Connect with us

Știință

Dacă nu se vor lua urgent măsuri, topirea completă a gheții de la poli va schimba radical planeta. România ar putea avea și ea parte de zone care vor fi inundate

Published

on

Incalzirea globala va duce la topirea completa a ghetii de pe Terra. Daca autoritatile nu vor lua masurile necesare pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de sera, clima se va incalzi foarte mult si toata gheata care exista la poli si pe crestele montane se va topi. Acest lucru va duce la o crestere a nivelului marilor cu aproximativ 65 metri, avertizează experții.

Cei de la National Geographic au realizat o harta care ilustrează cum va arata planeta noastră atunci, când toată gheata care exista acum se va topi. Imaginile sunt tulburătoare, pentru ca multe tari vor ajunge sub ape, iar linia de coasta se va schimba dramatic.

Când planeta noastră va rămâne fara gheata, temperatura medie la nivel global va fi de 26 de grade Celsius, fata de 14,4 grade, cat este acum. Cand toata gheata se va topi, continentele vor arata foarte diferit. Astfel, Florida va dispărea sub ape, iar Central Valley va deveni un gol urias.

In America de Sud, apele vor sterge de pe fata pamantului Buenos Aires, zona de coasta din Uruguay si cea mai mare parte din prezentul Paraguay. Africa va fi mai putin afectata de acest fenomen, comparativ cu alte continente, Totusi, nordul Egiptului va fi inundat de Marea Mediterana.

Cele mai dramatice schimbari vor avea loc in Europa. Veneția si Londra vor ajunge complet sub ape, la fel si Olanda si Danemarca. Marea Neagra si Marea Caspica se vor uni cu Marea Mediterana, iar estul si sudul Romaniei vor fi acoperite de ape.

In Asia, inundatiile vor afecta zone locuite acum de peste 700 de milioane de oameni, din China si Bangladesh si India.

Citește și:
Ce s-a ales de locul din România în care se grăbeau să ajungă cei mai bogați oameni

Daca vom continua sa adaugăm carbon în atmosfera, cel mai probabil vom obține o planeta fără gheata, cu temperaturi medii de 80 de grade Fahrenheit in loc de 58, valorea actuala.

Pe Pamant exista peste cinci milioane de mile cubice de gheata, iar conform studiului realizat de National Geographic in 2013, topirea completa a gheții de pe Pamant ar putea avea peste aproximativ 5.000 de ani, daca se menține ritmul actual de încălzire a climei.

Desigur, multi ar interveni acum si ar spune de ce ne-ar interesa pe noi acum ce se întâmpla cu planeta noastră peste 5 mii de ani, pentru ca oricum,  cei care citim aceste rânduri,  atunci nu vom mai exista? De acord, (n.r)  însă suntem datori generațiilor care vor veni după noi să le lăsăm o planetă în care să poată trăi într-un mediu, cel puțin asemănător ce cel pe care-l avem noi ASTĂZI.

Citeste mai multe pe yoda.ro sau pe National Geographic aici 

Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.
4 Commentarii

4 Comments

 1. Pingback: „Le căutăm de zeci de ani”. Descoperirea recentă de pe fundul Mării Negre a încremenit Planeta - Știința și mister

 2. Pingback: „Le căutăm de zeci de ani”. Descoperirea recentă de pe fundul Mării Negre a încremenit Planeta - Exclusiv24.net

 3. Pingback: „Le căutăm de zeci de ani”. Descoperirea recentă de pe fundul Mării Negre a încremenit Planeta... -

 4. Anghel

  7 septembrie 2018 at 3:52 pm

  incalzirea globala e o GOGORITA ca sa impiedice dezvoltarea tarilor sarace.

  acum 55 de ani profesorul meu Vasile Lazarescu ne spunea:climatul planetei este in curs de incalzire, suntem la sfarsitul unei ere galciare.
  arheologii spun ca acum 12 mii de ani Sahara era verde iar Europa era acoperita de gheata
  NU NE PUTEM IMPOTRIVI FORTELOR NATURII
  (de exemlpu un traznet care dureaza o fractiune de secunda are o energie de milioane de volti, cam cat produc toate centralele electrice in 10 mii de ani)
  Exemplul Germaniei care nu mai arde carbuni (ca sa reduca poluarea cu CO2) e o mare minciuna,ard cantitai imense de gaze aduse din Rusia si Novegia

  In timpul Eocenului toata tara era un desert, schimbarile climatice sunt un efect cosmic

  NU PUTEM OPRI INCALZIREA GLOBALA, TREBUIE SA NE PREGATIM SA SUPRAVIETUIM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Medicină

Antibiotic natural nou descoperit recent în pământ de cercetători din Italia. Pseudouridimicina este eficient contra bacteriilor rezistente la tratamentele actuale

Published

on

Oamenii de ştiinţă au descoperit într-un eşantion de sol prelevat din Italia un nou antibiotic, care este eficient împotriva bacteriilor rezistente la agenţii antimicrobieni cunoscuţi.

