Cum omoară cuprul virusurile şi de ce este necesar să fie folosit pe suprafeţele din spitale

0
loading...

Cuprul este recunoscut ca fiind un metal antibacterian, de aceea multe spitale din străinătate au înlocuit suprafeţele cel mai frecvent atinse cu cupru pentru a ajuta la reducerea răspândirii virusurilor şi a proteja sănătatea vizitatorilor.

Cuprul a fost folosit în scopuri medicinale încă din cele mai vechi timpuri. Soldaţii egipteni şi babilonienii îşi ascuţeau săbiile de bronz (un aliaj de cupru şi staniu), iar aşchiile metalice rezultate erau folosite pentru tratarea rănilor.

Tot în trecut, cuprul a fost utilizat pentru vindecarea afecţiunilor medicale în China şi India şi este o componentă importantă a medicinei indiene ayuverda. Chiar şi Hipocrate folosea oxidul de cupru şi carbonatul de cupru pentru a trata infecţiile pielii.

Studiile recente din întreaga lume au arătat că prin utilizarea cuprului pe suprafeţele atinse în mod regulat în spitale există o reducere de până la 90% a numărului de microorganisme. Aceste suprafeţe includ şinele pentru pat, braţele scaunelor, butoanele de la lift, mesele pentru pat, robinete şi clanţe.

Spitalele din Occident (în special din Franţa) au început să utilizeze cuprul dinaintea pandemiei de Covid-19.

Unele virusuri comune, cum ar fi gripa sezonieră, nu au vaccin stabil din cauza mutaţiilor. Cu toate acestea, suprafeţele de cupru sunt eficiente, indiferent de ce mutaţii suferă microbii.

Cum omoară virusurile

Fiecare atom de cupru conţine un electron liber care afectează virusurile şi bacteriile prin oxidarea lor. Cuprul modifică astfel morfologia virusurilor în mod ireversibil, prin atacarea proteinelor din învelişul lor înainte de distrugerea completă.

Coronavirusurile umane rezistă doar 10 minute pe suprafeţele din cupru, în timp ce pe alte suprafeţe precum PVC, ceramică, sticlă sau oţel inoxidabil, acest virus persistă mai multe zile.

Sursa: atlas-geografic.net


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Nu ratați !

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here