Dacă aveți cârcei la picioare, există un remediu puțin ciudat, dar care dă rezultate neașteptate. Chiar și atleții recomandă asta pentru calmarea acestor crampe musculare

0
loading...

Cârceii sunt cauzați de contracții involuntare ale mușchilor. Muşchiul se încordează brusc, ceea ce provoacă o durere de intensitate mare. De cele mai multe ori spasmele apar la nivelul mușchilor din zona gambelor, a tălpii, a umerilor, a bratelor sau a gâtului, atunci când aceștia sunt relaxați. Majoritatea cazurilor de cârcei la picioare apar pe parcursul nopții si constau in menținerea mușchiului intr-o pozitie fixa, din cauza crampei musculare. Cu siguranța ati fost curioși sa atingeți membrul dureros si ati constatat, cu stupoare, ca mușchiul este foarte încordat, ca urmare a forței de contracție.

Crampele mușchilor de la picioare reprezinta o sursa de disconfort pentru multe persoane, in special pentru femeile care au intrat la menopauza. Exista un remediu, ciudat, inexplicabil, dar verificat.

El consta in ciupirea buzei superioare, aceasta tehnica dovedindu-se eficienta in 90% dintre cazuri, conform ThirdAge.com. Metoda, descoperita de Milton F. Allen, suferind cronic de spasme musculare, este simplitatea întruchipată. La primul semn de crampe musculare, ciupește zona dintre buza superioara si nas, menținând aceasta presiune constanta timp de 30 de secunde si chiar mai mult dacă este necesar. Durerea ar trebui sa dispară si mușchii sa se relaxeze la câteva secunde de la ciupitura. Deși medicii nu-si pot explica motivul pentru care tehnica are efect, ei sunt nevoiți sa accepte faptul ca funcționează. Iar eficacitatea ei e confirmata chiar și de atleți.

De asemenea calmarea acestor crampe musculare nocturne, cauzate de cârcei se mai recomandă și efectuarea unor băi sau dușuri fierbinți, sau să aplicați o pernă electrică încălzită timp de cel puțin 10 minute pe zona predispusă la cârcei. Pentru a mai scăpa de cârcei, întindeți și înclinați vârful piciorului spre genunchi.  Ridicați-vă din pat și plimbați-vă în jur, scuturați puternic piciorul, apoi întoarceți-vă în pat și puneți o pernă sub piciorul întins. Masați ușor zona dureroasă cu o mișcare circulară pentru a ajuta la ameliorarea tonusului muscular.

Majoritatea cazurilor de cârcei la picioare apar pe parcursul nopții si constau in menținerea mușchiului într-o poziție fixa, din cauza crampei musculare. Cu siguranță ati fost curioși sa atingeți membrul dureros si ati constatat, cu stupoare, ca mușchiul este foarte încordat, ca urmare a fortei de contracție.

Durerile musculare la nivelul picioarelor indică un nivel scăzut de calciu în organism. De asemenea, poate fi vorba și de o deficiență de magneziu, de vreme ce magneziul este responsabil cu fixarea calciului în oase. Unii specialiști afirma ca și deficienta de potasiu poate juca un rol important in apariția crampelor nocturne. O dieta care conține alimente bogate in potasiu, precum banane, caise, nectarine, struguri, stafide, fasole, varza, citrice, carne de porc si de miel, cartofi, peste de apa sarata (ton) si rosii va asigura de faptul ca nu veti avea parte de durerea inconfundabila a unui carcel.

Poate părea dubios, însa unele cazuri de crampe pot deveni grave dacă nu sunt luate in serios si tratate corespunzator. Daca pentru majoritatea oamenilor, carceii sunt o mica neplacere de care scăpa in câteva minute, pentru altii, gravitatea si factorii declanșatori ai crampelor pot da de bănuit in privința existentei altor afectiuni mai grave (ciroza, diabet, hipotiroidism), care pot fi usor descoperite de catre medicii specialiști.

Asadar, in momentul in care experimentați crampe severe si persistente sau daca organismul dumneavoastra a fost expus anterior unei toxine, precum plumbul, este cazul sa cereti asistenta medicala de urgenta pentru a evita eventualele complicații.

Surse: farmacia.ro, ziare.com, click.ro


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Nu ratați !

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here