Acest nou antibiotic, produs de un microb, a fost numit „pseudouridimicina” (PUM). În cadrul experienţelor de laborator el a distrus un evantai larg de bacterii, dintre care multe erau rezistente la antibiotice, în special pe cele numite Gram negativ.

În Franța, acest tip de bacterii sunt responsabile de peste 80% dintre decesele provocate de infecții în spital, potrivit unei anchete recente de sănătate publică din această țară. Printre acestea, se află Escherichia Coli, Klebsiella pneumoniae, dar și gonococul, care este la originea unei boli cu transmitere sexuală, inclus pe lista OMS care cuprinde 12 familii de bacterii, cele mai amenințătoare pentru sănătatea omului.

De asemenea, noul antibiotic a putut vindeca scarlatina la şoareci în testele de laborator. Descoperirea face obiectul unui articol publicat recent în revista ştiinţifică americană Cell.

PUM neutralizează o enzimă esenţială pentru aproape toate funcţiile fiecărui organism, polimeraza. Însă mecanismul său diferă de cel al rifampicinei, o clasă de anitibiotice care vizează aceeaşi enzimă. Acest nou agent antimicrobian este de zece ori mai puţin susceptibil să declanşeze o rezistența la antibiotice decât cele care se află în prezent pe piaţă. PUM a ucis aproape douăzeci de specii de bacterii în laborator şi a fost îndeosebi eficient împotriva streptococilor şi a stafilococilor, din care mai mulţi erau rezistenţi la mai multe antibiotice.

Testele clinice pentru acest nou antibiotic ar putea începe în termen de trei ani şi el ar urma să ajungă pe piaţă în zece ani, au indicat cercetătorii universităţii Rutgers-New Brunswick şi firma italiană de biotehnologie Naicons.

Citește și:
Descoperire uluitoare a cercetatorilor legata de viata extraterestra

Această cercetare subliniază că filonul principal al antibioticelor este la picioarele noastre și reînnoiește o tradiție inaugurată de pionierul francez Rene Dubos, veritabilul deschizător al drumului, în 1939, pe calea antibioticelor naturale.

Surse selective: Evenimentul zilei  miscarea de rezistenta

Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.
Citește mai departe>>

Descoperiri

Studiu științific. S-a calculat limita de vârstă peste care oamenii de acum nu pot trece, indiferent de genă sau stilul de viață adoptat

Published

on

O echipă de cercetători a aflat care este durata maximă de viață a unui om, dincolo de care nimeni nu poate trece.

Cercetatorii Xiao Dong, Brandon Milholland și Jan Vijg au realizat un studiu amplu, ca să afle vârsta limită, dincolo de care niciun om nu poate supraviețui.

Ei au analizat date demografice din 41 de țări de pe tot globul, ca să înțeleagă factorii care influențează longevitatea la unele popoare, scrie Business Insider.

In ultimul secol, speranța de viață a oamenilor a crescut foarte mult, datorită progresului medicinei. Totuși, în prezent aceasta nu mai crește. Cel mai longeviv om din lume, despre care știm oficial, a fost franțuzoaica Jeanne Calment, care a murit la vârsta de 122 de ani. Vezi aici detalii despre recordul mondial de longevitate al acestei femei. 

Cercetătorii au vrut să afle dacă există o vârsta maximă, o limita dincolo de care organismul uman nu mai poate rezista. Această vârsta este 125 de ani, conform studiului publicat de cei trei. Indiferent de gene și de stilul sănătos de viață, aceasta pare să fie speranța maximă de viață a unui om.

Ei declara că moartea de batrânețe nu survine din cauza unor boli, ci în urma proceselor naturale, iminente, de degradare pe care le suferă trupul. Iar dacă de boli ne putem feri și ne putem trata, această degenerare este imposibil de oprit. De aceea, experții cred că indiferent dacă vom găsi leacul pentru unele boli acum incurabile, oamenii nu vor putea trăi mai mult de 125 de ani. Sursa articolului yoda.ro.

Detalii mai multe despre acest studiu găsiți aici

Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.
Citește mai departe>>

Articole recente

Facebook

Cele mai citite articole de astăzi

Copyright © 2018*stiinta-mister.ro* Unele drepturi rezervate Stiinta si Mister este un site ce va propune sa parcurgeți articole, speram noi interesante, din toate domeniile științei, sa aflați lucruri pe care nimeni nu vi le-a spus pana acum si astfel sa va lărgiți cat mai mult domeniul cunoașterii. Sub sloganul celebrului EInstein, "Cea mai frumoasă şi mai profundă trăire omenească este misterul, vă invităm să intrați în această lume necunoscută multora dintre noi. Pentru eventuale idei, sugestii și de ce nu critici vă invităm să ne lăsați mesajele dumneavoastră la contact@stiinta-mister.ro De asemenea puteți accesa si pagina noastre de Facebook www.facebook.com/stiintasimister