Dacă nu se vor lua urgent măsuri, topirea completă a gheții de la poli va schimba radical planeta. România ar putea avea și ea parte de zone care vor fi inundate

2
loading...

Incalzirea globala va duce la topirea completa a ghetii de pe Terra. Daca autoritatile nu vor lua masurile necesare pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de sera, clima se va incalzi foarte mult si toata gheata care exista la poli si pe crestele montane se va topi. Acest lucru va duce la o crestere a nivelului marilor cu aproximativ 65 metri, avertizează experții.

Cei de la National Geographic au realizat o harta care ilustrează cum va arata planeta noastră atunci, când toată gheata care exista acum se va topi. Imaginile sunt tulburătoare, pentru ca multe tari vor ajunge sub ape, iar linia de coasta se va schimba dramatic.

Când planeta noastră va rămâne fara gheata, temperatura medie la nivel global va fi de 26 de grade Celsius, fata de 14,4 grade, cat este acum. Cand toata gheata se va topi, continentele vor arata foarte diferit. Astfel, Florida va dispărea sub ape, iar Central Valley va deveni un gol urias.

In America de Sud, apele vor sterge de pe fata pamantului Buenos Aires, zona de coasta din Uruguay si cea mai mare parte din prezentul Paraguay. Africa va fi mai putin afectata de acest fenomen, comparativ cu alte continente, Totusi, nordul Egiptului va fi inundat de Marea Mediterana.

Citeste mai multe pe yoda.ro sau pe National Geographic aici 

Cele mai dramatice schimbari vor avea loc in Europa. Veneția si Londra vor ajunge complet sub ape, la fel si Olanda si Danemarca. Marea Neagra si Marea Caspica se vor uni cu Marea Mediterana, iar estul si sudul Romaniei vor fi acoperite de ape.

In Asia, inundatiile vor afecta zone locuite acum de peste 700 de milioane de oameni, din China si Bangladesh si India.

Daca vom continua sa adaugăm carbon în atmosfera, cel mai probabil vom obține o planeta fără gheata, cu temperaturi medii de 80 de grade Fahrenheit in loc de 58, valorea actuala.

Pe Pamant exista peste cinci milioane de mile cubice de gheata, iar conform studiului realizat de National Geographic in 2013, topirea completa a gheții de pe Pamant ar putea avea peste aproximativ 5.000 de ani, daca se menține ritmul actual de încălzire a climei.

Desigur, multi ar interveni acum si ar spune de ce ne-ar interesa pe noi acum ce se întâmpla cu planeta noastră peste 5 mii de ani, pentru ca oricum,  cei care citim aceste rânduri,  atunci nu vom mai exista? De acord, (n.r)  însă suntem datori generațiilor care vor veni după noi să le lăsăm o planetă în care să poată trăi într-un mediu, cel puțin asemănător ce cel pe care-l avem noi ASTĂZI.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Nu ratați !

2 Comments

 1. incalzirea globala e o GOGORITA ca sa impiedice dezvoltarea tarilor sarace.

  acum 55 de ani profesorul meu Vasile Lazarescu ne spunea:climatul planetei este in curs de incalzire, suntem la sfarsitul unei ere galciare.
  arheologii spun ca acum 12 mii de ani Sahara era verde iar Europa era acoperita de gheata
  NU NE PUTEM IMPOTRIVI FORTELOR NATURII
  (de exemlpu un traznet care dureaza o fractiune de secunda are o energie de milioane de volti, cam cat produc toate centralele electrice in 10 mii de ani)
  Exemplul Germaniei care nu mai arde carbuni (ca sa reduca poluarea cu CO2) e o mare minciuna,ard cantitai imense de gaze aduse din Rusia si Novegia

  In timpul Eocenului toata tara era un desert, schimbarile climatice sunt un efect cosmic

  NU PUTEM OPRI INCALZIREA GLOBALA, TREBUIE SA NE PREGATIM SA SUPRAVIETUIM

 2. Ăștia care scriu asemenea articole ori sunt foarte ticăloși ori foarte proști… Păi ce densitate și ce volum are apa în stare lichidă și ce densitate și ce volum are în stare solidă. În plus volumul apei dulci blocată-n ghețuri e mai mic de 1% din volumul total al apei de pe glob… Se pare că-ți trebuie multă minte să-nțelegi acest aspect elementar…

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here