Connect with us

Mistere

Cronomirajul – un fenomen întâlnit în cea mai înspăimântătoare pădure din Rusia

Published

on

Cronomirajul este un fenomen întâlnit încă din Egiptul antic. Este o iluzie optică colectivă reprezentând obiecte sau persoane care au legătură cu trecutul sau cu viitorul.

Myasnoy Bor este o pădure de lângă orașul Novgorod, situată în zona numită Valea Morții, unde s-au înregistrat cele mai multe fenomene de cronomiraj din Rusia. Locul, supranumit si Pădurea Carnii, ascunde mistere îngropate in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial. Aici, in luptele cumplite din 1941 si 1942, au murit sute de mii de soldati rusi, nemti si spanioli.  Chiar si acum, dupa mai bine de 7 decenii, din noroiul mlaștinilor inca mai ies la iveala trupurile neînsuflețite ale ostașilor cazuti in adevarate carnagii.

Se povesteste ca, in apropierea mlastinii, de multe ori, seara, in amurg, se pot vedea detasamente de luptatori sovietici, care alearga spre pădure strigând „Uraaa!”. Localnicii spun ca siluetele lor sterse apar periodic dincolo de padure si, deseori, tihna nopților este tăiată de urlete neomenești, venite dintr-o alta lume. Nici pasările nu-si fac cuib in aceasta zona, ce pare a fi sălășluita doar de duhurile războiului. Fantomele soldaților morti au înspăimântat locuitorii zonei intr-o asemenea masura, ca unele sate din apropiere au ramas aproape pustii.

Pana acum, in partile cele mai dese si greu accesibile ale padurii raman ramasite neingropate. De cautarea lor se ocupa cateva echipe. Marina Vasilieva, care face parte dintr-una din echipe, ne-a impartasit impresiile ei: „Primul lucru, pe care il observi aici, este linistea neobisnuita, as spune chiar prevestitoare de rau. In padure nu canta pasarile. Se pare ca ele nu traiesc in aceasta padure. Peste tot e mlastina. Uneori dai de oase ale soldatilor cazuti in razboi. Toate acestea afecteaza psihicul.

O dată, când ne întorceam după săpături, am auzit un zgomot ca şi cum ar fi explodat muniţii, apoi ţipete şi focuri de armă. Dar n-am fost uimiţi, echipele anterioare ne-au spus să fim pregătiţi moral pentru astfel de lucruri, care au loc des în Myasnoy Bor”. Unii nu doar aud, ci şi văd ce s-a întâmplat în pădure în timpul luptelor. Iar localnicii sunt convinşi că în pădure convieţuiesc două lumi paralele şi că acolo adesea se întâlnesc fantomele soldaţilor ucişi. De aceea, spus ei, în pădure se poate merge doar ziua şi doar în grup, după apus poţi să dispari şi să nu te mai găsească nimeni.

De asemenea, localnicii sunt convinşi că denumirea satului şi a pădurii a conţinut încă de la început un semn rău, atrăgând luptele sângeroase din anii 1941-1942.

Citește și:
Sovieticii şi uraniul românesc. Arhiva descretizată a CIA oferă informaţii complete despre exploatarea zăcămintelor din Apuseni de către ruşi

Valentin Makarov, veteran de razboi, traieste de cand se stie in localitatea Miasnoi Bor. „Mlastina asta blestemata mi-a inghitit fratii si cei mai buni prieteni. Bietele lor suflete se zbat inca in noroi. Cand iesi din padure, este o alta lume, este lumea lor. Aici, ei sunt morti, acolo insa sunt vii. Uneori, ii aud vorbind, strigand, si chiar simt mirosul tigarilor pe care le fumeaza. Lumea lor se intretaie cu a noastra atat cat sa ne permita uneori sa ii vedem cum lupta in continuare, cum traiesc dincolo, in realitatea lor.”

În orice caz, Miasnoi Bor este clar o zonă paranormală. Acolo s-au înregistrat multe fenomene inexplicabile. În pădurea se aude adesea strigătul „ura”, se aud cuvinte în germană şi spaniolă. Sau fantoma unui soldat le arată echipei de căutare unde să sape pentru a-i găsi rămăşiţele. Iniţial, oamenii leşină, iar după ce îşi revin încep să sape la locul indicat şi găsesc într-adevăr oseminte.

Nu degeaba, în popor se spune că doar atunci când ultimul soldat, care şi-a pierdut viaţa acolo, va fi îngropat, pădurea din Miasnoi Bor va deveni din nou normală. Dar deocamdată ea rămâne pădurea cea mai înspăimântătoare şi mistică din Rusia.

