatului nu-i merge bine dacă: digestia este lentă şi dificilă, ai senzația de greutate în stomac după masă, simți nevoia să dormi după ce ai mâncat, nu ai poftă de mâncare la micul dejun,   ai limba încărcată şi acoperită cu o substanță albicioasă, îţi miroase gura, suferi de reflux gastroesofagian, ai tenul foarte palid, chiar cu o nuanţă gălbuie, albul ochilor are o tentă gălbuie şi ai cearcăne pronunţate. De asemenea dacă ameţeşti des şi ai senzaţie de greaţă, ai somnul agitat, rănile ţi se vindecă foarte greu sau suferi de artrită, reumatism sau de gută sunt alte semne că ficatul tău suferă.

Potrivit specialiștilor în cronobiologie, între orele 1 şi 3 dimineaţa, ficatul este foarte activ. De aceea, este indicat să nu-i dăm de lucru luând mese grele la ore târzii în noapte. În caz contrar, activitatea intensă a ficatului ne va tulbura somnul şi, prin urmare, ne vom trezi foarte obosiţi dimineaţa. În schimb, momentul de relaxare a ficatului este între orele 13 şi 15.

Dacă vrei să știi cât de sănătos este ficatul tău, verifică-ți limba. Aici apar semne importante, care te pot trimite la medic. De exemplu, dacă este acoperită de o peliculă albicioasă, ai o digestie proastă, un ficat leneș ori un dezechilibru al florei intestinale.

Dacă limba albicioasă este însoțită de respirație urât mirositoare, înseamnă că organismul tău nu produce suficient acid clorhidic. În aceste condiții, ai probleme cu digestia alimentelor bogate în proteine, precum carne sau ouă. După o masă ce conține aceste produse, te simți balonat și greoi.

Dacă observi o peliculă albicioasă în spatele limbii, colonul tău nu funcționează bine și are nevoie de o detoxificare. O crestătură pe vârful limbii poate anunța probleme cu inima, fizică sau psihică.

Limba trebuie să fie curată, acesta fiind un indicator că organismul tău cere ce are nevoie și nu are pofte nesănătoase.

Înainte de orice, trebuie să încetezi să mai mănânci alimente nesănătoase, care îți încetinesc digestia și promovează creșterea bacteriilor rele. Zahărul este unul dintre ingredientele care provoacă dezechilibre ale florei intestinale, de aceea ar trebui să îl eviți. Îl găsești în tot felul de alimente, nu doar în dulciuri, de aceea trebuie să citești cu atenție etichetele.

Un alt mod în care poți scăpa de pelicula albicioasă de pe limbă este să te asiguri că ai scaun în fiecare zi. Dacă nu se întâmplă asta, colonul tău este plin de toxine și ești predispusă la candida. Bea cel puțin doi litri de apă pe zi, mănâncă alimente bogate în fibre și consumă ceaiuri în loc de sucuri. Magneziul este un nutrient care ajută la relaxarea mușchilor și nervilor din intestine, așa că are efect laxativ. Îți poți detoxifica ficatul și colonul cu ajutorul sucurilor naturale din legume. Ar trebui să le eviți pe cele din fructe, deoarece au o cantitate mare de zahăr.

Dacă vrei o limbă curată și un organism sănătos, ar trebui să eviți și alimentele care stimulează secreția de mucus. Aici intră înghețata, cremele, margarina, brânza topită, mâncărurile prăjite și dulciurile. Alcoolul trebuie, de asemenea evitat, mai ales că poate compromite funcțiile ficatului, duce la apariția respirației urât mirositoare și la apariția unei pelicule pe limbă.

Cu ajutorul acestor metode vei avea o limbă roz și curată. O poți obține în 4-6 săptămâni, perioadă în care îți vei curăța ficatul și colonul și vei scăpa de respirația urât mirositoare.

Surse: unica.ro; adevarul.ro


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Nu ratați !

1 Comment

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here