Cronomirajul – un fenomen întâlnit în cea mai înspăimântătoare pădure din Rusia

5
loading...

Cronomirajul este un fenomen întâlnit încă din Egiptul antic. Este o iluzie optică colectivă reprezentând obiecte sau persoane care au legătură cu trecutul sau cu viitorul.

Myasnoy Bor este o pădure de lângă orașul Novgorod, situată în zona numită Valea Morții, unde s-au înregistrat cele mai multe fenomene de cronomiraj din Rusia. Locul, supranumit si Pădurea Carnii, ascunde mistere îngropate in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial. Aici, in luptele cumplite din 1941 si 1942, au murit sute de mii de soldati rusi, nemti si spanioli.  Chiar si acum, dupa mai bine de 7 decenii, din noroiul mlaștinilor inca mai ies la iveala trupurile neînsuflețite ale ostașilor cazuti in adevarate carnagii.

Se povesteste ca, in apropierea mlastinii, de multe ori, seara, in amurg, se pot vedea detasamente de luptatori sovietici, care alearga spre pădure strigând „Uraaa!”. Localnicii spun ca siluetele lor sterse apar periodic dincolo de padure si, deseori, tihna nopților este tăiată de urlete neomenești, venite dintr-o alta lume. Nici pasările nu-si fac cuib in aceasta zona, ce pare a fi sălășluita doar de duhurile războiului. Fantomele soldaților morti au înspăimântat locuitorii zonei intr-o asemenea masura, ca unele sate din apropiere au ramas aproape pustii.

Pana acum, in partile cele mai dese si greu accesibile ale padurii raman ramasite neingropate. De cautarea lor se ocupa cateva echipe. Marina Vasilieva, care face parte dintr-una din echipe, ne-a impartasit impresiile ei: „Primul lucru, pe care il observi aici, este linistea neobisnuita, as spune chiar prevestitoare de rau. In padure nu canta pasarile. Se pare ca ele nu traiesc in aceasta padure. Peste tot e mlastina. Uneori dai de oase ale soldatilor cazuti in razboi. Toate acestea afecteaza psihicul.

O dată, când ne întorceam după săpături, am auzit un zgomot ca şi cum ar fi explodat muniţii, apoi ţipete şi focuri de armă. Dar n-am fost uimiţi, echipele anterioare ne-au spus să fim pregătiţi moral pentru astfel de lucruri, care au loc des în Myasnoy Bor”. Unii nu doar aud, ci şi văd ce s-a întâmplat în pădure în timpul luptelor. Iar localnicii sunt convinşi că în pădure convieţuiesc două lumi paralele şi că acolo adesea se întâlnesc fantomele soldaţilor ucişi. De aceea, spus ei, în pădure se poate merge doar ziua şi doar în grup, după apus poţi să dispari şi să nu te mai găsească nimeni.

De asemenea, localnicii sunt convinşi că denumirea satului şi a pădurii a conţinut încă de la început un semn rău, atrăgând luptele sângeroase din anii 1941-1942.

Valentin Makarov, veteran de razboi, traieste de cand se stie in localitatea Miasnoi Bor. „Mlastina asta blestemata mi-a inghitit fratii si cei mai buni prieteni. Bietele lor suflete se zbat inca in noroi. Cand iesi din padure, este o alta lume, este lumea lor. Aici, ei sunt morti, acolo insa sunt vii. Uneori, ii aud vorbind, strigand, si chiar simt mirosul tigarilor pe care le fumeaza. Lumea lor se intretaie cu a noastra atat cat sa ne permita uneori sa ii vedem cum lupta in continuare, cum traiesc dincolo, in realitatea lor.”

În orice caz, Miasnoi Bor este clar o zonă paranormală. Acolo s-au înregistrat multe fenomene inexplicabile. În pădurea se aude adesea strigătul „ura”, se aud cuvinte în germană şi spaniolă. Sau fantoma unui soldat le arată echipei de căutare unde să sape pentru a-i găsi rămăşiţele. Iniţial, oamenii leşină, iar după ce îşi revin încep să sape la locul indicat şi găsesc într-adevăr oseminte.

Nu degeaba, în popor se spune că doar atunci când ultimul soldat, care şi-a pierdut viaţa acolo, va fi îngropat, pădurea din Miasnoi Bor va deveni din nou normală. Dar deocamdată ea rămâne pădurea cea mai înspăimântătoare şi mistică din Rusia.

Cercetătorii consideră că fenomenul de cronomiraj este un tunel temporal, care face legătura cu trecutul sau viitorul. Au fost cazuri în care persoanele care s-au apropiat de astfel de zone au avut stări de epuizare fizică și mentală. De asemenea ei consideră că acest fenomen se datorează faptului că pe suprafața pământului există benzi magnetice care înregistrează evenimente și imagini ale trecutului.

Surse: efemeride.ro; formula-as.ro


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Nu ratați !

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here