Cercetătorii consideră că fenomenul de cronomiraj este un tunel temporal, care face legătura cu trecutul sau viitorul. Au fost cazuri în care persoanele care s-au apropiat de astfel de zone au avut stări de epuizare fizică și mentală. De asemenea ei consideră că acest fenomen se datorează faptului că pe suprafața pământului există benzi magnetice care înregistrează evenimente și imagini ale trecutului.

Surse: efemeride.ro; formula-as.ro

 

Loading...
Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.
5 Commentarii

5 Comments

  1. Pingback: La peste un sfert de secol de la finalul războiului, arheologii ruși au scos la suprafață un tanc. Înauntru se aflau rămășitele tanchistului alături de lucrurile personale. Printre ele o scrisoare impresionantă - Știința și mister

  2. Pingback: Cronomirajul – un fenomen întâlnit în cea mai înspăimântătoare pădure din Rusia | RNL.ro

  3. Pingback: Cronomirajul – un fenomen întâlnit în cea mai înspăimântătoare pădure din Rusia

  4. Pingback: Cronomirajul – un fenomen întâlnit în cea mai înspăimântătoare pădure din Rusia – Reporter Romania

  5. Pingback: Adpres Media | adpres.ro - News, Sport, Horoscop, Video, Meteo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Diverse

„Efectul de piramidă” – o energie învăluită în mister. Forţa de a regenera şi echilibra energiile continuă să stârnească interes

Published

on

By

De-a lungul timpului, s-a observat că în interiorul piramidelor se petrec lucruri ciudate. În prezent, interesul oamenilor de ştiinţă merge spre descifrarea semnificaţiilor tainice ale piramidelor pentru a le putea utiliza energia secretă, cu scopul de a revigora forţa vitală, de a vindeca sau ameliora manifestările unor boli, de a obţine performanţe tehnice în diverse domenii.

Inventatorul american Patrick Flanagan a explicat, în 1973, că piramida amplifică microundele printr-un fenomen similar rezonanţei magnetice, producând o energie ce poate fi transformată în electricitate.

Misterele vechilor piramide au fost întotdeauna un subiect fascinant, aprig dezbătut, dar fără un rezultat menit să facă lumină. Secretele acestor impresionante edificii din piatră continuă să stârnească interes, căutându-se explicaţii logice legate de construcţia şi de efectele energetice pe care le au asupra obiectelor şi fiinţelor vii.

Savanţii bâjbâie, iar studiile efectuate până în prezent de oamenii de ştiinţă arată că în interiorul piramidelor există energii puternice, dar nimeni nu poate explica fenomenul. Şi în România s-a construit, acum câţiva ani, o piramidă care acum zace nefolosită, deşi ar aduce un beneficiu enorm cercetării. Este vorba despre prima piramidă din lume cu staţie de epurare a apei, construită la Piteşti, în anii comunismului.

Staţia de epurare a apei construită la Piteşti

Interesul privind efectul de piramidă s-a declanşat, cel mai probabil, la mijlocul secolului trecut, când radiestezistul francez Antoine Bovis a început să cerceteze fenomenul pe lângă care trecuseră zeci de mii de oameni, fără să-l observe.

El şi-a exprimat convingerea că în interiorul unei piramide se poate produce un proces de mumificare naturală a cadavrelor umane şi animale, după ce a găsit cadavre de şoareci şi de alte asemenea animale, care nu putreziseră, în camera mortuară regală (un loc întunecos, umed, unde temperatura atinge 20 grade Celsius). Bovis a simţit că fenomenul trebuie să aibă legătură cu forma piramidei.

Aşa că şi-a construit un model exact, la scară, al piramidei lui Keops, pe care l-a poziţionat cu una dintre laturile de bază pe axa nord-sud. În interior, la înălţimea de 1/3 de la bază, a plasat o pisică moartă. După o lună, Bovis a constatat că trupul pisicii moarte încă nu intrase în descompunere, nu răspândea niciun miros şi se păstra intactă, ca şi cum ar fi fost mumificată.

Omul de afaceri belgian Paul Liekens, de profesie chimist, a experimentat energia piramidei şi a scris mai multe cărţi. Experimentele lui au dat rezultate uimitoare, convingându-i chiar şi pe unii sceptici din cercurile medicinei clasice.

Viaţa lui Paul Liekens s-a schimbat datorită pasiunii sale pentru efectul de piramidă. Fiind chimist, el a lucrat la Unilever şi Shell, dar a demisionat ca să studieze efectul de piramidă. În cei 10 ani cât s-a ocupat de acest fenomen, belgianul s-a mulţumit să îşi câştige existenţa distribuind hrană pentru câini şi pisici. Unul dintre experimente l-a făcut cu prietena lui, Marie-Therese, care era paralizată de 34 de ani din cauza unui defect din naştere.

Citește și:
Sectanți care răpesc copii pentru a le lua sângele? Cele mai interesante legende urbane din județele României. Multe s-au dovedit a fi adevărate

Liekens i-a instalat o piramidă sub pat şi, după şase luni, Marie-Therese a început să se mişte. Încurajat de rezultatele obţinute, belgianul a recomandat acelaşi tratament unei vecine care acuza cumplite crize de migrenă. Însă experimentul nu a avut efect. Eşecul l-a îndârjit peste măsură, fapt pentru care a început să facă cercetări minuţioase şi să studieze astrologia, homeopatia, arta tarotului, făurindu-şi un imens bagaj de cunoştinţe de la mai mulţi şamani şi de la guru din India.

El a făcut un experiment cu o bucată de carne proaspătă, pe care a tăiat-o în două, aşezând una dintre bucăţi în piramidă, desigur, la 1/3 din înălţime, măsurată de la baza construcţiei. Cea de-a doua bucăţică de carne a aşezat-o într-o cutie confecţionată din carton, pe care a postat-o lângă piramidă.

După un anumit timp, el a constatat că bucata de carne din interiorul piramidei nu mucegăise, chiar se uscase şi, deşi s-a înnegrit, pe alocuri îşi păstrase culoarea roşie. Bucata de carne din cutia de carton căpătase o culoare cenuşie, prezentând pete de mucegai şi chiar urme verzi. Dar, fiindcă Liekens aşezase cutia din carton lângă piramidă, diferenţele nu au fost flagrante, fiindcă raza de acţiune a piramidei se poate întinde pe câţiva metri.

Cu ajutorul unei piramide tubulare (acest sistem nu este acoperit cu plastic, fapt pentru care nu există riscul ca experimentul să fie influenţat de căldură), înaltă de aproximativ 40 centimetri, Liekens a făcut un experiment în domeniului creşterii plantelor. El a aşezat această piramidă deasupra unui loc pe care fusese plantat şofran. Rezultatul a fost extraordinar.

Primele fire de şofran care au înflorit au fost cele de sub piramidă, iar creşterea a fost mai rapidă. Un alt experiment a fost făcut cu seminţe de ridichi. Paul Liekens a plantat seminţele cu puţin timp înainte de apariţia lunii pline – fază care posedă cea mai mare putere de atracţie pentru ca tuberculii să se poată dezvolta.

După 14 zile, a constatat că legumele erau duble ca dimensiune faţă de cele plantate în condiţii obişnuite. La fel s-a întâmplat cu seminţele de salată. Dimensiunile acestor legume s-au dublat, iar gustul părea a fi mai bun. Un alt experiment a fost acela cu strugurii, în urma căruia cercetătorul a constatat că boabele acestui fruct, aşezate sub piramidă, au pierdut în greutate şi s-au stafidit frumos.

Şi jeleurile „tratate” în piramidă s-au rafinat în urma experimentului, iar aciditatea fructelor conţinute de aceste produse zaharoase s-a diminuat, îmbunătăţind gustul. Şi apa de la robinet a fost testată de Liekens, constatând că, după 24 de ore, apa ţinută sub o piramidă are gust mai bun şi chiar este mai sănătoasă.

sursa: secretulsanatatii.net

Loading...
Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.
Citește mai departe>>

Articole recente

Facebook

Articole interesante

Cele mai citite articole de astăzi

Copyright © 2018*stiinta-mister.ro* Unele drepturi rezervate Stiinta si Mister este un site ce va propune sa parcurgeți articole, speram noi interesante, din toate domeniile științei, sa aflați lucruri pe care nimeni nu vi le-a spus pana acum si astfel sa va lărgiți cat mai mult domeniul cunoașterii. Sub sloganul celebrului EInstein, "Cea mai frumoasă şi mai profundă trăire omenească este misterul, vă invităm să intrați în această lume necunoscută multora dintre noi. Pentru eventuale idei, sugestii și de ce nu critici vă invităm să ne lăsați mesajele dumneavoastră la contact@stiinta-mister.ro De asemenea puteți accesa si pagina noastre de Facebook www.facebook.com/stiintasimister